Olvasmánylista a következő 6 hónapra

cropped-read-a-book.jpgJó pár könyv olvasását tervezem még ebben az évben. A lista hosszú, ezért biztos vagyok benne, hogy át fog nyúlni  a következő év elejére is. Vannak közöttük olyan könyvek, amiket már megrendeltem, de olyan is, ami még nem jelent meg. Hogy milyen sorrendben fogom a könyveket elolvasni, az még a jövő titka. Magamat ismerve lesznek regények, amik a mostani listára nem kerültek fel, hiszen mindig bele-belebotlok olyan értékelésekbe, ajánlókba, amik felkeltik az érdeklődésemet. Lássuk is a következő fél év tervezett olvasmányait.

Sherrily Kenyon – Sötét Vadászok sorozat. Jelenleg a harmadik kötetet, a Végzetes ölelést olvasom. Ezen kívül, még négy olyan része jelent meg magyarul a Sötét Vadászoknak, amikről ajánlót hozok nektek. Az már most biztos, hogy a Végzetes ölelés után szükségem lesz egy kis időre, hogy a vadászoktól kicsit távol legyek. Ennek csupán az az oka, hogy nem szeretnék az egyhangúság csapdájába esni. Ahogy már írtam, egyáltalán nem tetszenek a sorozat itthoni borítói, ezért most is a tetszetősebb külföldi verziók közül válogattam.

covers_146819Végzetes ölelés – Sötét Vadászok #3: Amint leszáll az éj, én leszek a legszörnyűségesebb fenevad, aki az éjszakában portyázik: parancsolok az elemeknek, és nem ismerek félelmet. Évszázadok óta védem az ártatlanokat, cserébe nem kérek semmit, csak álmaim asszonyát. Sunshine Runningwolf nem akar többet, csak ezt az éjszakát, de valahányszor ránézek, elkezdek sóvárogni olyan álmok után, amelyeket már évszázadokkal ezelőtt eltemettem magamban. Tudom, hogy a szerelmem a halált jelentené számára. Megátkoztak, arra kárhoztattak, hogy soha ne ismerjem meg a békét és a boldogságot – míg ellenségem a sötétben lapul és arra vár, hogy mindkettőnket elpusztítson…”

covers_138097Ördögi tánc – Sötét Vadászok #4: “Zarek kétségkívül a legmagányosabb Sötét Vadász. Évszázadok óta Alaszkában él száműzetésben. Mielőtt vámpírrá változott, római rabszolgaként elképzelhetetlen kínokon kellett keresztülmennie. Minthogy veszélybe sodorta a testvériséget, most társai az életére törnek.
Astrid az igazság szűzi nimfája. Ő kapja feladatul, hogy ítélkezzen Zarek felett. A vizsgálat során számos eddig nem sejtett titok is a felszínre kerül, és a gyönyörű Astrid nemcsak a jobb sorsra érdemes embert, de a forróvérű szeretőt is megtalálja a Vadászban…”

SherrilynKenyon_KissOfTheNightAngyali csók – Sötét Vadászok #5: “Wulf Tryggvasen egykor viking harcos volt, most halhatatlan Sötét Vadász, akinek súlyos emlékezetvesztést előidéző ereje van. Bárki, aki emberi alakjában találkozik vele, öt perc múlva már nem emlékszik rá. Egyéjszakás kalandoknál nagyon hasznos ez a tulajdonság, ám megnehezíti, hogy értelmes és tartalmas kapcsolatokat alakítson ki; igaz szerelem nélkül azonban soha nem lesz képes visszanyerni a lelkét.
Legújabb küldetése rémálommá változik – rettenetes démonhordával kell megküzdenie, s megvédenie Cassandrát, az elátkozott faj hercegnőjét. Cassandra leendő gyermeke menti majd meg a világot a nagy Pusztító rémuralmától, ám egy ősi átok miatt a lány ideje véges: huszonhét évesen kínhalált kell halnia – addig pedig alig néhány hónap van csak hátra…
Kettejüknek kell szembeszállniuk a mindenre elszánt szörnyekkel, s a bátor nő végül rabul ejti Wulf fagyos, érzéketlen szívét, s talán elnyerhetik a boldogságot…”

