Elfeledett sorozatok # 1

FogottenNéha olyan érzésem van, hogy a könyvkiadók olvasói szemmel nézve könyörtelenül bánnak a sorozatokkal. Függetlenül attól, hogy egy sorozat hol tart, képesek a további részek kiadásának beszüntetésére. A sok tucat, befejezetlenül maradt történet az olvasók számára bosszantó, még akkor is, ha tudjuk, hogy a kiadók mindezt üzleti megfontolásból teszik. A mai nappal új rovatot indítok “Elfeledett sorozatok” címmel, ahol olyan könyvekről, sorozatokról olvashattok, amiknek a folytatását a mai napig hiába várom. Talán, ha újra kellő figyelmet szentelünk ezeknek a könyveknek, a kiadók visszatalálnak  a történetekhez, és idővel elolvashatjuk a folytatásokat is.

Nalini SinghMi mással is kezdhetném, mint az általam oly nagyon kedvelt Nalini sorozattal, az Egy világ két faj állandó küzdelemmel. A sorozat eddigi részeit hazánkban az Egmont kiadó adta ki, akik sajnos azóta kivonultak Magyarországról. Azért én még nem adtam fel teljesen a reményt, hogy esetleg egy másik itthoni kiadó lát majd fantáziát Naliniben. 

Nalini Singh a Fidzsi-szigeteken született, de Új-Zélandon nőtt fel. Három évig élt japánban és ez idő alatt beutazta Ázsiát. Dolgozott jogászként, könyvtárosként, volt édességgyári mindenes, iskolai angoltanár. Sokan mozgalmasnak találják ezt az életet, de ő ezekre az időszakokra úgy tekint, mint alapanyagokra, amelyekből íróként ihletet meríthet. Kedvenc írói közé tartoznak többek között Jude Deveraux, JD.Robb, Ilona Andrews (forrás: http://www.nalinisingh.com/bio.php).

Nalini Singh nagyon tud írni. Tökéletesen bánik a szavakkal. Ő az az író, akinek a leirásait soha nem ugrom át. Gyönyörűek, kifejezőek és magával ragadnak. Az általa felépített fantáziavilágok nagyon gazdagok és mesterien vannak felépítve. Nem emlékszem rá, hogy a történeteit olvasva logikai buktatókkal találkoztam volna.

PsyAz Egy világ két faj állandó küzdelem az a sorozat, amit azért szeretek, mert minden benne van amitől számomra egy pararomantikus regény szerethető. Elegendő romantika, erotika, nem kevés akciódús jelenettel. Mindegyik rész tartogat meglepetést és kellő fordulatot az olvasóknak. Az egyik legösszetettebb sorozat, amivel eddig találkoztam. Nalini az az író, aki nálam mindig eléri, hogy türelmetlenül várjam a sorozat következő részét. A sorozat első része, melynek eredeti címe Slave to Sensation,  2006. szeptemberében jelent meg először, s külföldön azóta is töretlen a sikere. Idén fog megjelenni a 17. rész, míg itthon csupán az első öt rész jelent meg.

Nalini világában, amely a jövőben játszódik, két faj, a mentálok és az alakváltók uralják a földet. Az emberek ebben a világban eleinte nem tűnnek ellenfélnek. A mentálok különleges képességekkel rendelkező emberi faj, akikből az Elcsendesedés protokoljának bevezetésével minden érzelmet – szeretet, gyűlölet, düh, …  – kitöröltek magukból. Egy mentális síkon létező háló tartja őket életben. Az alakváltók szöges ellentétei a mentáloknak. Olyanok, mint egy nagy család, tele érzelmekkel. Szenvedélyesek, érzelmesek, az érintés létfontosságú a számukra. Közöttük is a két uralkodó falka a DarkRiver leopárdok és a SnowDancer farkasok.  A DR leopárdok uralják San-Fransisco, míg a SD farkasok California és Észak-Amerika egyes területeit.

Mindkét uralkodó faj gyengének tartja az embereket, de hamar rá kell jönniük, hogy okozhatnak még nekik kellemetlen meglepetéseket. A mentálok, alakváltók és az emberek küzdelmét, összecsapását mutatja be a sorozat.

NaliniVonzódás – Egy világ – két faj – állandó küzdelem 1.

Kiadó: Egmont-Hungary Kft., 2011

Oldalak száma: 384 oldal

Sascha Duncan mentál. Mint fajának minden képviselőre, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell.
Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és falkája iránti szeretet vezérli.
A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők között. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait.

