Könyvajánló – Könyvbe zárt karácsonyok

covers_373144Kiadó: Underground Kiadó, 2015

Oldalak száma: 394

A kisregények szerzői: Tapodi Brigitta, Kukucska Ferenc, Keresztesi Dorottya, Tolnai Norbert, Kimnach Alexandra, Szabó Péter, Görgei V. Andrea, Nagy-Rakita Melinda, Suhanyecz Szilárd, Somogyi Dénes, Posta Gábor, Dániel Boglárka.

Szerkesztő: Nádasi Krisz

“Ki ne szeretné a hideg téli napokban egy jó könyvvel a kezében, a kandalló előtt várni a karácsonyt? A kandalló nem garantált, de az igen, hogy ez a kötet, amit Ön most a kezében tart, a legjobb választás az ünnepi készülődéshez. Tele van különleges, meghitt, mégis mai történetekkel, mindenki talál köztük kedvenceket. Ez a legjobb karácsonyi ajándék: magunk számára, mások számára, és nemcsak a tartalom miatt, hanem mert csupa szeretetből készült. Minden szerző, a műveket válogató zsűritagok, az illusztrátor és az ötletgazda-szerkesztő a szívét adta ebbe a könyvbe, hogy minél több olvasó kaphasson egy darabkát a szeretetükből.

A lapokon hangulatos családi történetek, romantikus, elgondolkodtató, vagy épp rejtélyes események elevenednek meg. Megismerhetünk kamaszokat, középkorú és idős szereplőket, sorsokat, lányokat és férfiakat, boldog és szomorú főhősöket itthon és külföldön, de kizárólag mai, magyar írók tollából. Amikor Ön megveszi ezt a könyvet, nemcsak kap, hanem ad is. Ugyanis a szerzők és a kötet létrejöttében közreműködő csapat az eladásból származó profitot művészeti oktatással foglalkozó alapítványnak ajánlják fel, mert hiszik, hogy kicsiny országunkban szükség van a művészekre és az új történetekre, valamint hogy a karácsony lényege az, hogy adjunk.”

160_F_95652464_1mev7LBtkhsu6nzkbiJotINpbwgM2r3tEbben az őrülten rohanó világban nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is szívesen repülnek el Meseországba. Esténként, a szeretet ünnepére való készülődés közepette jó egy kicsit megpihenni. Amikor a ház már elcsendesedett, a gyerekek az igazak álmát alusszák, remek érzés bevackolódni a kedvenc fotelembe és forró csokit kortyolgatva egy-egy szívmelengető történetet olvasgatni. Ilyenkor én is egy kis időre gondtalan álmodozónak érezhetem magam. Mert néha csak egy apró varázslat hiányzik a mindennapokból…

Ez év tavaszán, Nádasi Krisz írónő összefogva Otta Kati szerkesztővel, Vidi Ritával valamint a http://regenyiras.net/ stábjával és az Underground Kiadóval egy karácsonyi novellapályázatot írt ki. A novellapályázat eredményeként született meg a Könyvbe zárt karácsonyok. Ezúton is köszönöm Krisznek, hogy meglepett egy példánnyal.

A novelláskötet tizenkét karácsonyi történetet tartalmaz, melyeket egytől egyig átjár az ünnepi varázslat hangulata. Mindegyiket elolvastam és örömmel tapasztaltam, hogy nem csak hölgyek jelentkeztek a pályázatra. Bár sokszor nagyon jól titkolják, de a férfiak legalább annyira kedvelik a karácsonyt, mint a hölgyek. Erre is bizonyíték, hogy a Könyvbe zárt karácsonyok című novellás kötetbe a hat hölgy műve mellett, hat férfi alkotása is helyet kapott. Nem is akármilyen alkotások. Szinte kivétel nélkül mindegyik novella olyan, amit önálló regényként, vagy egy regény kezdeteként is el tudnék képzelni. 

Nem fogok végigmenni az összes történeten, de Kimnach Alexandra Angyalom című írását muszáj megemlítenem. ( A képet Alexandra fb oldaláról szedtem le)

12316446_921093977975371_3716352677056477749_n“Ha a tündérmesék valósággá válnak…”

Egy végzetes autóbalesetnek köszönhetően, a húszéves Damien Abrams és a tizennégy éves Gemma Parks élete örökre összeforr.