letöltésPokoli tűz – Sötét Vadászok #6: Bride McTierney-vel éppen most szakított a barátja FedEx útján. A nő szíve majdnem megszakad a fájdalomtól, ám váratlanul belép az életébe Vane Kattalakis, aki felbukkan Bride üzletében. Viharos románcuk túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen. Vane halálosan veszélyes és elgyötört, de nem az, aminek látszik. Sok nő panaszkodik, hogy a barátja egy állat. Bride esetében ez az állat egy farkas. Egy Ember Vadász farkas. Vane-t meg akarják ölni az ellenségei, ezért nem keres párt magának. A Sorsok azonban Bride-ot jelölték ki a számára. A férfinek három hete van, hogy meggyőzze Bride-ot, hogy a lehetetlen létezik, ellenkező esetben szex nélkül kell leélnie hátralévő életét. Egy öntudatos farkas számára ez elfogadhatatlan… Hogyan képes azonban egy farkas rávenni egy embert, hogy bízza rá az életét, amikor a saját élete is veszélyben van? Az Ember Vadászok világában valóban farkastörvények uralkodnak. És csakis az alfa hím kerülhet ki győztesen. “

letöltés (1)Éjféli gyönyörök – Sötét Vadászok #7: A nagyrészt görög származású Sötét Vadászok körében nem örvend nagy népszerűségnek a nemesi származására módfelett büszke római – Valerius.
Amikor a férfi találkozik a pimasz és csábító Tabitha Devereaux-val, aki nem más, mint a volt Sötét Vadász, Kyrian sógora, Val halálos ellensége, kapcsolatuk azonnal igen hevessé válik. A nőnek egyáltalán nem áll szándékában komolyan venni őt.
Amit Tabitha azonban igen komolyan művel, az a vámpírvadászat és a gyilkolás. Mindkettejüknek hamarosan szembe kell nézniük a legveszedelmesebb démonnal. A végső győzelemért Valnak fel kell adnia büszkeségét és meg kell tanulnia bíznia, hogy megvédelmezhesse Kyriant, azt a férfit, akit gyűlöl és azt a nőt, aki az őrületbe kergeti.”

A következő fél évben sem maradhatok távol skót kedvenceimtől. A Mackenzie család történeteiből minden évre jut egy-két rész. Idén októberben várható a regénysorozat következő része, amit biztosan nem fogok kihagyni.

covers_360490Jennifer Ashley – Mackenzie gonosz játékai: Daniel Mackenzie tökéletesen beleillik a hírhedt Mackenzie klánba – dúsgazdag, jóképű, tehetséges, és rajonganak érte a nők. Ám amikor a sors elébe hozza Anglia egyik legismertebb médiumát, Violet Bastien kisasszonyt, Daniel számára két dolog azonnal világossá válik: Violet egy csaló, őt pedig menthetetlenül rabul ejtette.
Violet tisztában van képessége korlátaival, vagyis valójában nem tud érintkezni a túlvilági szellemekkel, viszont az emberek gondolataiban és lelkében kitűnően olvas. Gyorsan felméri, hogy Daniel intelligens, ugyanakkor veszélyt jelent egy tisztességes nő hírnevére. Később azt is megtudja, mennyire nagylelkű, milyen kellemes férfi, de bizony elképesztően komisz is. Ekkor azonban Violetet kísérteni kezdi a múltja, így csapot-papot hátrahagyva elillan Angliából, s új néven kezd új életet. Daniel eltökéli, hogy felkutatja a lányt, és hagyja kibontakozni Violet iránti vonzalmát. Noha a médium tisztában van azzal, hogy botrányos múltja miatt nem remélhet hivatalos esküvőt, mégsem képes ellenállni Daniel vonzásának. Mr. Mackenzie látszólag csak a hideg tényeknek hisz, ám amikor Violetnek nem marad más lehetősége, minthogy Danielhez forduljon segítségért, a férfi bebizonyítja, hogy valami másban is hisz: a szerelemben!”