LátomásLátomás – Egy világ – két faj – állandó küzdelem 2.

Kiadó: Egmont-Hungary Kft., 2011

Oldalak száma: 384 oldal

Az Elcsendesedés ridegségében élő Faith NightStar képessége még a mentálok között is különleges: a lány a jövőbe lát. De amilyen értékes a tehetsége, olyan sérülékeny az elméje. Sötét víziók gyötrik, vért és halált lát – és valami még fenyegetőbb dolgot: érzéki gyönyört. Márpedig őt a legkisebb érzelem is az őrületbe taszíthatja.
Vaughn D Angelo a DarkRiver alakváltó falka tagja. Vadabb a többi falkatársánál, jaguár énje uralkodik rajta. A benne lakó macska pedig Faith-t szemelte ki prédájának, még akkor is, ha a vonzalma megölheti a lányt.  Faith képességeit sok mentál a saját céljára akarja kihasználni. Ehhez irányítaniuk kell őt, és minden áron távol kell tartaniuk Vaughntól.

BorzongásBorzongás – Egy világ – két faj – állandó küzdelem 3.

Kiadó: Egmont-Hungary Kft., 2012

Oldalak száma: 414 oldal

Judd Lauren mentál képességei gyilkolásra valók. A mentálhálón egy titkos osztag katonájaként iszonyatos dolgokat tett; most a farkas alakváltó falka odújában a Mentál Tanács végzetes tervének meghiúsítására használja erejét. Az Elcsendesedést azonban nem törheti meg, mert ezzel a környezetére szabadítaná gyilkos hajlamait.
Brenna Shane Kincaid ártatlan farkas alakváltó lány volt, mielőtt egy sorozatgyilkos mentál elrabolta és megtörte az elméjét. Azóta látszólag felgyógyult, de a sérülések mélyebbek, mint ami a felszínen látszik.
Kísérti a múltja. Juddhoz fordul segítségért, de bármilyen erős is közöttük a vonzalom, a rideg mentál nem tudja megadni a lánynak azt, amire a teljes gyógyuláshoz szüksége van.

FeloldozásFeloldozás – Egy világ – két faj – állandó küzdelem 4.

Kiadó: Egmont-Hungary Kft., 2012

Oldalak száma: 400 oldal

Clay Bennett falka nélkül, emberek között nőtt fel. Megpróbálta elfojtani leopárd énjét, de az a felszínre tört és embert ölt. A vérengzés után a fiú elvesztette egyetlen barátját, Talint is. A DarkRiver falka otthont és hivatást adott neki, de a lelkének fájdalmát, a bűnhődését nem tudta enyhíteni. Talin McKade túlélte rettegéssel és szenvedéssel teli gyermekkorát. Régi rémálmaihoz azonban újabbak adódnak, amikor az utcagyerekek, akiket pártfogol, sorra tűnnek el. Talin szívének legfájóbb sebeit is hajlandó felszakítani, hogy megmentse őket: bár retteg a találkozástól, segítséget kér a legerősebb férfitól, akit valaha ismert.Clay segít Talinnak, de közben szembe kell nézniük a közös múltjuk gyötrő titkaival is. Ha nem teszik, mindketten elveszítik az egyetlen dolgot, ami eddig életben tartotta őket.

SzabadulásSzabadulás – Egy világ – két faj – állandó küzdelem 5.

Kiadó: Egmont-Hungary Kft., 2013

Oldalak száma: 406 oldal

Ashaya Aleine a látszat szerint a tökéletes mentál: rideg, érzéketlen és gyakorlatias. Ő a tudós, aki az egész mentál népet rabszolgasorba döntő implantátumot készíti. Valójában azonban elkeseredetten küzd, hogy megmentse a fiát, és szabaduljon a Mentál Tanács befolyása alól. De hiába menekül: nem biztonságba kerül, hanem egyenesen a halálos alakváltó mesterlövész karjaiba fut. Dorian Christensen húgát egy mentál gyilkos ölte meg. A DarkRiver őrszem nem tud ugyan leopárd alakot ölteni, de a vadállat benne él, és bosszúra szomjazik. Most mégis védelmeznie kell Ashayát és fiát. Dorian soha nem gondolta volna, hogy mentál iránt a gyűlöleten kívül mást is érezhet, de a szenvedély sokszor átírja a játékszabályokat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s