Könyvajánló – Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai (Smythe-Smith kvartett #4)

sir richardKiadó: GABO Kiadó, Budapest, 2015

Oldalak száma: 416 oldal

Sir Richard Kenworthynek kevesebb, mint egy hónapja van, hogy feleséget találjon magának. Tudja, hogy nem lehet túl válogatós, de amikor meglátja a csellója mögött elbújó Iris Smythe-Smitht a hírhedt családi zeneesten, úgy véli, kincsre bukkant. Iris pontosan az a fajta lány, akit első pillantásra észre sem vesz az ember… sőt másodikra sem, de mégis van benne valami… valami forr a felszín alatt, és Sir Richard tudja, hogy ő az igazi.

Iris Smythe-Smith megszokta, hogy alábecsülik. Szalmaszőke hajával és csendes, visszafogott intelligenciájával hajlamos beleolvadni a környezetébe, és számára ez így nagyon is megfelel. Így aztán, amikor Richard Kenworthy ragaszkodik hozzá, hogy bemutassák, Iris gyanakodva fogadja.

A férfi udvarol neki, elbűvöli, és minden szempontból olyan benyomást kelt, mintha beleszeretett volna, de Iris nem igazán tudja elhinni, hogy ez így lenne. Amikor pedig a férfi házassági ajánlatát követően a lány kompromittáló helyzetben találja magát, amely után nem marad választása, kénytelen azt hinni, hogy a férfi titkol valamit… Bár a szíve azt súgja, mondjon igent.

Évek óta nagy rajongója vagyok Julia Quinn-nek és a sorozatainak. Regényei egytől egyig tele vannak humorral, romantikával, fordulatokkal. Egyik kedves barátnőm szavaival élve, igazi történelmi “limcsi”. Az a fajta, amit ki sem adsz a kezedből, amíg az utolsó betűjét el nem olvastad. Az első regénysorozat, amit Juliától olvastam, a Bridgerton család volt. Már akkor szemet szúrt a Smythe-Smith kvartett, akiknek az évről-évre megrendezésre kerülő zeneestje igazi társadalmi esemény Londonban. A mai napig nem tudom eldönteni, hogy az évenkénti koncert kiknek nagyobb csapás: a Smythe-Smith lányoknak – akiknek a száma nem csekély, köszönhetően a rengeteg unokatestvérnek -, vagy a koncerten résztvevő közönségnek. A kvartett különlegessége, hogy zenei tehetségekben egyáltalán nem bővelkedik. 

“Aztán megkezdődött a koncert. Egy perc múlva Richard azon kapta magát, hogy a vattát igazgatja a fülében. Az első tétel végére egy ér fájdalmasan rángatózni kezdett a halántékán. De csak akkor tudatosodott benne a helyzet súlyossága, amikor a zenedarab elért a hosszú hegedűszólóhoz. – A flaskát! – nyögte elfúló hangon.”

A Sir Richard Kenworthy titkai nagyon, nagyon jól indult. A regény első fel Londonban játszódik, és a Julia Quinn-nél megszokott könnyed párbeszédek, a testvérek közötti csipkelődés és az élvezetes humor jellemzi. Irist már az előző részekben megkedveltem. Imádtam az elejtett megjegyzéseit és hogy két lábbal áll a földön. A pásztorlányka, az unikornis és VIII Henrik jelenet pedig, mindent vitt. Ez talán a legjobb jelenet a könyvben.

“– A nap fényesen ragyog az égen – folytatta Harriet, karját szélesre tárva. De Richardot teljesen lenyűgözték a birkák. A nyáj legnagyobbika oly hangosan bégetett, hogy a végén Harriet kénytelen volt egy cseppet megrúgni, és az egyik kisebb – istenem, legfeljebb, ha kétéves lehetett! – a zongorához mászott, és a lábát nyalogatta.”

Mielőtt elfelejteném! Megnéztem Julia oldalát, ahol egy nagyon cuki videót találtam arról, honnan is jött a “zongoraláb nyalogatásának” ötlete. Itt belekukkanthattok :-).  Nem fogjátok megbánni!

 A regény második része és Richard kicsit nehezebb eset. Nem emlékszem rá, hogy találkoztam-e a sorozat történetében olyan férfi főszereplővel, aki ekkora ellenszenvet váltott volna ki belőlem. Értem én az indítékait, de az ahogy a problémát orvosolni akarta, egyszerűen nevetséges volt. Quinn kisasszonytól ennél kicsit többet vártam volna. Kicsit olyan összecsapottnak éreztem. Ettől függetlenül A Sir Richard Kenworthy titkai nem rossz regény és egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam.

 A sorozat eddig megjelent részei:

1, Mint a mennyben

2, Micsoda éjszaka!

3, Egy csók… és minden más

mint a mennyben egy csók mint a mennyben

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s