covers_93265Ha már szóba kerültek a skótok és a történelmi romantikusok, nem maradhat ki a sorból Diana Gabaldon Outlander sorozata. Nagyon várom a sorozat soron következő harmadik részét. Két hónappal ezelőtt megkerestem a kiadót azzal a kérdéssel, vajon mikor várható magyarul a harmadik rész. Sajnos konkrét dátumot nem kaptam, de remélik, hogy még az idén sikerül kiadniuk. Az előrendelhető könyvek között a mai napig nem található meg a Voyager, de a remény hal meg utoljára.  Minden esetre én nagyon csalódott lennék, ha egy ilyen remek sorozatnak búcsút kellene mondanom. Az első két részről könyvajánlókat itt és itt találsz.

covers_349221A történelmi romantikusok közül tervezem még, Johanna Lindsey Szeress mindörökké című regényét, ami a Sherring Cross sorozat második része. Nyugodtan hívhattok sorozat függőnek, hiszen eddig szinte csak olyan könyveket említettem, amik egy-egy sorozat részei. Nem tudom miért, de lépten-nyomon sorozatokba botlok és ha már egyszer belekezdek, általában szeretem végig olvasni mindegyiket.

Fülszöveg: “Az anyját még mindig gyászoló Kimberly Richards felháborodva tapasztalja, hogy apja, Amburough grófja azért kívánja minél előbb férjhez adni, hogy ezzel kedvére tegyen egy hölgynek, akit mielőbb el szeretne venni. A tüzes természetű ifjú örökösnő mélységesen megveti a kialakult helyzetet, ahogy azokat a személyeket is, akik csakis pénzért házasodnak. Nem csoda hát, ha nem tetszik meg neki a kiszemelt kérő, akivel Sherring Crossban megismerkedik, s aki nem más, mint Lachlan MacGregor, a MacGregor-klán jóképű, ám teljesen elszegényedett feje.
Kimberly románca a vonzó, hetyke Lachlannal nem sok jót ígér – különösképpen azért, mert a zsiványnak tervei vannak egy férjes asszonnyal, Wrothston hercegnéjével. Különös fordulatok és botrányos körülmények összejátszása folytán a korántsem összeillő pár egy olyan helyen köt ki, ahol egy kemény szív is megnyílhat az igaz szerelem örömei…”

covers_351102A modern romantikus könyvek sem maradhatnak ki a sorból. Ezek közül Barbara Taylor Bradford A múlt titkai című regényére esett a választásom, ami az Európa Kiadó gondozásában fog megjelenni.

Fülszöveg: “Serena Stone harmincéves, és ő is háborús fotóriporter, akárcsak az apja volt: a híres apa, akinek halála arra készteti Serenát, hogy átgondolja az életét. Otthagyja a munkáját, a háborút, a frontvonalat, és elhatározza, hogy nem is megy vissza soha többé.
Egy év telik el a nagy döntése után, amikor főnöke arra kéri, segítsen az afgán hadszíntérről frissen hazatért fotósnak, Zachary Northnak gyógyulni. Zac sem enni, sem aludni nem tud, amióta otthagyta a háborút. Serena nem örül a kérésnek: apja halála után szakított Zackel, és a sebek még frissek mindkettőjükben. Aztán persze győz a nagylelkűsége, és mindent megtesz, hogy a férfi kigyógyuljon poszttraumás stressz szindrómájából. Lehet, hogy mégis egymásnak szánta őket a sors, ahogy már az édesanyja is megmondta?
Serena azonban egyszer csak egy furcsa fényképre bukkan apja archívumában. Egy olyan fényképre, amely alapjaiban kérdőjelezi meg, amit magáról és családjáról tud. Több évtizedes titkok nyomába ered az arab tavasz hadszínterein, de eleinte csak még több veszteség éri…
Manhattan, Velence, Tripoli: Barbara Taylor Bradford hősnőjével ismét bejárjuk a világot, és végül a titkokra is fény derül.”

covers_361630Még mielőtt azt hinnétek, hogy semmi mást nem olvasok mint romantikus regényeket, íme a következő könyv, ami a várólistámon szerepel. Mary Chamberlain A dachaui varrónő című regénye, ami várhatóan szeptember első felében jelenik meg. Jót és kevésbé jót is olvastam róla külföldi oldalakon, de a fülszöveg és a borító annyira felcsigázott, hogy muszály elolvasnom ezt a regényt is.

