Elfeledett sorozatok #5

forgotten booksNalini Singh és én, nagyon jó barátnők vagyunk. Bátran fordulhatok hozzá, ha borzongásra, romantikára, vagy egyszerűen csak egy jó történetre vágyok. A Psy-Changeling sorozatáról írtam már nektek több alkalommal is, ezért most jöjjön az írónő egy másik nagysikerű sorozata, az Angyali vadász. Ha röviden kellene jellemeznem ezt a sorozatot, akkor azt hiszem, hogy a magával ragadó rá a legjobb szó.

Ha felakasztanak sem tudom megmondani, hogy a megjelenés óta, hányszor olvastam újra a sorozat egyes részeit. Persze, ehhez azért az is hozzátartozik, hogy a hivatalos magyar fordítások is nagyon jól sikerültek.

Már az előző sorozatnál is említettem, hogy Nalininek nagy tehetsége van az általa elképzelt szövevényes világ papírra vetéséhez. Ez most is így van. Az Angyali vadász sorozatban megteremtett világ is nagyon jól felépített. Logikus és hihető. Ami érdekesség, hogy hiába vannak angyalok, vámpírok, vagy akár arkangyalok, egyik fajra sem lehet rámondani, hogy ők a jók, vagy a rosszak. Nalininél semmi sem fehér, vagy fekete. A történeteiben mindig képes megújulni és bedobni egy váratlan, meglepő fordulatot, amitől egyik regénye sem válik unalmassá, vagy sablonossá. Ha csupán fele ennyire tudnék jól írni, mint Singh, már boldogan halnék meg.

A sorozat erőssége, maguk a karakterek. A fő és mellékszereplők. A két főszereplő Elena, a vámpírvadász és Raphael, az arkangyal. Mindketten megkapták az ilyenkor szokásos kliséket, hiszen Elena amellett, hogy a legjobb vámpírvadász, még pimasz, akaratos, és rettenetesen talpraesett is. Raphael pedig, minden lány sötét vágyainak netovábbja. Ha az előző sorozathoz akarnám hasonlítani, akkor Raphael testesíti meg Hawket és Lucast egy személyben. Ez azt hiszem, hogy mindent elárul.

Az előbb azt mondtam, hogy a sorozat két főszereplője Elena és Raphael, de ez így teljesen nem igaz. Nalinire jellemzően, nagyon sok mellékszereplő bukkan fel a regények során, akikből időről időre főszereplők válnak. S talán ennek köszönhető, hogy a sorozat nem válik unalmassá, még az ötödik kötet után sem.

A regényeket nem sorolnám csupán a romantika kategóriába. Sokkal inkább a paranormális krimi a jó szó rá. De az egyszer biztos, hogy a legjobb “angyalos” sorozat, amivel eddig találkoztam. Azt azért el kell mondanom, hogy Nalini előtt nem olvastam angyalos könyveket. Ám azóta sem találkoztam olyan regénnyel, ahol ennyire valóságosan jelenítették volna meg őket. Sokszor olyan érzésem volt olvasás közben, mintha tényleg léteznének a szépségükkel, a problémáikkal – mert abból azért akad bőven – együtt. S a kedvenceim most sem a főszereplők, hanem Illium és a Hetek valamennyi tagja, akiknek az a feladata, hogy megvédjék Raphaelt.

Itthon sajnos csupán öt rész jelent meg, illetve egy novellás kötet, ami négy rövidebb novellát foglal magába. Ettől függetlenül bátran vágjatok bele a sorozatba, mert nem fogjátok megbánni. S ha nektek is legalább annyira tetszeni fog mint nekem, akkor már megérte ez a bejegyzés.

angyalvér angyali vadász 1Angyalvér

Kiadó: Egmont Kiadó 2010

Oldalak száma: 440 oldal

A vámpírvadász Elena Deveraux tudja, hogy ő a legjobb a szakmában – abban viszont már egyáltalán nem biztos, ez elég is lesz ahhoz, hogy túlélje legújabb megbízatását. Megbízója, a világot irányító arkangyalok egyike, Raphael fenyegetően vonzó, de az évezredes hatalom kegyetlenné tette. Elena tehát nem hibázhat, ha kedves az élete – még akkor sem, ha lehetetlen feladatot kell megoldania.
Még ha a vadászatot meg is ússza ép bőrrel, lehet, hogy az arkangyal csábító hatalmának nem tud ellenállni. Márpedig ha az angyalok játszani kezdenek, gyakran megtörik halandó játékszereiket…

“A Deveraux család olyan hosszú időre vissza tudta vezetni a családfáját, hogy Elena néha azt képzelte, arról is őriznek feljegyzéseket, hogyan másztak ki először az ősóceánból.”

