Könyvajánló – Sherrilyn Kenyon Éjféli vad (Sötét Vadászok #2)

Night Pleasures - Sherrilyn KenyonKiadó: Ulpius-Ház Könyvkiadó Kft 2009

Oldalak száma: 446 oldal

Kyrian gyönyörű férfi, kidolgozott izmokkal, aranybarna bőrrel, áradó erotikával, jó humorral, intelligenciával, bátorsággal megáldva… érthető, hogy Amandát elbűvöli, aki nemrég csalódott a nagybetűs szerelemben. A szenvedély kölcsönös, de Kyrian szörnyű titkot rejteget a lány elől. A férfi ugyanis vámpír, egy rettegett Sötét Vadász, aki kétezer éve küzd az aljas démon Desideriusz ellen. Eljött a leszámolás ideje, és Amandával az oldalán talán Kyrian most le tudja győzni a démont, ha elég erős a szerelmük…

Őszintén be kell valljam, hogy a sorozat magyar borítói egyáltalán nem tetszenek. Fényévekre vannak az eredetiektől. Emiatt, rendhagyó módon az egyik külföldi kedvenc verziómat találjátok a bejegyzés elején és a magyar borítót a bejegyzés végén. Ki-ki eldöntheti, hogy melyik tetszik neki jobban.

Mint azt az előző könyvnél említettem, a sorozat részről-részre egyre jobb. Igazság szerint az Éjféli vad az első olyan története a sorozatnak, ahol körvonalazódik a Ms. Kenyon által teremtett világ és a Sötét vadászok színre lépnek. De kik is ők valójában? Olyan halhatatlan harcosok, akik eladták a lelküket Artemisz görög istennőnek, hogy bosszút állhassanak azon, aki a halálukat okozta. Az emberek tudtán kívül léteznek és védelmezik őket a éjszaka előbújó, lelkekre vadászó démonok ellen. Ők a sötétség, az árnyék, akik az éjszakát uralják. Csak a sötét vadászok állnak az emberiség és azok között, akik az emberek pusztulását akarják legyenek azok akár démonok, appoliták, akár valamelyik eltévelyedett istenség.

"– Micsoda a Sötét Vadász? – kérdezte. – Olyan, mint Buffy, a vámpírok réme?                                    A férfi elnevette magát. – Igen, alacsony, sovány kis tinilány vagyok, aki fülbevalós vámpírokkal küzd, amiket aztán kitép a helyükről, és...                                                 – Tudom, hogy nem vagy tinilány. De mi az a Sötét Vadász?       A férfi felsóhajtott, ahogyan körbevezette a szobában, és a falakat vizsgálta, mintha csak titkos kijáratot keresne.    – Nos, rövid munkaköri leírásom szerint olyan dolgokra vadászom, amelyek éjszaka bújnak elő rejtekükből."

Az egykori legendás makedón harcos, trákiai Kyrian is egyike Artemisz halhatatlan vadászainak, aki a felesége árulása miatt kínok között halt meg. Több, mint kétezer éve él a sötét vadászként a földön.

Amanda Devereaux könyvelőként dolgozik egy kereskedelmi cégnél és semmi másra nem vágyik, mint normális életre egy hétköznapi, unalmas férfi oldalán. Próbálja távol tartani magát a természetfeletti dolgoktól, ami nem is csoda az ő családi hátterével. Testvérei között van vudupapnő, médium, vámpírvadász, boszorkány. Ki ne akarna normális maradni ilyen nővérek mellett? Ettől függetlenül Amanda nagyon kötődik a családjához, elsősorban Tabithához, az ikernővéréhez. Amandát, egy lelkeken élősködő démon, Deszideriusz elrabolja. A jóslat szerint, Deszideriuszt csak egy lélekkel rendelkező sötét vadász ölheti meg. Kyrian és Amanda együtt veszik fel a harcot, hogy elpusztítsák Deszideriuszt.

"– Tehát mióta vagy tulajdonképpen vámpír? – kérdezte. 
– Már mondtam – válaszolta a férfi. – Nem vagyok vámpír. Sötét Vadász vagyok. 
– Mi a különbség? 
Kyrianosz szigorú pillantást vetett rá. – A különbség az, hogy általában nem ölök embereket, de ha nem hagysz békén a kérdéseiddel, esetleg kivételt fogok tenni. 
– Igazán mogorva éjszakai lény vagy. 
– Én is szeretlek."

Az Éjféli vad sokkal izgalmasabb és pörgősebb, mint az előző kötet. Több mitológiai részt is kap az olvasó, ami nálam plusz egy jó pont. De ami nagyot lendít ezen a részen, azok a Kyrian és Amanda közötti párbeszédek, amik tele vannak jó adag fanyar humorral.

A mellékszereplők most sem sikkadtak el és sejteni lehet, hogy a későbbiekben még mindegyiküknek fontos szerepe lesz a történetek alakulásában.

Gondolom sokaknak feltűnt, hogy ez a sorozat is az Ulpius-Ház gondozásában jelent meg. Hogy mi lesz a sorsa, átveszi-e egy másik kiadó, azt egyenlőre nem tudni. Itthon eddig hét kötete jelent meg a Sötét Vadászoknak, de a sorozat ennél sokkal több részből áll.

És akkor ahogy ígértem, az általam nem kedvelt magyar borító:covers_29603

A sorozat részei:

Fantasy Lover – Álomszerető (Dark-Hunter 1)
Dragonswan (Dark-Hunter 1.5)
Night Pleasures – Éjféli vad (Dark-Hunter 2)
Night Embrace – Végzetes ölelés (Dark-Hunter 3)
Phantom Lover (Midnight Pleasures)
Dance with the Devil – Ördögi tánc (Dark-Hunter 4)
A Dark-Hunter Christmas (Dance With the Devil első kiadásának végén)
Kiss of the Night – Angyali csók (Dark-Hunter 5)
Night Play – Pokoli tűz (Dark-Hunter 6)
Winter Born (Stroke of Midnight)
Seize the Night – Éjféli gyönyörök (Dark-Hunter 7)
Sins of the Night (Dark-Hunter 8)
Second Chances (Dark-Hunter companion)
Unleash the Night (Dark-Hunter 9)
Dark Side of the Moon (Dark-Hunter 10)
A Hard Day’s Night-Searcher (My Big Fat Supernatural Wedding)
Until Death We Do Part (Love at First Bite)
Fear the Darkness (e-book)
The Dream-Hunter (A Dream-Hunter 1)
Devil May Cry (Dark-Hunter 11)
Upon The Midnight Clear (A Dream-Hunter 2)
Dream Chaser (A Dream-Hunter 3)
Acheron (Dark-Hunter 12)
Where Angels Fear to Tread (Zeke: Hellchaser – Blood Lite)
One Silent Night (Dark-Hunter, Book 13)
Shadow of the Moon (Dead After Dark)
Dream Warrior (Dream-Hunter 4)
Bad Moon Rising: A Dark-Hunter Novel Dark-Hunter 14
Infinity: Chronicles of Nick
No Mercy (Dark-Hunter) (Dark-Hunter 15)
Invincible: The Chronicles of Nick
Retribution (Dark-Hunter 16)
The Guardian (Dream-Hunter 5)
Infamous: Chronicles of Nick
Time Untime (Dark-Hunter)
Styxx

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s