Könyvajánló – Sherrilyn Kenyon Álomszerető (Sötét Vadászok #1)

covers_34857Kiadó: Ulpius-Ház Könyvkiadó 2009

Oldalak száma: 448 oldal

Egy férfi, akit arra kárhoztattak, hogy örök élete során több ezer asszony szeretője legyen. Julian mindent tud a nőkről; miként szóljon hozzájuk, mi a lelkük kulcsa és legfőképpen, hogyan tüzelje fel a testüket. Ám Julian átkozza azt a napot, amikor büszke spártai katonából szerelmi rabszolga, dicsőséges hadvezérből vágyakozó nők szexuális játékszere lett. Másnak a gyönyörű testek, a kéjes női sikolyok elérhetetlennek tűnő vágyak, neki véget nem érő kínok. Egy napon Grace Alexander hívatja a szexrabszolgát, hogy kielégítse vágyait, de a fenséges asszony – oly sok nő közül először – felfigyel a büszke férfira, és kettőjük szerelme talán még a szörnyű átkot is megtörheti…

A paranormális romantikus regények királynője, J.R. Ward, és Charleine Harris mellett a legnagyobb név a műfajban. Az Álomszeretővel induló Sötét Vágyak Vadászai sorozata a műfaj legnagyobb sikersorozata, regényei pedig világszerte több, mint tízmillió példányban fogytak eddig, és uralják a sikerlistákat. Kinley MacGergor néven Magyarországon is népszerű kosztümös romantikus regényeket ír.

Évekkel ezelőtt kezdtem bele Sherrilyn Kenyon Sötét vadászok sorozatába és az Álomszerető volt az első regény, amit Kenyontól olvastam. Most, hogy a várólistámon szereplő őszre tervezett könyvek beszerzését még nem kezdtem el úgy gondoltam, hogy nyárbúcsúztatásként újraolvasom a teljes sorozat itthon megjelent részeit. Nem az Álomszerető a kedvenc részem, de ha már újraolvasás, akkor úgy igazságos, ha az elejéről kezdem.

“Óvakodj az átkozottól.  Makedóniai lulianosz.”

Az Álomszerető, mint a regénysorozat első itthon megjelent rész, egyfajta előhírnöke a Sötét Vadászoknak. Igazság szerint nem sok bepillantást kaphat az olvasó a későbbiekben. Hogy miért mondom ezt? A sorozat minden további könyvének középpontjában egy-egy sötét vadász, álom vadász, vagy vér vadász áll, akik a megtestesült gonosz ellen küzdenek. A makedóniai Iulianosz nem tagja a Sötét Vadászoknak, akiket Artemisz, a vadászat görög istennője teremtett. Iulianosz, Aphroditének, a szépség és szerelem görög istennőjének fia. Óh, igen. Kenyon nagyon különleges világot teremtett a regényeiben. Ötvözte a görög mitológiai személyeket, a mai modern korral. És milyenek a görög istenek? Szeszélyesek, hisztisek, kicsinyesek és olykor-olykor igazán nevetségesek. Pont olyanok, mint egy igazi nagy család. Na, de térjünk vissza a regény főszereplőihez. Iulianosz, egy büszke spártai katona, aki azon túl, hogy remek példánya a férfi nemnek, teljesen elveszítette a hitét az emberekben. Arra van kárhoztatva, hogy egy könyvbe zárva teljenek a mindennapjai, míg valaki meg nem idézi. Iulianosszal ellentétben, Grace Alexander egy teljesen átlagos, hétköznapi nő. Értelmes, inteligens, aki mindent félretéve megpróbál segíteni Iulianosznak, hogy megtörje az átkot és végre nyugalomra leljen. Iulianos és Grace kettőse pontosan olyan, mint maga a sorozat. Lapról lapra, oldalról oldalra egyre jobb.

Kenyon nem hanyagolta el a mellékszereplőket sem, akik azért valljuk be őszintén, sokat dobnak a történeten. Megjelenik többek között Eros, aki inkább tűnik egy szakadt motoros rockernek, mint a szerelem és vágy istenének. Vagy ott van Selena, aki bár kicsit ütődött, mégis a végletekig lojális Grace-hez. Persze felsorolhatnám a többieket is, de idővel úgyis mindegyikük komolyabb szerepet kap egy-egy későbbi regényben.

Az Álomszerető, a végkimenetelét tekintve elég kiszámítható történet, de ennek ellenére mégsem unalmas. Tele van meglepetésekkel, váratlan fordulatokkal. Igazán izgalmas és szívderítő. Egy percig sem bántam meg, hogy újra elolvasta.

Egy jó tanács a végére. Ha belekezdesz a sorozatba, feltétlen sorrendbe olvasd a könyveket, mert bár elsőre talán nem úgy tűnik, de az egyes történetek szorosan kapcsolódnak egymáshoz.

  “- Cupido, te semmirekellő fattyú, jelenj meg nekem, emberi alakban.

Grace égnek emelte a kezét. – Jé, nem is értem, miért nem rohan ide azonnal. , Selena nevetett. – Rendben – mondta Grace. – Egyébként sem hiszek ebben a hókuszpókuszban. Rakjuk be ezt a cuccot a kocsimba, szerezzünk valami ebédet, és próbáljunk valami célravezetőbbet kitalálni, mint a „Cupido, te semmirekellő fattyú”. Mehet? “

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s