Könyvajánló – Jennifer Ashley: Mackenzie férfias játékai (Mackenzie fivérek #6)

covers_366284Kiadó: Kossuth Kiadó, 2015

Oldalak száma: 496 oldal

“Daniel Mackenzie tökéletesen beleillik a hírhedt Mackenzie klánba – dúsgazdag, jóképű, tehetséges, és rajonganak érte a nők. Ám amikor a sors elébe hozza Anglia egyik legismertebb médiumát, Violet Bastien kisasszonyt, Daniel számára két dolog azonnal világossá válik: Violet egy csaló, őt pedig menthetetlenül rabul ejtette.
Violet tisztában van képessége korlátaival, vagyis valójában nem tud érintkezni a túlvilági szellemekkel, viszont az emberek gondolataiban és lelkében kitűnően olvas. Gyorsan felméri, hogy Daniel intelligens, ugyanakkor veszélyt jelent egy tisztességes nő hírnevére. Később azt is megtudja, mennyire nagylelkű, milyen kellemes férfi, de bizony elképesztően komisz is.

Ekkor azonban Violetet kísérteni kezdi a múltja, így csapot-papot hátrahagyva elillan Angliából, s új néven kezd új életet.
Daniel eltökéli, hogy felkutatja a lányt, és hagyja kibontakozni Violet iránti vonzalmát. Noha a médium tisztában van azzal, hogy botrányos múltja miatt nem remélhet hivatalos esküvőt, mégsem képes ellenállni Daniel vonzásának. Mr. Mackenzie látszólag csak a hideg tényeknek hisz, ám amikor Violetnek nem marad más lehetősége, minthogy Danielhez forduljon segítségért, a férfi bebizonyítja, hogy valami másban is hisz: a szerelemben!”

Óhhh, igen! Azok az eszelős Mackenziek ismét visszatértek, és én ezt egy cseppet sem bánom. A Mackanzie férfias játékai immár a hetedik itthon megjelent része a sorozatnak. Jól olvastátok. Luisa és Floyd történetét is ide számolom, bár több helyen is úgy tüntetik fel, hogy A vad Mackenzie, a sorozat 5,5. része. A sorozat eddig megjelent összes regényét olvastam és mindegyiket egytől egyig imádtam. Szeretem Jennifer Ashley írásait, amikben valljuk be, de a fő vonalat mindig az erős romantikus és érzéki szál adja, megfűszerezve jó adag váratlan fordulattal. Mindegyik Mackenzie fivérnek van egy-egy könyve, amik önálló történetként is megállják a helyüket, de érdemes sorrendben olvasni az egyes részeket, mert nagyon sok visszautalás van az előző kötetekre. Persze, az sem árt, ha tudjuk a mellékszereplőkről, hogy ki kicsoda.

Csaladfa

Mackenzie család

DanielA Mackenzie férfias játékai, Daniel története. Vele már a sorozat első részében találkoztam, bár akkor még egy igazi elvetemült tizenöt éves kölyök volt, aki részről részre, a szemem előtt vált gyerekből, felnőtt férfivá. Talán ezért is vártam annyira az ő történetét. Nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon mi olyat tartogat Ashley kisasszony Daniel számára, amit eddig még nem mutatott meg. De igazán az érdekelt, hogy milyen ember lett belőle. Vajon olyan ördögi, mint Hart? Vagy olyan férfi lesz, mint az apja Cameron, aki a család egykori fekete báránya? Esetleg botrányokkal teli életet él, mint Mac az elismert festőművész? Vagy inkább Daniel is a saját elzárt elméjének világában él, mint Ian? De lehet, hogy olyan, mint Lloyd, aki szinte megszállottan képes üldözni a bűnözőket országokon át. 

Nem, nem. Ashley kisasszony ennél sokkal jobbat alkotott. Fogta ezeket az eszelős, makacs és hirtelen természetű skót férfiakat, összegyúrta őket és megalkotta Daniel Mackenziet. Egy nyíltszívű, végtelenül türelmes, a világ dolgai iránt érdeklődő tehetséges fiatalember. Ha kell vakmerő, pajkos, kemény (nem csak abban a bizonyos értelemben), kitartó, szenvedélyes és a végtelenségig elkötelezett.

” Éles eszed van, kislány. És én használni fogom. – Daniel a lányra vigyorgott. – Azt hitted, hogy csak a tested miatt futok utánad?

Violett idegesen felnevetett. – Tudtam, hogy csak a masináim miatt udvarolsz nekem!”

IsabellaHogy is szól a mondás? Minden sikeres férfi mögött egy nagyszerű nő áll. Nincsenek ezzel másként a Mackenzie férfiak sem. Beth, Ansley, Isabella és Eleanor, mind-mind kivételes asszonyok. Ez Daniel kedvesével sincs másként. Violet, egy igazi kaméleon, aki a túlélésért játszik. Ha kell, akkor pillanatok alatt vedlik át cigányasszonnyá, vagy akár orosz hercegnővé. Élveztem a karakterét. A titok, ami a regény elejétől kezdve körüllengte Violetet, folyamatosan arra késztetett, hogy mind többet és többet tudhassak meg róla. 

“Fejts meg, mit gondol a másik rólad, és fordítsd azt ellene.”

Jennifer Ashley karakterei soha nem tökéletesek emberek és nem is kiszámíthatóak. Felvilágosultak, pimaszak, de a családhoz a végtelenségig hűségesek. 

Most is olyan történetet kaptam, ami egyáltalán nem hétköznapi, vagy sablonos. Tele van jobbnál jobb párbeszédekkel és kalandokkal. Bár nem ez a rész a kedvencem és nem is Daniel és Vi a kedvenc párosom, mégis imádtam a regényt elejétől a végéig. Annak pedig külön örültem, hogy az erotika most nem kapott akkora hangsúlyt. Egyetlen egy dolgot hiányoltam, de csak ici-picit. Szerettem volna kicsit többet kapni az egész Mackenzie családból, de még így is egy nagyon jó kikapcsolódást nyújtott a regény.

” – Talpraesett ember vagy – mondta a lány. Elvette az egyik kenyeret, és megszórta sajttal, amíg Daniel magának is szedett az ételből. – Úgy vélem, mindig a talpadra esel.

– No, nem mindig… – Daniel teletömte a száját a vajas krumplival, majd leöblítette a fanyar vörösborral. – Amikor azzal a vázával leterítettél, a hátamon landoltam.”

A sorozat eddig megjelent részei:

 M1 M2 M3 M4 M5 M6

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s