Könyvajánló Jennifer Probst – Keresd az alkalmat (Szerelmi gyakorlatok kezdőknek)

Jenniger probstKiadó: Libri Kiadó 2015

Oldalak száma: 390 oldal

Verilyben sikeresen működik a házasságközvetítő, amelyet Kate Seymour irányít két barátnőjével karöltve. Kate nem pusztán okos üzletasszony, de titkos erő birtokában is van: amikor a szerelem ott vibrál a levegőben, akkor mintha áramütés érné. Ezt érzi, amikor találkozik Slade Montgomeryvel, a kissé indulatos és döbbenetesen jóképű válóperes ügyvéddel, aki egy napon beront a házasságközvetítő irodába, és bizonyítékot követel: nem teszik-e tönkre az ő sérülékeny húgát, aki Kate legújabb ügyfele?

Kate csak úgy tudja meggyőzni a férfit arról, hogy ő nem csaló, ha megtalálja neki álmai asszonyát. De vajon sikerül-e Kate-nek megtartania a két lépés távolságot, amikor a férfi olyan hatással van rá, hogy szinte remeg a lába a jelenlétében? Vagy talán a házasságközvetítő is révbe ér egyszer?

Igazi kikapcsolódást jelentett Jennifer Probst Keresd az alkalmat című regénye. Aki olvasta és megkedvelte az írónő Milliárdos feleségek sorozatát, az ebben a regényben sem fog csalódni. Az előző sorozathoz hűen ez a történet is könnyed szórakozást nyújt a nyári estéken. Probst képes ösztönösen keverni a megfelelő mennyiségű feszültséget, erotikát, humort és karmát. A regényei előhozzák azt a romantikus oldalamat, ami hisz abban, hogy a lelki társak léteznek. Mert a leheletnyi misztikum ebből a sorozatból sem hiányozhat. Őszintén bevallom, nem számítottam arra, hogy az előző sorozatból ismert Szerelmi varázsigék könyve, ebben a történetben is felbukkan. Jó hír a Milliárdos feleségek sorozat kedvelőinek, hogy Probst nem feledkezett meg a régi szereplőiről és egy-egy jelenet erejéig beleszőtte őket a regénybe. Mégis, az előző sorozattól függetlenül is képes helytállni és remek szórakozást nyújtani ez a történet. A sablonos alapszituációt ügyesen újszerűvé és izgalmassá tette az új helyszín és az új szereplők.

Kate Seymour egy 28 éves szűz, igazi romantikus, aki tántoríthatatlanul hisz az örök szeremeben. Vágyik arra, hogy találjon valakit, akivel megoszthatja az életét, s aki viszontszereti. Tudja mit akar az élettől, hogy mit keres. Mégis, amikor ott van előtte egy karnyújtásnyira az akire egész életében várt, küzd ellene. Slade Montgomery, tökéletes ellentéte Katenek. Túl van már egy váláson, és válóperes ügyvédként nem hisz a szerelemben és a boldog Befejezésben.

“Kate lassan kiengedte a füstöt.
-Slade se hisz benne. Ő az oxitocinban hisz. A gonosz kis hormonban, ami szex után felszabadul és szerelemnek álcázza magát.

Kate és Slade karaktere tele van valósszerű és szeretnivaló jellemvonássokkal. Mindketten határozottak, de amikor a saját érzéseikről van szó elbizonytalanodnak, akárcsak a hétköznapi emberek. Olvasás közben végig éreztem a kettejük között pattogó szikrákat. A férfi és nő közötti harcot, a reményt, a vágyat, az örömöt, csalódást és a szívfájdalmat.

Van egy jelenet a regényben, ami hatalmas mosolyt csalt az arcomra. Egy terápiás,  izzasztó jógaóra. Ahogy olvastam, először csak mosolyogtam, majd kuncogtam és hangosan nevettem. Ez volt az a része a könyvnek, ami igazán megmutatta, hogy milyen is Slade valójában. Aki olvasta a regényt, ebben biztosan egyetért velem.

„Slade megvetette a lábát. Nincs az az isten, hogy egy nő megfélemlítse. Se kettő. Kőszívű
esküdteket is a földbe döngölt már, akik habozás nélkül a föld szemetének nevezték”

A történet nem lenne teljes Kate barátnői nélkül. Arlyn, Kennedy és Genevieve bár mellékszereplők, mégis jelentős szerepet kaptak a regényben. Egytől egyig nagyon szimpatikusak és örülök, hogy mindannyian egy-egy könyvet kapnak a sorozatban. Kennedy története lesz a következő, amire nem is kell olyan sokat várnom, hiszen idén július 01-én jelenik meg Keresd a tökéletest címmel.

A kedvenc mellékszereplőim mégsem a lányok, hanem Robert volt. Ő egyszerűen döbbenetes. Ha elolvasod a könyvet, nagyon meg fogsz lepődni, de azt megígérhetem, hogy Robertbe azonnal beleszeretsz.

Hiába tudtam a könyv elejétől kezdve, hogy happy end lesz a vége, mégsem éreztem sem elnagyoltnak, kiszámíthatónak, unalmasnak, vagy sziruposnak. A könnyed hangvétel és Jennifer Probst stílusa garancia rá, hogy az ember egy cseppet sem unatkozik olvasás közben.

És hogy miért várom még a sorozat többi részeit? Csupán egy szó: Wolfe

Reklámok

Könyvajánló Jennifer Probst – Keresd az alkalmat (Szerelmi gyakorlatok kezdőknek)” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Na most én kedvet kaptam hozzá,nagyon szeretem amúgy is az irónnő regényeit.
    És a bejegyzés is nagyon jó lett,köszönöm hogy írtál róla,most már megmerem venni.:D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s