Könyvajánló – Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc (Sötét vadászok #4)

covers_138097

Kiadó: Ulpius-Ház 2010

Oldalak száma: 446 oldal

Zarek kétségkívül a legmagányosabb Sötét Vadász. Évszázadok óta Alaszkában él száműzetésben. Mielőtt vámpírrá változott, római rabszolgaként elképzelhetetlen kínokon kellett keresztülmennie. Minthogy veszélybe sodorta a testvériséget, most társai az életére törnek.
Astrid az igazság szűzi nimfája. Ő kapja feladatul, hogy ítélkezzen Zarek felett.

A vizsgálat során számos eddig nem sejtett titok is a felszínre kerül, és a gyönyörű Astrid nemcsak a jobb sorsra érdemes embert, de a forróvérű szeretőt is megtalálja a Vadászban…
Sherrilyn Kenyon szinte összes regénye vezette már a New York Times bestsellerlistáját. A Sötét vágyak vadásza sorozatból eddig 29 rész jelent meg külföldön, a műfaj rajongóinak nagy örömére.

Ismét visszatértem egyik kedvenc sorozatomhoz. Igazam volt, amikor azt mondtam, hogy nem árt egy kis szünetet tartani egy-egy rész között. Megkockáztatom, hogy a sorozat eddigi részei közül, talán Zarek és Astrid története a legjobb. Aki elolvassa az Ördögi táncot és ismeri J. R. Ward FTT sorozatát, az önkéntelenül is párhuzamot hú Zarek és Zsadist között. És itt nem csak a kezdőbetűre gondolok.

zarekAz előző bejegyzéseimben már említettem, hogy a Sötét Vadászok mindegyike kemény és megrázó múlttal rendelkezik, de talán Zarek az akinek a leghányatottabb sors jutott. Talán csak Ash előzi meg a sorban, de ez egy későbbi történet.

“Meghalni könnyű. Az élet nehéz” Ezt Zareknál jobban nem tudja senki. Ő is pont olyan fagyos és rideg, mint az Alaszkai föld, ahová évszázadokkal ezelőtt száműzte Artemisz. Ash az egyetlen, aki tudja, hogy a rideg felszín alatt, Zarek sokkal több, mint egy római rabszolga, aki hideg szívvel és kegyetlenséggel képes megölni bárkit, aki az útjába kerül. Rengeteg harag és düh halmozódott fel benne a hosszú évek. Hiába ő is egy a Sötét Vadászok közül, a fejében továbbra is rabszolga maradt, aki folyamatosan küzd a saját démonaival. 

“Nem számít, mennyire küzdött ellene, hányszor kelt ki Artemisz és Acheron ellen, tudta az igazságot. Kétezer évvel később még mindig rabszolga volt. Egy görög istennő rabszolgája, aki a halálát kívánja.
Ideig-óráig megtagadhatná a végzetét, de végül úgyis újra rá kellene jönnie, hol a helye a világban.”

astridA görög istennő, Artemisz végleg meg akar szabadulni Zarektől, de Acheron ragaszkodik egy igazságos “tárgyaláshoz”. Felkérik Astridot, az igazságszolgáltatás görög istennőinek egyikét, hogy mondjon ítéletet Zarek felett. Astrid először nem akarja elvállalni a feladatot. Túl hosszú évszázadok álltak mögötte, fáradt és kiábrándult volt. Félt, hogy többé már nem képes átérezni mások fájdalmát, de ami legjobban megrémítette, hogy idővel a teljes részvétlenség tönkre teszi. De ki is tudna ellent mondani Acheronnak. Ha egyszer ebben az életben találkoznánk, engem is bármire rá tudna venni 🙂

A jó és a rossz. A Szépség és a Szörnyeteg. Talán első ránézésre ez jellemzi legjobban Astrid és Zarek történetét. Astrid miután megsejti, hogy Zarek nem az a hidegvérű gyilkos, akinek Artemisz megpróbálta beállítani, folyamatosan küzd a Sötét Vadász iránt egyre növekvő vonzalma ellen. 

“- Miért van az, Zarek, hogy úgy érzem, épp azt tanulod, hogyan vidíts fel valakit? Félig-meddig azt vártam, azt fogod mondani, reménykedsz benne, hogy holtan fekszik valamelyik árokban.
Zarek lenézett a nő apró kezére, amely épp a szíve fölött nyugodott. Igaz volt. Valóban megszelídítette.
Megváltoztatta.
És ez jobban megrémisztette, mint a szörnyeteg, amelyik odakinn meg akarta ölni őt.”

Rengeteget tudnék még írni az egyik kedvenc párosomról, de akkor mennyi izgalom maradna nektek, akik még nem olvastátok a regényt. Kenyon most is nagyon jól ötvözte a mitológiát a romantikával és a fantazyvel. Újra egy pörgös, izgalmas és olykor megható regényt hozott össze. Szimpatikus mellékszereplőkben ez a történet sem szenvedett hiányt és jó adag utalást kaptam a jövőre nézve. Azt elárulhatom, hogy Zarekkel a későbbiek során még találkozni fogunk. 

“– Nimfa vagyok.
– Remélem, csak rosszul ejtetted a szó végét, hercegnő.
– Tessék? – Beletelt egy másodpercbe, mire felfogta, mire gondol a másik. Amikor rájött, az arca tűzbe borult. – Nem NIMFOMÁN, hanem NIMFA!”

Akik szerették az előző részeket, vagy akár Ward FTT sorozaták, azok az Ördögi táncot is imádni fogják. 

A sorozat itthon megjelent részei:

1, Álomszerető

2, Éjféli vad

3, Végzetes ölelés

4, Ördögi tánc

5, Angyali csók

6, Pokoli tűz

7, Éjféli gyönyörök

 Éjféli pokoli angyali ördögi végzetes Álomcovers_29603

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s