Könyvajánló Sarah MacLean – A hódítás tíz szabály

A hódítás tíz szabalyaKiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Kiadás éve: 2014

Oldalak száma: 443

Lord Nicholas maga az eszményi férfi! És a szemei, drága Olvasóink, a szemei! Olyan gyönyörű kékek! (Gyöngyök és pelerinek, 1823. június) Amióta a népszerű női magazinban megjelent a hír, hogy Lord Nicholas St. John még a facér férfiak táborát gyarapítja, azóta folyamatosan üldözi őt az összes előkelő hajadon hölgy. Egy időre elutazik, hogy megszabaduljon tőlük, ám ekkor nagy igyekezetében éppen kinek az útjába keveredik? Egy önálló és határozott nő elé, aki ugyanakkor a leggyönyörűbb is, akit valaha látott.

Lady Isabel Townsend egy léhűtő szerencsejátékos nemes lánya. Túl sok titkot őriz, a pénznek viszont valójában nagyon is híján van. Bár már hozzászokott ahhoz, hogy gondot viseljen magára, apja halála miatt ezúttal segítségre szorul: meg kell védenie a kisöccsét megillető jogokat. A jóképű és tájékozott Lord Nicholas megoldást jelenthetne minden problémájára. Ám a ladynek roppant elővigyázatosnak kell lennie, kerülnie kell mindent meggondolatlanság például, hogy piszkosul, szenvedélyesen beleszeressen valakibe.

Bevallom őszintén, nekem néha kimondottan jól esik egy – egy történelmi romantikus könyv. Valamiért kell a lelkemnek. Ebben a regényben különösen az fogott meg, hogy végre nem Londonban, játszódik.  Nincsenek intrikák, nincsenek cselszövések, nincsenek párbajok… Van azonban egy nem hétköznapi nő, Lady Isabel. Egy gróf leánya, akit nem olyan kérdések foglalkoztatnak, hogy vajon milyen ruhában jelenjen meg a közelgő bálon, vagy kinek csavarja el a fejét, hanem sokkal  földhöz ragadottabb dolgok, mint például, hogyan foltozzuk be a tetőt. Lady Isabel kívülről egy határozott, céltudatos nő, aki mindig tudja mit akar. Belülről azonban retteg a bukástól, a csalódástól, a magánytól. A LottóGróf lányaként egyáltalán nem bízik a férfiakba, s amennyire csak teheti, megpróbálja távol tartani magát tőlük. Lady Isabel, egy amolyan menedékházat működtet, ahová kérdés nélkül befogadja a családjuk, vagy akár a törvény elől menekülő nőket. Nem kérdez, nem ítélkezik. S itt jön a képbe Lord Nicholas, aki “vadász” lévén, egy jóbarátja szökött húgának nyomába ered. Persze nem mellékesen ő maga is próbál megszökni a férjre vadászó londoni hölgyek elől. A nyomok, pedig elvezetik egészen Towsend Parkig, ahol a furcsán, viselkedő Lady Isabel felkelti kíváncsiságát. Találkozásukkor mégsem gondolja egyikük sem, hogy az elkövetkező napok, örökre megváltoztatják az életüket, s a titkok napvilágra kerülnek.

Ami ebben a könyvben megfogott, azok nem is igazán a főhősök, hanem inkább a mellékszereplők voltak. A befogadott nők, akikről az elején mind Lord Nicholas, mind a segédje Rock azt hiszik, hogy férfiak. Jane, Gwen, Lara, Kate és Georgiana  nemcsak menedékre, hanem egy új családra is leltek Towsend Parkban és ezek a nők, akár harcolni is képesek, hogy megvédjék Lady Isabelt.

S ha már a mellékszereplők szóba kerültek, egy dolgot azért hiányolok, mégpedig a Lara és Rock között kibontakozó szerelmi szálat. Erről nagyon keveset írt az írónő. ez nekem kicsit hiányzott. Ettől eltekintve humoros, szórakoztató regény, ahol a szereplők szakítanak a kor illemszabályaival, előírásaival.

Kellenek néha az ilyen könnyed romantikus írások. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s