Damien, az életében elkövetett hibái vezekléseként azért jár a földön, hogy a mellé rendelt fiatal lány, Gemma életét vigyázza. 

Szülei halálát követően Gemma képtelen visszailleszkedni a hétköznapokba. Teljesen magába zárkózva éli magányos mindennapjait nagymamájával és Pearl nevű cicájával. Még a legjobb barátnője, Hannah sem tudja kirángatni a búskomor hangulatból. Gemma nem hisz a csodákban, nem hisz az angyalokban. De egy karácsony éjjel újra találkozik Damiennel és ez a találkozás örökre megváltoztatja az életét.

“Miután megvacsoráztunk, apa táncolt velem. Minden karácsonykor felkérte az ő kislányát, hogy forogjuk körbe-körbe a házunk nappaliját.”

Nem véletlenül emeltem ki ezt a novellát a többi közül. Bár nem hiszek a túlvilágban és az angyalok létezésében, de mindannyian tudjátok, hogy nagy fantasy rajongó vagyok. Kimnach Alexandra pedig egy nagyon jó történetet alkotott, amikor megírta az Angyalom című  novellát. A varázslat, ami körüllengi a novellát magával ragadó. Nincs benne erőszak, káromkodás, vagy hatalmas konfliktus. Persze kérdezhetnétek, hogy akkor mi van benne? Gyász, szeretet, újrakezdés, csoda. Egy kedves kis történet kellemes, édesen romantikus, helyenként megható jelenetekkel. Igazi nőies szórakozást fog nyújtani annak, aki elolvassa. Legfőképpen azok figyelmébe ajánlom, akik szeretik a romantikát egy kis fantasyvel fűszerezni. Mert az angyalok talán mégis léteznek…

Még egy novellát választottam a kötetből, mégpedig Dániel Boglárka, Ajándékcsere című írását. Hogy miért esett rá a választásom? Bogi csupán tizennégy éves, mégis olyan mély gondolatokat fogalmaz meg a novellájában, hogy muszáj a nevét külön megemlítenem. 

je-jezus(1)Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király idejében, bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe. Mindannyian ismerjük a történetet. Sokakat ihletet már meg ez a jelenet közöttük Dániel Boglárkát is, aki egy kisfiú szemével lesett be a betlehemi istállóba. Biztos vagyok benne,hogy nem fogjátok megbánni, ha elolvassátok ennek az ifjú írópalántának a novelláját. 

“Jézusnak minden fájdalmadat odaadhatod, és Ő cserébe valami ennél is szebbel ajándékoz meg.
Hogy mi ez az ajándék?…
Maga az öröm, ami abból a hálából fakad, mikor kibontjuk és megpillantjuk, amit kaptunk.
Az együttérzés, amellyel játékbabáinkat magunkhoz öleljük.
A béke, amellyel tele van a gyermeki szív.
A sajnálkozás, amivel eltörött játékainkat nézzük.
A megbánás, amikor a rosszaság után lehajtjuk fejünket szüleink előtt.
A megbocsátás, ami még él a gyerek lelkében.”

Kiemelhettem volna másokat is az írók közül, hiszen mindegyik történet megfogott. A Könyvbe zárt karácsonyok tökéletes ajándék a fa alatt. Idősnek, vagy fiatalnak, barátnőnek, vagy tesónak is örömet szerezhetsz vele. Ha kedvet kaptatok Ti is a kötethez, az Underground kiadó oldalán rendelhetitek meg, de elektronikus formátumban szinte minden könyves webáruházban kapható. A bejegyzés végén néhány linket találtok a teljesség igénye nélkül, ahol beszerezhetitek a Könyvbe zárt karácsonyokat.

Még egy nagyon fontos dolog: A Könyvbe zárt karácsonyok novelláskötet bemutatója December 12-én 18:00 órától lesz Budapesten a Lámpásban. Ha szeretnél személyesen is találkozni a novellák íróival, esetleg egy jót beszélgetni velük, vagy akár dedikáltatni a saját példányodat, akkor ott a helyed.

letöltés (1)

 google playLibribookline

Reklámok

Könyvajánló – Könyvbe zárt karácsonyok” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s