Elfeledett sorozatok #4

booksNem titok, hogy nagy szenvedéllyel hódolok a történelmi romantikusoknak. Ezeket a regényeket általában az erős érzelemvilág, a kalandos, fantáziadús és olykor-olykor szövevényes cselekmények jellemzik. S ha mindezek mellet a főszereplők jó adag humorérzékkel is rendelkeznek, az nálam csupa piros pontot jelent.

Imádom Kinley MacGregor, Jude Deveraux, Karen Hawkins, Lisa Kleypas stílusát. Ők azok a romantikus írók, akikhez nyugodt szívvel fordulhatok egy kimerítő nap végén. Szakítva a régi hagyományommal, Lisa Kleypas Hathaway sorozatának akkor álltam neki, amikor a regénysorozat negyedik kötetét előrendelhetővé tette az Ulpius-ház. Én kis naiv azt gondoltam, innentől nagy baj már nem lehet. Ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. A negyedik részt 2013 év végén jegyeztem elő, s ma már jócskán benne járunk a 2015-ös évben. Képzelhetitek mennyire csalódott voltam, amikor elolvastam az általam annyira nem favorizált Kiadó sorsáról szóló cikkeket. Az öt részes regénysorozatból, így csupán az első három rész jelent meg.

lisa kleypasÉs itt jön a várva várt újság, amit a napokban osztott meg velem egy nagyon kedves ismerősöm. Az üzenet így szólt: „Üdvözlünk a szerzőink között, Lisa Kleypas! GABÓ Kiadó”. Ennél jobb hírt nem is kaphattam volna. Igaz, a kiadó Lisa Kleypas egy másik sorozatával indít – WALLFLOWERS sorozat -, én mégis reménykedem abban, hogy a Hathaway sorozat is folytatódni fog.

A Hathaway család kész káosz. Felér egy forgószéllel. Az öt testvér – Leo, Amelia, Win, Poppy,  és Beatrice – egy különc, felvilágosult család tagjai. Az öt testvér életét mesélik el a történetek. Szüleik halálával Amelia, a legidősebb lány vállalja magára a felelősséget, hogy gondját viseli a családjának. Win, a mai napig nem épült fel teljesen a skarlátból. Gyenge tüdeje miatt fáradékony, gyorsan kimerül. Beatrix kleptomániás, Poppy végtelenül kedves és jószívű. Leo, a család egyetlen férfitagja, a sors fintorának köszönhetően hirtelen Lord Ramsay-vé válik. Elsőre egy nemtörődöm ficsúrnak tűnik, akinek legfőbb célja, hogy önpusztító életmódjával mielőbb véget vessen az életének. Valójában sokkal összetettebb karakter. A skarlátban elhunyt menyasszonyát gyászolva menekül az ópiumhoz és az alkoholhoz.

Mindegyik Hathaway testvér nagyon erős egyéniség, akik nem rejtik véka alá a véleményüket, de összetartanak, s kiállnak egymásért.

Az eddig megjelent regények mindegyikét szerettem. Izgalmasak, fordulatosak, tele szellemes, humoros párbeszédekkel. Vonzalom, cselszövés, intrikák, és szerelem. Biztos ismeritek azt az érzést, amikor nem akarjátok, hogy egy regénynek vége legyen. Én pontosan így éreztem a sorozat minden könyvénél. Igazi nyáresti olvasmányok. Persze vannak kedvenc részeim, mégis imádom az egész sorozatot.

Éjfélig vagy az enyémÉjfélig vagy az enyém

Kiadó: Ulpius-ház 2010

Oldalak száma: 446 oldal

Cam Rohan egy londoni játékkaszinó titokzatos igazgatója, akit már untatnak szép, de unalmas szeretői. Életébe ekkor lép be Amelia, aki gondját viseli árván maradt húgainak, miközben csélcsap bátyját keresi a londoni alvilágban. Leo ugyanis váratlanul nemesi címet és egy romos vidéki birtokot örököl, a kúria rendbehozatala azonban Amelia feladata marad. Rohan követi a lányt vidéki birtokukra, ahol már semmi sem szabhat gátat a köztük kirobbanó szenvedélynek. Szerelmük beteljesedik, amikor is felbukkan a lány egykori szerelme, aki annak idején cserbenhagyta, és a múlt mindkettőjük életére mázsás súlyként nehezedik.

