Könyvajánló Nalini Singh – Tangle of Need (Psy Changeling 11.)

Tangle of NeedAki egy kicsit is ismer, az tudja, hogy Nalini Singh Egy világ két faj…sorozata, nagy kedvenceim közé tartozik. Legnagyobb sajnálatomra, az Egmont kiadó kivonulásával, nagyon úgy tűnik, hogy ennek a remek sorozatnak is búcsút mondhatunk. Öröm az ürömben, hogy így „kénytelen” vagyok angol nyelven elolvasni a magyarul meg nem jelent részeket. Igaz sokkal tovább tart, de megéri.

Először is imádtam ezt a részt, ahogy a többit is. Eleinte kicsit tartottam tőle, hiszen az előző rész – Sienna és Hawke könyve (Kiss of Snow) – nagyon jól sikerült.

A Tangle of Need főhősei, Riaz és Adria.

Mind a ketten erős karakterek, kapcsolatuk forró, és változatos, de érzelmileg annyira nem ragadott magával, mint az előző kötet, vagy akár Clay és Talin története (itt jegyzem meg, hogy ők az igazi kedvenceim).

Adria külsőre nagyon hasonlít Indigora, ami nem véletlen, hiszen rokonok. Érzelmileg összetörten szállt ki az előző kapcsolatából, amit egyenlőre nem sikerült kihevernie.Riaz sem mentes a lelki problémáktól. Ugyan megtalálta a párját, de a nő boldog házasságban él, ami Riazt érzelmileg teljesen padlóra küldi. Mindezek ellenére Adria és Riaz kapcsolata hevesen indul. Viták, forró csókok…

Amin meglepődtem, és egyben örültem is neki, hogy nagyon erős volt a háttér szál. Nem emlékszem rá, hogy bármelyik előző könyvben ennyire sokat szerepeltek volna a többiek. Nagyon sokat foglalkozott az írónő Sienna és Hawke párosával. Többek között, az esküvői szertartásukról is képet kaphatunk, ha elolvassuk ezt a könyvet.

A többi szereplőt sem hanyagolta el Nalini. Volt jó adag Judd (imádom ezt a mentált), Brenna és persze Drew is hozta a formáját az „I Love Judd” pólókkal, amiket a hadnagyoknak szerzett.  Egyszerűen, nem lehetett nem szeretni.

Végre Alice is felébred a kómából, a mentál tanács, pedig egyre jobban szétesik, ami azért valljuk be őszintén, egy ideje már várható volt.

Egyre többet tudhatunk meg a Nyíl osztagról is. Lehet, hogy nem is Judd az egyetlen renegát? Ebben a könyvben többet szerepel Vasic és Aden is. Talán miattuk is egyre több kérdésre szeretnénk választ kapni.

Nalini megint nem hazudtolta meg magát. Gondoskodik róla, hogy aki elolvassa ezt a történetet, az a következőt se hagyja ki. Ismét tökéletesen keverte a szálakat. Rengeteg nyitott kérdés maradt és itt fordulnék vissza a bejegyzésem elejére. Igazán örülnék neki, ha végre valamelyik kiadó felfigyelne a történetre és folytatnák a sorozatot. Nem hiszem, hogy ne lenne sikere az olvasók körébe.

Végezetül egy idézet az írónőtől:

„ Az élet lehet, hogy fáj lehet, hogy összezúz,  talán örök sebet hagy, de mégis ez volt az élet.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s