Könyvajánló J.B. Weisz – Ép Testben Ép Lélek

covers_344818Kiadó: Underground Kiadó 2015

Oldalak száma: 226 oldal

Milyen nehéz kiemelkedni a múltból? A porból, amiben évekig élnünk kellett? Hogyan kell küzdeni, feladni, majd ismét felállni? Miként is lehet végleg elérni a hétköznapi életünk sikereit? Ez a könyv sok kérdésre választ ad, s talán azokra is, melyeket nem merünk feltenni. Ezek a megfejtések pedig néha szomorúak, néhol humorosak. Kísérjetek hát végig fiatalságom minden pillanatában, lássátok ti is minden döntésemet, legyenek rosszak vagy akár jók. S talán, mikor a végére értek, ez már nem csak egy könyv lesz a többi közt.

Húú! Ez volt az első gondolatom, ahogy a végére értem J.B. Weisz Ép testben ép lélek című könyvének. Egy dologban teljesen biztos vagyok. Ez az önéletrajzi írás nagyon megfogja osztani az olvasókat. Lesznek akik imádni fogják és lesznek, akik megrökönyödnek, vagy megbotránkoznak rajta. Nem tudom elképzelni, hogy ez a könyv bárkit is érzelem nélkül hagyna. Engem már az első pár oldallal megvett magának.

“Mai napig a saját világomban élek. Csak a saját magam alkotta szabályokban hiszek és mást nem tudok elfogadni.”

Az Ép testben ép lélek, egy érzékeny lelkű, intelliges fiatalember meghökkentő, őszinte, néhol talán megbotránkoztató írása. Olvasás közben, gyakran eszembe jutott, hogy mennyire szerencsés ember vagyok. Szerencsés vagyok, mert nem gúnyoltak gyakran az iskolában, hogy összeségében kiegyensúlyozott gyerekkorom volt. Mégis minden ember életében eljön egy bizonyos pont, amikor lázadni kezd. Ki így, ki úgy. Mindannyian elkövettünk hibákat. Van aki többet, van aki kevesebbet, de ez kellett ahhoz, hogy olyan felnőttekké váljunk, amilyenek lettünk. Köztem, közted kedves olvasó és J. B Weisz között csupán annyi a különbség, hogy ő ezt nyíltan és őszintén vállalja.

“Kissé meglepő, hogy mennyire tárgyként kezelünk embereket, főként amikor kapcsolatról van szó. Persze igaz, csak addig, amíg meg nem ismerjük az “alanyt”. Utána már nem tárgy, hanem ember, aztán társ, és végül szerelem. Ha persze a végén szakad a kötél, akkor általában szemétládaként tartjuk számon a volt párjainkat, de ez már másik kérdés.”

A történet elején, a könyv írója, még épp csak elkezdte a középiskolát. Tipikus tini. Problémái vannak, mint mindenkinek, csak neki talán még több és talán még nagyobb, mint általában. Az ő napjait, ballépéseit, jó és rossz döntéseit követhetjük nyomon a könyv lapjain keresztül, egészen a középiskola végéig.

“Egyszerűen nem tudtam felfogni, hogy miként működik a világ. Teljesen persze ma sem tudom, de abban most is biztos vagyok, hogy a virtuális valóságban sokkal, de sokkal egyszerűbbek és ésszerűbbek is a szabályok.”

Mint minden könyvnek, ennek is vannak hibái, de tudjátok mit? Nem érdekel. Nem érdekel, mert egyedi, mert lekötött és elgondolkodtatott.

Nagyon bátor lépésnek tartom, hogy valaki az élete ezen szakaszát, a gondolatait, a tetteit ilyen kendőzetlenül és őszintén a világ  elé meri tárni. Olvasni kell és tanulni belőle. Mindenkinek! A fiatal tinédzsereknek, akik lázadnak, akik nem értik, hogy mi folyik körülöttük, bennük. S nekünk szülőknek, akik nem értjük, hogy az egykor annyira drága és imádni való gyerekünk hová lett egyszeriben, s ki ez a lázadó, szemtelen, kiállhatatlan “idegen”, aki a helyére lépett. Elgondolkodtam azon, hogy én mint szülő, vajon hogyan reagáltam volna egy-egy szituációra, de esküszöm, hogy nem tudom.

Nem húzom tovább. Olvassátok el!

Még talán annyit, hogy idővel szívesen látnám ennek a történetnek a folytatását. Kíváncsi vagyok J.B Weiszre úgy öt, vagy akár tíz év múlva. Érdekel, hogy merre sodorja az élet, hogy végül mi lesz belőle. Csupán egy dolgot kérek, de ezt ő már úgy is tudja. Az írást ne hagyd abba és légy mindig önmagad!!!!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s