Könyvajánló Ashley Carrigan – Két lépésre a mennyországtól

Két lépésre a mennyországtólKiadó: Publio Kiadó

Formátum: e-könyv

Al Jannah, a kitalált modern keleti ország gyönyörű környezetében játszódó történet egy keményfejű vonzó sejk és egy konok angol írónő kusza kényszerházasságáról. Figyelem! A könyv szenvedélyt és erotikát tartalmaz! Fülledt romantikát kedvelőknek szigorúan ajánlott olvasni! Al Jannah, a mesés szépségű közel-keleti ország ókori romhelyei izgalmas utazásra csábítják a sikeres angol írónőt, Mesmirát. A körút azonban váratlan fordulatot vesz és egészen más kalandokat hoz, amiket a lány még legmerészebb regényeiben sem képzelt el. A turista csoportot sivatagi banditák támadják meg és Mesmirát elrabolják. Rabságából egy helyi férfi vásárolja ki, így egyik fogva tartótól kerül a másikhoz.

A helyzete reménytelen. Megfosztják minden esélyétől, hogy visszatérhessen a hazájába. A titokzatos, szép idegen ország aranykalitkává válik, ahonnan nincs szabadulás. A megmentője csalással ráveszi Mesmirát a házasságra és eltökéli, hogy engedelmes feleséget nevel belőle, bármi áron. A lány a neves és elismert Ashgar család tagja lesz és saját bőrén tapasztalja meg, milyen is egy szigorú szabályokkal és szokásokkal terhelt országban arab feleségként élni. Sayid Ashgar nem retten vissza semmilyen eszköztől, hogy elérje a célját és kikényszerítse Mesmirából az odaadást és a vágyott érzelmeket. Helyette csak gyűlöletet és elutasítást kap. Kettejük szüntelen harcát és a kényszerű összezártságban életre hívott érzelmi viharait kísérhetjük végig. Két erős és konok személyiség csap össze, hogy fájdalmas, olykor szenvedélyes párbajok során keresztül tapasztalják meg, hogy a szerelem nem csikarható ki zsarolással, hatalommal, vagy fenyegetőzéssel. Mesmira és Sayid finom erotikus egymáshoz feszülései pattanásig feszítik a hangulatot közöttük ebben a kihívó játszmában. A „Szépség és Szörnyeteg” meséjét ismerhetjük meg teljesen új változatban, varázslatos környezetben, ahol a szereplők szívfájdító mélységeket és magasban szárnyaló érzelmeket élnek át.

Ashley Carrigen Két lépésre a mennyországtól című regényét,  először tavaly olvastam, de azok közé a könyvek közé tartozik, amiket újra és újra leveszek a könyvespolcról, vagy előhívom az ebookomon. Ashley neve, elsősorban a fantasztikus irodalmat kedvelők számára ismert. Ezért is lepődtem meg, hogy a Két lépésre a mennyországtól című regényének semmi köze a vámpírokhoz. Ez egy ízig-vérig romantikus regény, de senki se gondoljon egy egyszerű szerelmi történetre. Nincs szó első látásra remegő lábakról, gyomorban repkedő pillangókról.

Az írónő egy cseppet sem volt kíméletes sem a szereplőivel, sem magával a történettel. Biztos vagyok benne, hogy nem fogta vissza magát, s némely jelenetet pontosan úgy írt le, ahogy a fejében elképzelte. Minden visszafogottság nélkül. Ilyenkor sajnálom igazán azt a fogadalmamat, hogy könyvajánlót csakis spoiler nélkül írok.

A történet nagyon tetszett, elejétől a végéig lekötötte a figyelmemet. Nem volt sablonos, vagy kiszámítható, mindig mást léptek a főszereplők, mint amire számítottam. Egy igazi érzelmi hullámvasút tele gyűlölettel, kínzó kétségekkel, megbánással, szerelemmel.

A regény karakterei, határozottak és erőteljesek. Sayid az elején nagyon taszított. Egy brutális barbárnak tartottam, de ahogy fogytak az oldalak, Ashleynek sikerült elérnie, hogy a kezdeti viselkedése miatt visszataszító férfit, a történet előrehaladtával megkedveljem. A végén eljutottam oda, hogy már-már megsajnáltam. Sayid, Mesmira személyében, tökéletes “ellenfélre”  talált. Egy olyan nőre, aki nem felejt, s nem hódol be egykönnyen.Igazi érzelmi háború zajlik kettejük között.

A borítót tökéletes választás. Nekem tényleg olyan, mintha Mesmirát ábrázolná. Kövezzetek meg, vagy mondjátok rám, hogy felszínes vagyok, de nekem fontos, hogy a könyv külseje is vonzzon. Hiszen ezért van a borító!

Érdemes elolvasni a könyvet, ha szereted a romantikát, az erotikusabb könyveket, a varázslatos tájakat. Jó lenne, ha Ashley Carrigen még több romantikus regényt írna. Még egy nagyon fontos dolog. Mielőtt bárki is belekezdene a regénybe, feltétlen készítsen elő egy csomag zsepit, mert nagyon nagy szüksége lesz rá.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s