Fülszöveg: “London, 1939. A tizennyolc esztendős csinos és ambiciózus Ada Vaughan varrónőként dolgozik a Dover Street-i nőiruha-szalonban. Divattervező pályáról álmodik megvan hozzá a tehetsége és a tudása , de ehhez ki kellene törnie a lambethi sivár családi környezetből.
Ada egy véletlen találkozás során megismerkedik a titokzatos Stanislaus von Liebennel, és ez a kapcsolat a szerelem és a csillogás világába repíti. Amikor a férfi felajánlja, hogy elviszi Párizsba, Ada úgy érzi, itt a nagy alkalom, és meg sem hallja a figyelmeztetést, hogy a közelgő háború miatt veszélyes a kontinensre utazni. A jóslat beteljesül, kitör a háború, ők pedig Franciaországban rekednek. A német megszállás után Stanislaus elhagyja a lányt, de az utolsó éjszakán még kezeskedik arról, hogy Ada sose felejthesse el. Ada fogságba kerül, és annak köszönhetően éli túl a háborút, amihez ért: ruhákat varr. Jelenlegi megrendelői is előkelőségek, csak éppen német előkelőségek. Ada nem is sejti, mekkora bajt hozhat ez még a fejére
Egy történet a reményről, az élni akarásról és a bosszúról.”

letöltés (2)A magyar írókról sem feledkezek meg. A következő könyv, ami felkerült a várólistámra, szintén nem a romantikus vonulatot képviseli. A Publio Kiadó gondozásában jelent meg Körmendi László Isteni Program című regénye, ami a fülszöveget olvasva, nagyon ígéretesnek tűnik: ” 2007. április 16. Az egész világot futótűzként járta be a hír: Összesen 33 ember halt meg, 15 pedig megsebesült az amerikai Virginia állam műszaki egyetemének kollégiumában és egyik osztálytermében történt lövöldözésben. Az Egyesült Államokban korábban is voltak hasonló tragikus lövöldözések – sokszor iskolákban -, de eddig ez a legsúlyosabb.

Mi állhat a történtek hátterében? Magyarországon egy lány megírta azt a Karma nevű programot, aminek megismerése megváltoztathatja a dimenziókról alkotott nézeteinket, és megérthetjük, hogy az ismeretlen dimenziók hogyan befolyásolhatják tudatalattink működését. Miért veszélyesek az ezekkel a dimenziókkal kapcsolatos titkos kutatások, és mi köze mindezeknek Virginiához és Nevadához? Vagy az 51-es körzet különleges kísérletei is csupán fikciók lennének? A történet középpontjában álló Krisztinát azzal vádolják, hogy közösségi oldalakat feltörve személyes adatokat lop. Vajon hogyan sikerül tisztáznia magát? A könyv egy zömében Amerikában játszódó történeten keresztül világít rá arra, hogy a vallások közös gyökerét és a mai legfejlettebb számítógépes kísérletek tárgyát jelentő ismeretlen dimenziók feltárása milyen súlyos gazdasági és társadalmi veszélyeket rejt, ha politikai erők, vagy gazdasági hatalmak próbálják irányításuk alá vonni.

unnamedAz idei év első felében jelent meg Anne L Green első regénye, A remény hajnala, aminek egyik dedikált példánya ott sorakozik a könyvespolcomon.  Az írónő pár héttel ezelőtt már közzétette a facebook oldalán, hogy hamarosan megjelenik második regénye, A sötétség fogságában címmel. Anne volt olyan kedves, hogy átküldte nekem a fülszöveget, amit lejjebb ti is olvashattok. Gyengéim a rossz fiúk, így ezt a regényt sem fogom kihagyni. Sajnos pontos dátumot nem tudok, de az írónőt ismerve, nem kell sokáig várnunk a megjelenésre

Fülszöveg: A nők tényleg a zűrös pasikhoz vonzódnak? Ez a gondolat foglalkoztatta sok nőtársával együtt Anne L. Greent is, A remény hajnala című sikerkönyv szerzőjét, mikor belekezdett második kötetének megírásába. 

