Bookworm Book Tag

Egyik szokásos éjszakai barangolásom során akadtam rá az Egy könyvmoly jegyzetei blogon a Bookworm Book Tag-re. Ritkán töltök ki Tag-et, de ez valamiért megtesztett, így belevágtam. Szívesen olvasnám a te válaszaidat is kedves idelátogató akár itt az oldalon hozzászólásban, vagy a saját blogodon.

Lássuk a kérdéseket:

childrenDo you remember how you developed a love for reading? Emlékszel, hogyan szeretted meg az olvasást?

Igazából az egész könyvszeretetem anyuhoz kötődik. A mai napig vannak emlékeim arról, ahogy az ágyam szélén ülve mesét olvas a húgomnak és nekem. De nem csak nekünk olvasott. Gyakram előkerült a mesekönyv akkor is, amikor a barátnőim nálunk játszottak. Ezért gondolam azt, hogy talán már akkor szerelmes voltam a könyvekbe, mesékbe, amikor még fel sem ismertem a betűket.

 

ReadiiiiingWhere do you usually read? Általában hol olvasol?

Röviden: mindenhol. Már csak azért is, mert ha hagyományos nyomtatott könyv nem is, de az ebook olvasóm mindig a táskámban van. Busszal ingázok a munkahelyem és az otthonom között, így minden nap van alkalmam legalább két órát olvasni. Azóta pedig, hogy drága jó párom meglepett egy olvasóra csiptethető ledlámpával, már az sem okoz gondot, ha reggelente előbb elindulok dolgozni, mint felkelne a nap.

What is your favourite genre? Melyik a kedvenc műfajod?

Romantikus. Romantikus. Na meg a romantikus. Ha esetleg egy kis fantasy-vel is fűszerezik, az nálam mindent visz. Bárhol és bármikor el tudnak varázsolnai a romantikus regények. Pláne, ha tele vannak érzelmekkel. De ne aggódjatok, azért szeretek olykor kilépni a konfort zónámból és nagy élvezettel olvasok egyéb kategóriába tartozó regényeket is.

Is there a genre you will not read? Van olyan műfaj, amit a világért sem olvasnál?

Ha valami felkelti az érdeklődésemet, azt legtöbb esetben műfajtól függetlenül elolvasom.  Szóval nincs olyan műfaj, amit kategórikusan elutasítok.

 

NyomorultakDo you have a favourite book? Van kedvenc könyved?

Victor Hugo: A nyomorultak  A saját példányomat már rongyosra olvastam. Pár hete viszont sikerült beszereznem ebookban. Nem is emlékszem hányszor olvastam az évek alatt, de mindig el tud varázsolni. Nálam abszolut kedvenc függetlenül attól, hogy időről időre újabb “kiskedvenceket” avatok.

 

What is the longest book you have ever read? Melyik a leghosszabb könyv, amit valaha olvastál?

Erre a kérdésre nem tudok válaszolni. Soha nem oldalszám alapján választok könyveket és nem is nagyon szoktam megnézni, hogy egy regény hány oldalas.

 

covers_346597What was the last book you bought? Milyen könyvet vettél utoljára?

Ez egy egyszerű kérdés és még gondolkodnom sem kell rajta. A múlt héten hozta meg a postás Bleeding Brige A téboly kertje című regényét. Még nem áltam neki olvasni, de nagy reményeket fűzök hozzá. Már csak azért is, mert jelenleg ez a regény a 3. legjobb krimi és a 4. legjobb romantikus a Moly.hu szerint.

 

Do you prefer library books or buying books? A könyvtári vagy a saját (vásárolt) könyveket szereted jobban?

Szerencsére megengedhetem magamnak, hogy havonta több könyvet is megvásároljak. Az ebook megjelenésével pedig az elektronikus könyvek is megjelentek a piacon, amik azért jóval olcsóbbak, mint  a hagyományos társaik. Persze volt olyan időszak, amikor nem engedhettem meg magamnak, hogy megvegyem, ami tetszi. Olyankor maradt a könyvtár.

 

What are you currently reading? Jelenleg mit olvasol?
covers_371552

Böszörményi Gyula: A Rudnay gyilkosságok  Imádom. Ahogy Böszörményi ír, azt egyszerűen fantasztikusnak tartom.

 

Where do you buy your books? Hol veszed a könyveidet?

Az állandó rohanás miatt általában rendelem a könyveimet. Szerintem nincs olyan internetes könyváruház, ahová nincs virtuális hűségkártyám. Ha mégis olyan szerencsém van, hogy sikerül betévednem egy könyvesboltba, akkor teljesen mindegy, hogy melyik könyváruházhoz tartozik, biztosan akad náluk valami, amit megveszek.

 

Do you ever pre-order books? Előrendeltél már valaha könyvet?

Rendszeresen.

How many books do you buy a month? Hány könyvet veszel havonta?

Nem tudnék általánosítani. Vannak időszakok, amikor több olyan újdonság is megjelenik, amiket nagyon várok. Van, hogy hónapokig nem veszek új könyvet, mert még a korábbiakat sem olvastam el. De tény, hogy nálam a könyves dömping minden évben az Ünnepi könyvhét, illetve a november és a december.

 

indexHow do you feel about second hand charity shop books? Mit gondolsz az antikvár könyvekről? 

Sajnos kevés a jó állapotú könyv az antikváriumokban. De persze időről-időre ki lehet fogni egy-egy gyöngyszemet.

 

Do you keep your read and to-be-read books together? Egymás mellett tartod a már elolvasott és a még olvasásra váró könyveidet? 

Igen. Írók, borító szín, vagy téma szerint rendezgetem őket. Ettől függetlenül pontosan tudom, hogy melyek azok, amiket már elolvastam és mik azok, amik még rám várnak.

 

Clipboard05Do you plan to read all the books you own? Az összes könyvet el akarod olvasni, ami a magánkönyvtáradban van?

Persze. Okkal kerültek a könyvespolcomra és előbb, vagy utobb mindegyiknek az lesz a sorsa, hogy elolvassam.

 

What do you do with books you own that you know won’t be re-read? Mit csinálsz azokkal a könyvekkel, amik a polcodon sorakoznak, de tudod, soha az életben nem olvasod el őket még egyszer?

Soha ne mond, hogy soha.

 

Have you ever donated books? Adományoztál már könyvet?

Nem is egyszer. Tombolára, vagy karácsonykor cipősdobozba is adományoztam könyveket. Ezeket általában ezzel a céllal vásárolom meg.

 

Have you ever been on a book buying ban? Volt már könyvstopod?
Utoljára a záróvizsgám előtt. Szerencsére azóta nem volt ilyen alkalom.

 

Do you think you own too many books? Mit gondolsz, szerinted túl sok könyved van?

Mihez képest? Szerintem a könyvekből soha nem lehet sok. Egyenlőre elférnek a polcon.

 

Ennyi volt a Bookworm Book Tag. Ha tetszett töltsd ki te is.

 

 

 

Reklámok

Bookworm Book Tag” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s