Kis Karácsony – Könyv Karácsony

xmas bookHunyd le a szemed!

Képzeld el a képet: Fogcsikorgató hideg. Hólepte táj. Kandallóban pattogó tűzifa.  Villódzó karácsonyi fények. Forralt bor illata. Boldog gyermekek visongása.

Megvan? Karácsony. A kedvenc ünnepem. Imádom! Sőt, szeretem az előtte való készülődést, ajándéklista írást, keresgélést, vásárlást, az ajándékozás miatti izgatott várakozást.

Sok családban szokás, hogy karácsonyra valami jó könyveket ajándékoznak egymásnak. A mi családunk sem kivétel ez alól. Észrevettétek, ahogy közeledik a karácsony, úgy nő a tömeg a könyvesboltokban? Ha most bemegyek az Alexandrába, vagy a Libribe, csupán pár lézengő emberrel találkozok, de minden évben, az ünnep közeledtével, kígyózó sorok állnak a könyvesboltok pénztárainál. Talán ez a furcsa könyvvásárlási szokás az oka annak, hogy a kiadók is a karácsonyi időszakra sűrítik be a rajongók által egész évben nagyon várt könyveket.

A most összeállított könyvlistában olyan könyveket találhattok, amiket vagy én, vagy a családom tagjai írtak a karácsonyi listájukra, illetve akad közöttük olyan is, amivel én fogom egy-egy kedves barátomat meglepni.

Claire & JamieLehet, hogy a könyökötökön jön ki, de nálam még mindig első helyen áll Diana Gabaldon Outlander sorozata, aminek soron következő részét, Az utazót, idén télre ígéri a Könyvmolyképző Kiadó. Jó hír a rajongóknak, hogy a fordítás elkészült és a kiadó oldalán már árazás alatt van a könyv. Azért ez jelent valamit 🙂 Nálam biztos helye lesz a fa alatt, ha megjelenik és kibírom karácsonyig.

Imádom Jamie és Claire történetét és remélhetőleg nem kell újabb egy-két évet várni a folytatásra.

VoyagerFülszöveg: Kétszáz évvel korábban történt szenvedélyes találkozásuk után a halálra szánt Jamie Fraser lovagiasan visszaküldte a gyermekével várandós Claire-t a saját idejébe, mert meggyőződése volt, hogy el fog esni az 1746-os véres cullodeni csatában.

Mostanra felnőtt a lányuk, és Claire rádöbben, hogy Jamie életben maradt. Visszavágyik hát az idő szakadékán keresztül, hogy újra megkeresse a férfit, akit soha nem tudott elfelejteni, és a sorsot, amit soha nem tudott figyelmen kívül hagyni…

Első könyves élményem Jamie McGuiretől, a Gyönyörű sorscsapás volt. Mióta elolvastam Abby és Travis történetét, azóta nincs olyan itthon megjelent McGuire regény, amit ne olvastam volna. November 30.-án várható a Gyönyörű jóvátétel (Maddox testvérek 2.) megjelenése és nem meglepő módon, a várólistámon szerepel.

GyönyörűFülszöveg: A kemény, tréfát nem tűrő Liis Lindy FBI-ügynök eldöntötte, hogy csupán a munkájával köti össze az életét, így felbontja jegyességét, és Chicagóból San Diegóba költözik. Thomas Maddox egy arrogáns és könyörtelen különleges ügynök. A világ legkeményebb bűnözőit tette már hűvösre, és ő a szervezet egyik legjobb embere. Annak ellenére, hogy temérdek életet megmentett, van egy ügy, amely túlszárnyalja képességeit. Öccsére, Travisre börtönbüntetés vár, mivel benne volt a keze egy alagsori gyújtogatásban, amely során számtalan főiskolás veszítette el az életét, a média pedig igazságszolgáltatást akar. Travis egyetlen mentőöve Thomas. A férfi öccse megmentése érdekében alkut ajánl: Travisnek be kell lépnie az FBI-ba. Liis makacs és kihívó, ám valahogyan sikerül meglágyítania Thomas kemény határait, és ráveszi, hogy a tökéletes ügynök elkísérje őt egy ünnepségre. Egy párként utaznak el Travis és Abby fogadalmának megújítására, és amikor véget ér a ceremónia, Liis elgondolkozik, hogy valóban csak tettették-e vonzalmukat.

Van két könyv, amit egy-egy barátnőmnek szánok karácsonyi ajándékba. Csajok! Lehet izgulni, hogy ki kapja! Mindegyiket olvastam már nem is egyszer, és mindkét könyv folytatását tűkön ülve várom. Lássuk mely könyvekről is van szó:

Az egyik, Levia Anne romantikus krimije: A múlt ára.