Az egykori műkorcsolya bajnok, Chris Stuart drogcsempészek fogságába esik, miután bátyja magára haragítja egy bűnszervezet vezetőjét. A szókimondó, csinos nő élete veszélybe kerül, de az igazi kockázatot az a kínzó szenvedély és őrült vágy jelenti számára, melyet akkor tapasztal, mikor jóképű fogva tartójának tengerkék szemébe néz. Ekkor döbben rá, hogy az addigi élete milyen szürke és üres volt. Christine teljesen összezavarodik, mert ott talál önmagára, ahol a legkevésbé számít rá. Egyetlen dolog válik számára egyre világosabbá: senki nem az, akinek mutatja magát. Vajon Andrew Dark, a sármos rosszfiú tényleg csak egy gátlástalan bűnöző? Mindkettőjük számára kezdetét veszi az érzelmi hullámvasút, amelyet a másik közelsége vált ki belőlük. Folyamatosak lesznek a belső vívódások, megszűnnek a józan, ésszerű döntések és már csak a féktelen szenvedély marad. De vajon a férfi múltjával van esélyük a felhőtlen szerelemre?”

covers_343146Még mindig magyar írók, de a következő regények már inkább a misztikus kategóriába tartoznak. A. O. Esther regényeit nem olvastam még, de annyi jó kritikával találkoztam különböző oldalakon, hogy úgy éreztem, ideje megismerkednünk egymással.  Úgy döntöttem, hogy ismeretségünket a Frigg rokkája című sorozattal fogom kezdeni. Tudom, hogy az írónőnek vannak régebbi nagyon sikeres regényei, de a fülszövegek annyira magukkal ragadtak, hogy én mégis Esther új sorozata mellett döntöttem.

Frigg rokkája I.: Valaki vár valahol, akivel összetartozol. Aki a halálnál is erősebben szeret, és akiért a halálon is átkelnél, csak hogy megtaláld…

A húszéves Sonja és hét évvel idősebb bátyja, Alex Sommerland rockzenészek. Norvégiában, a Stjerne-tó partján élnek, és ötfős bandájukkal teltházas koncertekkel szórakoztatják az egyre gyarapodó rajongótáborukat. Nem is sejtik, hogy hamarosan mindannyiuk élete megváltozik, ugyanis egy különös varázslat folytán az égen ragyogó csillagkép, Frigg rokkája működésbe lép, és összeköti a jelent a múlttal… Sonja szerény, magának való lány, akinek gyermekkora óta karmikus álmai vannak az előző életéről, amikor is a vikingek közt élt. Az emlékképek ködösek, de mindig ugyanarról a világról szólnak, és rendre sötéten végződnek. A Szent Iván napjára meghirdetett jelmezbálon Sonja megismerkedik egy viking ruhába öltözött férfival, Einarr Sigurdssonnal, akiről idővel kiderül, hogy nem is jelmezt visel, és nem is a mi világunkból érkezett… Noha a férfi tudja, hogy soha többé nem láthatják egymást, képtelen szabadulni Sonja vonzerejétől. Elhatározza hát, hogy így vagy úgy, de magával viszi őt a múltba… Alex a White Nights énekese. Zord figurának tűnik, pedig aranyból van a szíve. A húgával való kapcsolata különleges. Nem csak azért, mert korán elveszítették a szüleiket, hanem egy családi titok miatt, ami örökre összeköti őket. Tűzön-vízen át kitartanak egymás mellett, és ha az egyikük élete veszélybe kerül, a másik gondolkodás nélkül utána megy, akár a pokol fenekére is… Frigg rokkája azonban könyörtelen… Hőseink 2024-ből hirtelen 924-ben találják magukat. A helyszín ugyanaz, a világ azonban merőben más. De vajon a mai fiatalok boldogulnak-e a vikingek rideg, komor, véres háborúkkal teli világában? Létezik-e síron túli szerelem? És egymásra találnak-e azok, akiknek a lelke nem képes a másik nélkül élni?”