“– Az én időmben a nők még tudták, hol a helyük.
Elena nem ugrott be, és nem kérdezett rá. Kiderült azonban, hogy Dmitrinek nincs is szüksége az ő közreműködésére.
– Vízszintesen a hátukon, széttárt lábbal.”

angyalcsok angyali vadász2Angyalcsók

Kiadó: Egmont Kiadó 2011

Oldalak száma: 432 oldal

A vámpírvadász, Elena Deveraux álma valóra vált: angyallá változott – de időre van még szüksége, hogy megerősödjön és szárnyra kaphasson. Pedig éppen ideje nincs: gyorsan fel kell készülnie a legrosszabbakra.
Lijuan, a legősibb arkangyal, aki már a halálon is uralkodni akar, rettenetes meglepetést készít elő a lány számára. Rejtélyes bűncselekmények jelzik: valaki ki akarja használni, hogy az arkangyalok között megbomlott a hatalmi egyensúly – a felderítéshez is szükség lenne Elena vadász képességeire.
A lányt nem csak saját gyengesége bosszantja: azt sem tűrheti, hogy bárki irányítsa őt – lenyűgöző és veszélyes arkangyal szerelme, Raphael azonban már túlságosan hozzászokott az uralkodáshoz. Szerelmük megkérdőjelezhetetlen, de a gyakorlatban halálos is lehet.

“– A szempilláid is olyanok, mint a hajad?
Az angyal a legkisebb zökkenő nélkül felvette a fonalat.
– Igen. Gyönyörűek, meg akarod őket nézni?
Elena elmosolyodott.
– A hiúság bűn, Illium.
– Én pedig azt mondom, ha már van, hát hadd lobogjon!”

angyaltanc anygalivadasz 3Angyaltánc

Kiadó: Egmont Kiadó 2011

Oldalak száma: 440 oldal

A vámpírvadászból angyallá változott Elena és arkangyal szerelme, Raphael visszatérnek otthonukba, New Yorkba. Megkezdhetik közös életüket és felfedezhetik, hogy valóban nagy szükségük van egymásra: az arkangyalnak Elena emberségére, a lánynak pedig Raphael erejére és támogatására, hogy megküzdhessenek saját démonaikkal.

Nyugalmuk azonban nem lehet zavartalan, a világ a feje tetejére áll körülöttük. A bolygót megmagyarázhatatlan földrengések, szökőárak és árvizek kezdik pusztítani, egy újabb gyilkosságsorozat pedig mindkettőjüket személyesen érinti. Egy ősöreg arkangyal ébred évezredes álmából: Raphael anyja vissza akarja kapni a fiát.

“– Biztos, hogy elbírsz velem, csácsogó madárka?
– Meséltem már neked a kígyóbőr csizmámról? – Vad vigyor jelent meg az angyal arcán, Elena pedig tudta, hogy most Méreg fogja meginni a levét annak, bármi is légyen ami Illiumot nyomasztja.
Méreg megpörgette a kezében a pengét.
– Azt hiszem, meg kell tömnöm a párnámat néhány új tollal.”

angyalkard angyali vadasz 4Angyalkard

Kiadó: Egmont kiadó 2012

Oldalak száma: 440 oldal

A folyóban talált vámpírfej ügye a Vámpírvadász Céh fennhatósága alá tartozna, de Raphael arkangyal jobbkeze, Dmitri ösztönei azt súgják, neki kell vezetnie a nyomozást. Van valami az áldozat bőrére tetovált, titokzatos írásban, ami régmúlt idők szörnyűségeit idézi fel benne.
A Céh Honort küldi, hogy segítsen megfejteni a jeleket, de a szörnyű támadás és kínzások során megtört vadász nem áll készen arra, hogy együtt dolgozzon a kegyetlenségéről és sötét embertelenségéről hírhedt vámpírral; még akkor sem, ha gyermekkora óta megmagyarázhatatlanul vonzódik a férfihoz.
A Honor elrablói és a vámpírfej eredete utáni nyomozás során feléled a múlt, pedig egyikük sem akarja újra átélni annak borzalmait. De a fájdalomba gyönyör is vegyül…