A múlt áraFülszöveg: Mit tennél, ha egy nap arra ébrednél, hogy mindent elvesztettél?

Ködbe vesztek az emlékek, oda lett a múltad. Nem tudod kik a barátaid és kik az ellenségeid.
Carolinát, az ismert újságírót, súlyos autóbalesete után cserbenhagyjak. A kórházban emlékek nélkül ébred – mostantól csak az ösztöneire hallgathat. Üldözik, élete veszélyben van, és csak egy valakire számíthat. Vajon visszaszerezhető minden, vagy a szerelem is az emlékekkel együtt veszett el örökre? 
Minden feltörő emléke keserédes, és veszelyes irányba űzi. A remény hajtja, hogy mindez a küzdelem megéri.
LEVIA ANNE páratlanul izgalmas romantikus krimije az újrakezdésről, a kitartásról, a reményről, a hűségről, a szerelemről és az igaz barátságról szól, egy olyan korban, amikor ezek a szavak már nem sokat jelentenek.

Másik nagy kedvencem szintén egy magyar írónő, Betty Forester első regénye: Ébredő Napfény.

Ébredő NapfényFülszöveg: Egy felejthetetlen nyár és szerelem.
Szandra Carter a tizenéves lányok elégedettségével éli az életét Magyarországon, amikor a New Yorkban élő édesapja és bátyja elhívja, hogy töltse velük a nyarat. A találkozás a bátyja legjobb barátjával, az indián származású Sonnyval, kitörölhetetlen nyomot hagy benne. Nem várt élményekben lesz része a csodálatos indián rezervátumban, az Amerikát átszelő, kalandos utazáson pedig megismerheti önmagát a jóképű, zárkózott huron fiú oldalán.
Túlléphet-e Szandra élete nagy szerelmén? Van-e jövője a szerelmüknek, hiszen mindketten tudják, később az óceán választja el őket? Érdemes-e engedni az érzelmeknek a közelgő búcsú tudatában?
Egy gyönyörű, romantikus történet bontakozik ki, és betekintést nyerhetünk egy méltatlanul feledésbe merülő kultúrába.

Van egy régi klasszikus, Margaret Mitchell Elfújta a szél című regénye, amit még sok-sok évvel ezelőtt olvastam. Már meg is feledkeztem a regényéről, de pár hónappal ezelőtt belefutottam egy bejegyzésbe Ági Lapozz Velem könyves blogján. Sajnos saját példányom nincs a könyvből, de idén karácsonyra biztosan meglepem magam vele. Aki szereti a történelmi romantikusokat, annak tökéletes választás ez a regény, amiből fil is készült. Vivien Leigh és Clark Gable főszereplésével.

ElfújtaFülszöveg:  Scarlett O’Hara, Észak-Georgia ünnepelt szépsége tizenhat esztendős, amikor e monumentális regény első lapjain találkozunk vele – és huszonnyolc, amikor elbúcsúzunk tőle. A közben eltelt tizenkét esztendő nem csak Scarlett életében sorsformáló időszak: átalakul szűkebb környezete, de tágabb pátriája, az amerikai Dél is – mert közben lezajlik az amerikai polgárháború, Észak és Dél harca, amely mindkét félnek mérhetetlen szenvedést okoz.

Margaret Mitchell, maga is a Dél szülötte, tízévi gondos kutatómunka után részletes és hű képet fest a háborús Dél megrázó hétköznapjairól s a vereség utáni újrakezdés megpróbáltatásairól.

A regény 1936-ban jelent meg Amerikában, s addig ismeretlen szerzőjét egy csapásra világhírűvé tette, néhány év alatt több millió példány kelt el művéből, s elnyerte a legrangosabb amerikai irodalmi kitüntetést, a Pulitzer-díjat. 1939-ben azóta is nagy sikerrel játszott filmet forgattak belőle Vivien Leigh, Clark Gable és Leslie Howard főszereplésével. A szép Scarlett O’Hara viharos szerelmeiről és örök szenvedélyéről, a családi birtokról szóló regény lebilincselő olvasmány.

Nagy FTT rajongóként nem maradhat le a listámról a sorozat 13. része sem, amivel nagy valószínűséggel nem várom meg a karácsonyt. J. R. Ward Az árnyékok című regénye november 27.-én jelenik meg az Art Nouveau Kiadó gondozásában.