Frigg rokkája II.: Egyenlőre annyit lehet tudni a második részről, hogy valamikor 2015 őszétől kerül a boltokba. Ettől függetlenül a várólistámra került ez a kötet is.

covers_343221Egy ifjúsági disztópia is helyett kapott a várakozó könyvek sorában. Benya Tünde Változó emberiség című regénye: “Fiatalok… áldozatok… fiatal felnőttek…
Hamar fel kell nőniük, mert hatalmas veszély fenyeget,
lecsap, gyilkol, s kegyetlenül kelepcébe csal.
Újakat teremt, és ezek ellen küzdeni kell.
Fess egy tájat, alatta szürke talajjal, majd
fordíts meg mindent, és pontosan azt látod,
amivé a Föld vált a csapás által.
Ezt kell Jacobnak és Jasmine-nek helyrehoznia.
Megteremteniük újra a csodát, amit azelőtt Isten.
Ők most a második Honalapítók!
Tetteik nyomán, vajon megszületik
a második Függetlenség napja?”

A következő hat hónapban sem feledkezhetek meg a vámpírokról. Hiába nem vagyok mai csirke, mégsem sikerült kinőnöm a vámpíros sorozatokból. Az elfeledett sorozatok rovatnál volt egy bejegyzésem Darynda Jones Charley Davidson sorozatáról, aminek kiadását egy időre felfüggesztette az Authenaeum Kiadó. Örömmel olvastam a hírt, miszerint a kiadó előrendelhetővé tette a soron következő részt. Az akció sikeres volt, így augusztus végén végre a magyar olvasók is megismerkedhetnek a sorozat ezen részével.

covers_355691Harmadik sírhant (Charley Davidson #3): “Charley Davidson végre újra itt van! A New York Times sikerlistás szerző, Darynda Jones paranormális sorozatának harmadik részében kedvenc magánnyomozónőnk, a halál bombázó angyala továbbra is lelkesen dönti magába a kávét, mert ha egy pillanatra is elbóbiskol, már látja Reyes Farrow-t, a Sátán félig ember, félig szupermodell fiát, akit megbéklyózott ugyan, ám képtelen elfelejteni…
Na de hogyan is találhatná meg az eltűnt Teresát, birkózhatna meg egy egomán orvossal, nyugtathatná meg aggódó édesapját és vehetné fel a kesztyűt egy veszedelmes motoros bandával, ha az ördög fia mindeközben csábításra készül és bosszúra szomjazik?
A regényt szeretettel ajánljuk a paranormális romantika és a földön fetrengős poénok rajongóinak figyelmébe!”

covers_243085Van még egy könyv a terveim között, amit legalább annyira várok, mint az Outlander soron következő harmadik részét. Magyarországon J.R. Ward regényei az Ulpius-Ház kiadó gondozásában jelentek meg. Gondolom minden könyvrajongó számára ismeretes, hogy jelenleg mi zajlik a kiadó háza táján, ezért ebbe én nem mennék bele. Nagy Ward rajongó lévén, az összes eddig magyarul megjelent könyvét elolvastam az írónőnek. Szorítok, hogy ne kelljen a továbbiakban sem lemondanunk Ward regényeiről. Az általam nagyon várt rész, pedig a Possession, ami a Bukott angyalok sorozat ötödik része. 

Egyelőre ezeket a könyveket terveztem be a következő fél évre. Remélem találtok majd az ajánlók között ti is olyat, ami felkelti az érdeklődéseteket.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s