Könyvajánló – Anne Stuart: A Szégyentelen (A Rohan-ház #4)

covers_374800Kiadó:  Harlequin Magyarország, 2016

Oldalak száma: 320 oldal

Fülszöveg:

Benedick Rohan vikomt elhatározza, hogy harmadszor is megnősül. Előző házasságai szerencsétlenül végződtek, két felesége is fiatalon halt meg, és egyikük sem ajándékozta meg örökössel, akire pedig már nagyon vágyik. Harmadik feleségének ezért egy fiatal és egészséges nőt szemel ki, aki fiút szülhet neki. Az érzéki örömöket természetesen a jövőben sem tagadja majd meg magától, csak éppen a hitvesi ágyon kívül fogja keresni őket. Vágyai ugyanis olyan buják, hogy kielégítésükre tisztességes nő sohasem vállalkozna. A vikomt alig lát azonban hozzá tervei megvalósításához, amikor a korán megözvegyült Lady Melisande Carstairs egy szélvihar erejével beront az életébe, s hamar fel is forgatja fenekestül…

Őszintén? Nagy bajban voltam, ahogy a regény végére értem. Sokkal, de sokkal többet vártam tőle, mint amit kaptam. De mielőtt bárkit is elijesztenék, gyorsan leszögezem, hogy nem volt ez rossz regény, csak épp nekem voltak nagyobb elvárásaim Anne Stuarttól. A sorozat eddigi összes részét olvastam, ezért nem volt kérdés, hogy A Szégyentelen is a virtuális polcomon fog landolni. Már csak azért is, mert a kiadó nem várakoztatta meg az ebook használókat sem. Én is elektronikus formában vásároltam meg a regényt, ahogy az előző részeket is.. Ott próbál spórolni az ember lánya, ahol tud.

Az hiszem minden olvasótársam, aki rajong a történelmi romantikusokért tudja, hogy a férfi főszereplők két nagy csoportba sorolhatók:

Az első csoportba tartoznak azok az urak, akiket már a házasság gondolata is megrémíti. Nincs az a bájos, szemrevaló csitri, aki rákényszeríthetné, hogy hősünk önként és dalolva az oltár elé vezesse. Hősünk igazi szoknyavadász, aki egyik hölgy ágyából a másikba ugrik, de mihelyst kompromittáló helyzetbe kerül, igazi becsületbeli lovaggá válik.

tumblr_nq4j6dx25N1rilaupo1_500A második csoportba azok az urak tartoznak, akik csak azért utaznak Londonba a báli szezonra, hogy a lehető legrövidebb időn belül feleséget találjanak maguknak. Persze nem árt, ha a jövendőbeli ici-picit szemrevaló, de még jobb, ha irányítható, csendes, szende leányzó.

De bármelyik csoportba is tartozzon épp aktuális kedvencünk, az szinte biztos, hogy gazdag. Milyen is lenne már, ha kalyibába vinné szíve hölgyét. Természetesen minimum egy örökölt címmel, és hatalmas birtokkal rendelkezik. Botrányos a múltja, hiszen a patyolat tiszta emberek unalmasnak tűnhetnek. Teste majd szét durran a rengeteg izomtól és biztos hogy káprázatos szemekkel rendelkezik. Néha egy-egy testi hiba ugyan becsúszik – gondolok itt bicegésre, a fél arcon végighúzódó vágásra, egyéb testi hibára -, de ezek nem hogy rontanának, inkább emelik hősünk vonzerejét.

Benedick Rohan vikomt a második csoportba tartozik. Mindennel rendelkezik, amivel egy romantikus regény hősének rendelkeznie kell. Elegendő pénz, rang, birtok ráadásul mentes minden testi torzulástól. Egyetlen bibi, hogy eddig nem volt túl szerencsés sem a szerelem, sem a házasság terén. Deee nagy rajongója a testi élvezeteknek.

tumblr_static_dsc09052Lady Melisande Carstairs egy igazán jó lelkű, talpraesett özvegy, aki férje halála óta a jótékonykodásnak szenteli minden percét. Nem is akármilyen jótékonykodásról van szó. Nem idősekkel, vagy árvákkal, esetleg betegekkel foglalkozik, hanem a londoni elit férfitagjainak legnagyobb bánatára, utcalányokat és prostituáltakat vesz a szárnyi alá és térit jobb útra. Deee ami a legfontosabb, nem áll szándékában újra férjhez menni.

Melisande és Benedick remek párost alkotnak. A civakodásaik, szócsatáik sokat lendítettek a regényen, és Anne Stuart most sem okozott csalódást ezen a téren. A gördülékeny történet és az enyhén erotikus stílus most is jelen volt. A regény befejezését kicsit elnagyoltnak és elkapkodottnak éreztem. Ez nagyon bántam. Olyan hirtelen lett vége. Amiért mégis megbocsájtok, az a mellékszál. Ahogy a sorozat előző részeire is jellemző volt, nem csak a két hős kalandjaiba pillanthattam be. Újabb Rohan lépett a színtérre Benedick testvére, Brandon személyében. Meglátjuk, hogy mi lesz belőle. Én minden esetre reménykedem.

Kellemes kikapcsolódás volt, nem tagadom. Esős napokra kimondottan tökéletes. Olvassátok el!

“– Te meg hogy kerülsz ide, Miranda? Jól vagy? – kérdezte.
Testvére a domborodó hasára tette tenyerét.
– Remekül.
Benedick elképedt.
– Jóságos ég, már megint terhes vagy? Hány gyereked van már? Huszonhét? Remélem, nem hoztad magaddal mindegyiket. Igazán bájosak, de ez most a létező legrosszabb időpont a rokoni látogatásra. Sok minden van folyamatban…
– A hatodik gyermekemet várom. A másik öt odahaza van a dajka felügyelete alatt. Rokonlátogatásról pedig szó sincs, kedvesem. Luciennel határozott céllal jöttünk. Te pedig leszel olyan jó, és féken tartod a haragodat, amíg itt vagyunk.”

A sorozat eddig megjelent részei:

1, A Könyörtelen

2. A Rettenthetetlen

3, A Bosszúálló

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel, de akár követhetsz is a fenti “Kövesd a blogot” gomb megnyomásával.

Follow my blog with Bloglovin

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s