JRWARDFülszöveg: Trez “Latimer” valójában nem létezik. Árnyékként él és dolgozik az emberi világban ezzel a kitalált személyazonossággal. Kisgyermekként a szülei eladták a S’Hisbe faj királynőjének, Trez viszont elszökött, és bártulajdonosként évek óta a New York állambeli Caldwellben él. A szexrabszolgaság elől menekült el, amire a királynő kényszeríteni akarta. Soha senkire sem tudott igazán támaszkodni… csak ikertestvérére, iAmre.
iAmet mindig is egyetlen cél vezérelte, megóvni testvérét az önpusztítástól. Már úgy érzi, hogy kudarcot vallott, amikor Trez életében megjelenik a kiválasztott Selena. Ekkor azonban már túl késő. Elérkezett az idő, hogy Trez teljesítse a kötelességét, és nőül vegye a királynő lányát. Nincs menekvés, nem tehet semmit, hogy elkerülje.

Csapdába esve a szíve vágya és a kéretlen sors között Treznek el kell döntenie, hogy bajba sodorja-e saját magát és másokat… vagy örökre hátat fordít a nőnek, akit szeret. Ekkor azonban váratlan tragédia történik, amely mindent megváltoztat. Az érzelmileg mélypontra került Treznek muszáj újra életcélt találnia, különben örökre elveszíti önmagát és a lelkét. iAm pedig, a testvéri szeretet nevében, arra készül, hogy meghozza a legnagyobb áldozatot…

J. R. Ward rajongóit nagyon elkényezteti a kiadó idén novemberben. Az írónő új sorozatának, A bourbon királyainak első része november 24.-én jelenik meg. Ezt én is nagyon szeretném a fa alatt látni.

BourbonFülszöveg: A Bradford-dinasztia generációk óta uralkodik a bourbon fővárosában. Vagyonuk tiszteletet és kiváltságos helyzetet biztosít számukra, és életük a kasztrendszer szigorúan lefektetett szabályai szerint zajlik gőgösen terpeszkedő udvarházukban, Easterlyben. Az emeleten él a család, tetteiket a látszat alapján hatalmas vagyonuk és kitűnő ízlésük vezérli. A földszinten pedig a személyzet fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy fenntartsa a kifogástalan Bradford-illúziót. Ez a két szint sosem keveredhet…
Ám Lizzie King, Easterly főkertésze, megszegi ezt a szabályt, és ezzel kis híján tönkreteszi az életét. Kezdettől tudja, hogy nem lehet jó vége, mégis beleszeret Tulane-be, a bourbondinasztia fekete bárányába. Fájdalmas szakításuk is csak azt bizonyítja a számára, hogy nem véletlenül tiltakozott az érzései ellen.
Amikor két év távollét után Tulane hazatér, magával hozza a múlt árnyait, és senki sem vonhatja ki magát a következmények alól: sem Tulane gyönyörű és kegyetlen felesége; sem legidősebb bátyja, akinek a keserűsége és embergyűlölete szinte határtalan; sem a Bradford család feje, akinek az erkölcs semmit sem jelent, és múltjában szörnyű titkok rejtőznek. Ahogy az üzleti és érzelmi feszültségek egyre fokozódnak a családon belül, Easterly lakóinak élete visszafordíthatatlanul megváltozik. Az eseményeket csak a legravaszabbak élhetik túl.

Ismét egy történelmi romantikus, ami bár évekkel ezelőtt megjelent, valahogy mindig elkerültük egymást. Philippa Gregory, A másik Boleyn lány című regényét örömmel látnám a fa alatt.

BoleynFülszöveg: A férfiereje teljében lévő VIII. Henrik szeme megakad az udvarába érkező szépséges Mary Boleynen, s a lányt is elkápráztatja a vonzó ifjú uralkodó. Csakhogy kibontakozó szenvedélyes románcuk jövője igen bizonytalan, mivel hataloméhes családja bábként kezeli Maryt. Amikor aztán a mohó és szeszélyes Henrik érdeklődése enyhülni látszik, nem is haboznak félreállítani az engedelmes lányt. Utasítják, hogy tanítsa meg nővérét – s egyben immár legfőbb vetélytársát –, miként teheti boldoggá a királyt. Henrik képtelen ellenállni a csábításnak: beleszeret a bódítóan csinos és páratlanul eszes Boleyn Annába. Ettől kezdve Mary tehetetlenül figyeli nővére csillagának emelkedését, és be kell érje azzal, hogy ő már nem több, csupán a másik Boleyn lány… Ám megismerkedik egy férfival, aki alacsony származása ellenére szembe mer szállni a trónra áhítozó Boleyn családdal, és szabad életet és őszinte, tiszta szerelmet kínál neki, távol az udvar lelket mérgező intrikáitól. De vajon lesz-e bátorsága mindenkivel dacolva elszakadni az udvartól, még mielőtt a Boleyn család riválisai felülkerekednek a hatalmi játszmában és a lányok ellen fordulnak?

A listám még közel sem teljes, és magamat ismerve, bővülni fog. Az biztos, hogy ha nem is a fa alatt, de előbb-utóbb a polcomra kerül mindegyik nagyon várt regény.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s