– Te mindenkit és mindent irányítani akarsz. És a családon kívül senkiben sem bízol.
Olyan vagy, mint a tüskésdisznó. Képtelenség a tüskéiden átjutni.
– De ha nekem így jó – háborodott fel Amelia. –Egy tüskés rágcsálóhoz hasonlítják az embert, amikor pedig a hátralévő életemet tettem arra fel, hogy vigyázzak a családomra…
– Senki nem kérte ezt tőled.
– Márpedig valakinek csinálnia kell. Én vagyok a legidősebb Hathaway.
– Leo a legidősebb.
– Én vagyok a legidősebb józan Hathaway.”

csábíts el pirkadatkorCsábíts el pirkadatkor

Kiadó: Ulpius-ház 2013

Oldalak száma: 412 oldal

Anglia az 1840-es években…

Az Éjfélig vagy enyém című regényben megismert népes Hathaway család második leánya, Win éppen csomagol. Gyenge tüdeje miatt Franciaországba utazik, ahol egy híres klinika jó eredményeket ért el a tüdőbaj gyógyítása terén. Ám Win szíve nehéz – fáj otthagynia Kev Merripent, a mogorva, zárkózott cigány fiatalembert, akibe kislánykora óta szerelmes.

Annak idején a szabadelvű Hathaway szülők magukhoz vették az összevert, magára hagyott fiút, s a gyerekek együtt nőttek fel, bár Merripen mindig kívülállónak tartotta magát. Az ok, ami miatt felnőttként a családnál maradt, az volt, hogy a szülők váratlan halála után felelősséget érzett a hátramaradt gyermekekért, ám legfőképpen Win iránti elfojtott, kínzó szerelme késztette maradásra.

Win két év múltán, immár sugárzó ifjú hölgyként, megerősödve tér haza. A szerelem kettejük között csak még erősebben izzik, ám a beteljesülésig nemcsak a gyökereikből eredő kulturális különbségeket kell áthidalniuk, de Merripennek még a lány kezére pályázó ármánykodó riválisát is le kell győznie. S mindeközben fény derül Kev titokzatos múltjára…

– Win – így Leo –, felgyújtod az egész rohadt házat, alighogy újjáépítettük. Add ide azt a gyufát!
Win eltökélten rázta a fejét.
– Mi ez, valami újsütetű tavaszrítus? – ripakodott rá Leo. – Éves házégetés? Térj észre, Win!”

Bűvölj el alkonyatkorBűvölj el alkonyatkor

Kiadó: Ulpius-ház 2013

Oldalak száma: 438 oldal

A férfi mindent megtestesít, amit a lány korábban kerülni akart.

Poppy Hathaway imádja a nem szokványos családját, ám szokásos állapotokra vágyik. Sorsa arra kényszeríti, hogy találkozzon Harry Rutledge-dzsal, a titokzatos szállodatulajdonossal és feltalálóval, kinek vagyona és befolyása van, élete pedig titkos és veszélyes. Amikor flörtjük nyomán Poppy elveszti jó hírnevét, azzal döbbent meg mindenkit, hogy elfogadja a férfi házassági ajánlatát – azonban azt kell tapasztalnia, hogy férje a szenvedélyét ugyan megosztja vele, de bizalmát már nem.

Harrynek egyedül csak rá volt szüksége…

Harry mindenre hajlandó volt, hogy megszerezze magának Poppyt – egyedül a szívét nem akarja feltárni. Egész életében távol tartotta magától a világot… de az éles eszű, fondorlatos Poppy azt követeli, hogy minden létező módon a felesége lehessen. Kettejükben a vágy mégis fokozódik, ám ellenség ólálkodik a sötétben. Most, ha Harry maga mellett akarja tartani Poppyt, igazi szövetséget kell kötniük test és lélek között, egyszer s mindenkorra …

“– Nagyon bátor vagy – állapította meg Belinda. – És ne feledd, Poppy, egy nap találsz majd egy békát, amelyik csinos herceggé változik.
– Remek – mondta Beatrix. – Ugyanis eddig csak hercegekkel találkozott, akik békává változtak.
Belinda meghökkent, de sikerült mosolyt erőltetni az arcára, és elment.
– Mr. Bayning nem béka – tiltakozott Poppy.
– Igazad van – mondta Beatrix. – A megjegyzés nagyon dehonesztáló volt a békákra nézve, amelyek kedves teremtmények.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s