“Figyu, nekem aztán semmi alapom arra, hogy figyelmeztesselek, milyen dolog veszélyes pasikkal kavarni, ezért csak azt mondom: a halhatatlanok között élni brutális dolog. Ha bármikor szükséged van, mondjuk segítségre lekötözni Dimitrit és megkínozni egy villával, csak szólj!”

angyali szarnyalas angyalivadasz5Angyali szárnyalás (novellás kötet)

Kiadó: Egmont kiadó 2012

Oldalak száma: 414 oldal

Az Angyali vadász könyvsorozat lenyűgöző, vad és gyönyörű világa még részletesebben tárul fel a regények mellékszereplőit bemutató négy novellában.
A pompás angyalok múltjának titkai, rideg játszmái és forró szerelmei; a vadászok emberpróbáló küldetései és emberi érzelmei; a veszélyes vámpírok félelmei… A négy történet feltárja a sok részletet, titkokat, amelyeket a regények csak sejtetnek.

Angyali játszmák
Sosem származik jó abból, ha egy vámpírvadász és egy vámpír együtt dolgozik. Pláne, ha a vámpírvadász egy nő, a szóban forgó vámpír egy tapasztalt, őrjítően csinos férfi, aki már többször kicsúszott a vadász markából. De vajon Ashwini képes lesz ellenállni Janvier-nak, miközben elsimítanak egy igen kényes ügyet, amelybe vámpírok, vámpírvadászok és angyalok is belekeveredtek?

Angyali próbatétel
Sara, a Vámpírvadász Céh egyik legjobb vadásza választás előtt áll: Simon, a Céh vezetője felajánlja neki az igazgatói széket. Vajon egy vérbeli vadász elfogadja-e, hogy a jövőben a diplomáciával kell foglalkoznia, és soha nem lehet magánélete? És mit tegyen, ha éppen ebben a kényes pillanatban találkozik a férfival, aki minden vágyát képes valóra váltani? Meg tud-e küzdeni a kísértéssel? Kell-e egyáltalán?

Angyal és farkasa
Egy megtört vámpír a veszélyes és vonzó angyal nő udvarába kerül. Új megbízatása látszólag a pályája és élete végállomását jelenti, de Nimra birodalmában semmi sem az, aminek tűnik. A pusztulás helyett talán mégis a gyógyulás és a boldogság vár a vámpírra..

Angyalszárny

A Tanár évezredek óta látja felcseperedni az angyalokat. A legveszélyesebb harcosok és arkangyalok is tőle tanultak mindent. Jessamy a hosszú évszázadok során csonka szárnyú, röpképtelen angyalból érett, nyugodt, sorsába beletörődő nővé vált. Az angyalvilág krónikása ellen azonban merényletet kíséreltek meg. Ki lehet az, akinek a nő útjában áll? Ki lehet az, aki megvédi nemcsak a támadók, hanem önmaga ellen is? Galen, a nyugtalanító, védelmező harcos nem köntörfalaz: Jessamy kell neki, úgy, ahogy van. De el lehet-e söpörni a nyers vággyal két és félezer év szenvedéseit?

“– Csak intézd el, hogy én vadásszak rá legközelebb, oké?
– Oké. – A Céh igazgatója felsóhajtott. – De van egy kérdésem.
– Mondd!
– Akkor ti most flörtöltök?
Ashwini érezte, hogy fülig szalad a szája.
– Ha a következő vadászaton nem csinálok belőle krokodileleséget, akkor talán.”

angyalarny angyali vadasz5Angyalárny

Kiadó: Egmont Kiadó 2013

Oldalak száma: 446 oldal

Az éjfélszín szárnyú Jason az árnyak között érzi otthon magát. De amikor India arkangyalának, Nehának férjét holtan találják a palotájában, a kémmester kénytelen kilépni a fénybe. Egy arkangyal őrült haragja ugyanis szörnyű pusztítást végezhet a világban, Jasonnek pedig meg kell találnia a gyilkost, hogy ezt megelőzze.

De Neha bizalmának ára van: a kémmesternek az arkangyal vérvonalához kell kötnie magát, véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek. A lánynak, aki szörnyű titkokat hordoz a szívében, és már senkiben sem bízik meg. Legfőképpen nem egy ellenséges kémmesterben.

A gyilkos után kutatva Jason és Mahiya egy évszázados rémálom közepébe cseppen. A váratlan szenvedély feltámadó, fekete vihara pedig mindkettejüket magával ragadja… könnyen lehet, hogy a halálba.

“– Erről nem vitázom.
– Dehogynem. Házasok vagyunk, szóval vitázzunk!”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s