Elfeledett sorozatok #3

forgotten-book-angie-pappleAz elmúlt évek alatt, nem egy olyan könyvsorozatom volt, amit azért kellett feladnom, mert nem jelent meg több része magyarul. Persze most már külföldről is lehet olcsón beszerezni idegen nyelvű könyveket, hogy folytathassam azokat a sorozatokat, amik magyarul nem érték meg a második, harmadik, vagy sokadik kötet kiadását.

chloe_neill_authorEzek közé a sorozatok közé tartozik Chloe Neill Chicagoland Vámpírjai című regénysorozata is. Igen, engem is elért a “vámpírőrület”, de ennek semmi köze az oly sikeres Stephenie Meyer féle sorozathoz. Azt ugyanis nem olvastam. Engem jobban megfogott Anita Blake, Cat és Bones, vagy épp a jelen esetben Merit és Ethan történetei.

Chloe Neill sorozata hatalmas sikereket ért el a tengerentúlon, míg kis hazánkban csupán az első két kötet jelent meg, az Alexandra Kiadó gondozásában. Amerikában idén adták ki a 11. kötetet. Most, hogy belekezdtem az Elfeledett sorozatokba, tényleg nem értem, hogy mi is történik nálunk. Miért tűnnek el ezek a külföldön nagy sikerű regények a süllyesztőben? Ennyire könnyedén félredobjuk a kedvenceinket? Vagy csupán arról van szó, ha nem tolják az orrunk elé a folytatást, nem is keressük őket? Tényleg nem tudom mi a válasz.

Evolution_16801Chloe sorozatához visszatérve, minden adott volt az itthoni sikerhez: izgalmas, nem sablonos történet, szerethető szereplők, remek kritikák a különböző könyves blogokon, magas értékelések a MOLYon (mindkét könyv 89%-on áll). Ha egy sorozat mellett ennyi minden szól, nem nagyon szokott más kelleni a sikerhez, nálunk mégsem ez történt.

A sorozat főszereplője Merit, egy 28 éves Ph.D jelölt, aki egy támadás során vámpírrá válik és csatlakozni kényszerül a chicagói Cadogan Házhoz. A megannyi vámpíros történettel ellentétben, Chloe történetében az emberek tudnak a vámpírok létezéséről. De nem ők az egyetlen természetfeletti lények a regényekben. Találkozhatunk alakváltókkal, varázslókkal, boszorkányokkal, tündérekkel, angyalokkal, démonokkal. Mint sok más hasonló típusú történetben, a vámpírvilág itt is feudális rendszerű. A különböző házak tagjait egy-egy mester vezeti. A Cadogan Ház feje Ethan, Merit pedig a ház Őrzője lesz. De ez a regénysorozat nemcsak kettejük története, és elsősorban nem a szerelmi szál dominál.  Persze a hősnő, mint általában, itt is pimasz, szókimondó, a jó “öreg” vámpírmester pedig ellenállhatatlan és néha igen is kiállhatatlan, mégis jó párost alkotnak ők ketten együtt, még ha az a bizonyos románc nem alakul egyszerűen.  A mellékszereplőket sem hanyagolta el az írónő és szinte egytől egyig szerethetők. A könyvsorozat másik erőssége, ennek a különleges világnak a felépítése, és a politikai csatározások. Összeesküvések, csatározások, mágia…Egyszóval, jó kis sorozat ez és nagyon sajnálom, hogy le kellett mondanunk a magyar nyelvű folytatásokról.

covers_155192

A lányok olykor harapnak

Kiadó: Alexandra Kiadó 2011

Oldalak száma: 384 oldal

Egy egyetemista élete nem valami káprázatos, de legalább az enyém volt. Jól megvoltam, míg Chicago vámpírjai meg nem jelentek – engem pedig megtámadott egy renegát vámpír. De csak egy kortyot ihatott, mielőtt elijesztette egy másik vérszívó… Ő úgy döntött, megmenti az életemet, s élőhalottá változtatott.
Mint kiderült, a megmentőm a Cadogan-ház ura és parancsolója. Évszázados tapasztalata van a csábításban, s tettéért hálát vár cserébe – és a szolgálataimat…
Korábban a disszertációm felett görnyedtem, most pedig be kell illeszkednem egy elegáns udvarház életébe. Új képességeim, a kellemetlen napallergia a legkisebb gondom, hiszen valaki még mindig vadászik rám. A renegát, aki belém mart? Egy rivális ház vámpírja? Lehet, hogy a beavatásom egy kezdődő háború első csatája… egy háborúé, amely során vér fog folyni.

covers_158624Ha eljön a péntek

Kiadó: Alexandra Kiadó 2011

Oldalak száma: 424 oldal

Az ember azt gondolná, egy ilyen főcím hatására a szeles város derék polgárai fegyvert fognak ellenünk, vérszívó szörnyetegek ellen. Ehelyett azonban tíz hónap elteltével olyan hírnevünk van, ami eddig csak a hollywoodi elitnek járt ki – paparazzókkal hadakoznak, akik nem sokkal veszélytelenebbek, mint a keresztet és karót lóbáló vámpírvadászok. Ne értsenek félre. Az emberek többsége nincs elragadtatva attól, hogy élőhalottakkal kell élnie, de legalább nem veszi ostrom alá a várunkat… egyelőre.
Mindez azonban menten megváltozhat, ha tudomást szereznek a rave-ekről, a csoportos vérszívópartikról, amelyeken a vámpírok úgy terelik össze az embereket, mint a marhákat, hogy degeszre igyák magukat. Így hát a „mesterem” – a több évszázados, ám kitűnő formában lévő Ethan Sullivan – azt akarja, hogy térjek vissza saját előkelő családom kebelébe, és én legyek az összekötő az emberek és a vámpírok között… és ne engedjem, hogy a média tudomására jussanak életünk kellemetlenebb részletei. Valaki azonban nem akarja, hogy ember és vámpír békében éljen – valaki, akit ősi harag fűt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s