Könyvajánló – Karen Marie Morning: A Felföld ködén túl (Felföldi krónikák #1)

covers_370705

Kiadó: Cor Leonis Kiadó, 2015

Oldalak száma: 316 oldal

“Egy csábító skót földesúr…

Az egész királyság csak úgy ismeri, Hawk, a Héja, a csatamezők és a női szalonok legendás ragadozója. Érintésének egyetlen nő sem tud ellenállni, de senki sem férkőzhet a szívébe, míg egy bosszúszomjas tündér át nem ráncigálja Adrienne de Simone-t a modern Seattle-ből a középkori Skóciába. A túlságosan is merész, túlságosan is egyenes lány még egy idegen évszázad foglyaként is leküzdhetetlen kihívást jelent a XVI. századi csábítónak. Bár házasságra kényszerülnek, Adrienne megfogadja, hogy távol tartja magától Hawkot…

Egy nő, aki az idő foglya…

A hírhedt uraságot csak tökéletes „nem” fogadja a lány tökéletes ajkán, de Hawk megesküszik, hogy felesége vágyakozva fogja suttogni a nevét, és könyörög a szenvedélyért, amit lángra lobbant benne. Nem állhat közéjük sem idő, sem távolság, el fogja nyerni a szerelmét! Bár Adrienne nem biztos abban, hogy helyes engednie a szívében ébredező érzelmeknek, kétségeinél erősebbnek tűnik Hawk elszántsága, hogy maga mellett tartsa a lányt…

Karen Marie Moning, a nagy sikerű Tündérkrónikák szerzője ezúttal az érzékek földjére kalauzolja olvasóit. A Felföld ködén túl sorai buja skót tájakat, vad felföldieket és megoldásra váró rejtélyeket ígérnek a főszereplők perzselő pillanatai mellett. Egy csepp misztika kell még, és máris a druidák rejtélyes világában találjuk magunkat, ahol az időn és téren túli szerelem számunkra is csupán karnyújtásnyira kerül. A Cor Leonis Kiadó ezzel a kötettel indítja útjára a többszörösen RITA-díjra jelölt és RITA-díjas Highlander-sorozatot.”

Egy ideje már adós vagyok ezzel az ajánlóval.Valahogy teljesen kiment a fejemből és ezért elnézést kérek azoktól, akik hiába várták eddig. Mint tudjátok nagy rajongója vagyok a Skót-Felföldnek. Remélem, hogy egyszer még ebben az életben eljutok Skóciába és kedvemre bebarangolhatom az összes ottani helyet, amit látni szeretnék. De sajnos ez nem ma lesz. És nem is holnap. És az is biztos, hogy nem idén nyáron.

70px-Chess_piece_-_Black_queenAmikor megtudtam, hogy nálunk is kiadják Karen Marie Moning Felföldi krónikák sorozatának első részét, nem volt kérdés, hogy szeretném-e a polcomon tudni, vagy sem. Már a fülszöveg olvasásakor gyanús volt, hogy remek kis történetet kap az, aki kezébe veszi a regényt. Így gyorsan kapva kaptam az alkalmon és előrendeltem a könyvet. Bárki, aki utána olvas, hamar megtudja, hogy ez Morning első megjelent regénye. Nem is értem, miért csak most fedezte fel a sorozatot a kiadó, hiszen az eredeti regény már 1999-ben megjelent. Emiatt kicsit talán félve vettem a kezembe, de nagyon bíztam benne, hogy nem fog csalódást okozni. Nem is tette. Minden benne volt, amiért az olvasók rajonganak Moningért. Vicces jelenetek, észbontó pasik, édes romantika, talpraesett hősnő, aki szereti a végletekig őrületbe kergetni az épp kedvenc hősünket. Emellett volt, kicsi misztikum, időutazás, bomlasztó pasik, gonosz tündér (utáltam), jó tündér, szörmók cicus, kedves anyós, és hű barát is.

A történet nagyon jó. Mondhatni varázslatos. Moning most sem szakadt el a tündérektől és ez a rajongás irántuk engem is elkezdett beszippantani. És emiatt haragszom kicsit a magyar megjelenésre. Mindenki automatikusan a Tündérkrónikákhoz fogja hasonlítani a Felföld sorozatot, pedig mint írtam, ez volt a kezdet. Valljuk be őszintén, ez nem igazán fair ezzel a sorozattal szemben. Viszont tökéletesen megmutatja, hogy honnan is indult az írónő és mennyit fejlődött, amig eljutott a Tündérkrónikákig. Ezt csak azért írtam le, mert én is beleestem az összehasonlítás hibájába.

skótHogy szerettem-e a hősöket? Hajaj, de még mennyire. Mindegyik karakter különleges személyiséggel rendelkezik. Talán Hawke a legkülönlegesebb mindközül. Egy igazi makacs harcos, a helyi menő “csávó”, aki képes bármeddig elmenni, hogy elnyerje a szíve hölgye kezét. Adrienne pedig… Ő kellett ahhoz, hogy az egyensúly helyreálljon. Egy XX. századi tudatos nő.

“– Szóval kihez is kéne hozzámennem? – Szidók Douglas. Milyen név egyáltalán ez a Szidók?
A szobalányok felkuncogtak, mint egy csapat megzavart fürjecske.
– Az az igazság, úrnőm, hogy mi is csak hallomásból ismerjük. Az eljegyzést maga Jakab király rendelte el!
– És miket mesélnek róla? – kérdezte Adrienne szárazon.
– Ó, legendás egy alak!
– Igazi hódító! Azt mesélik, az egész világot beutazta, és mindig csak a legszebb lányok kíséretében!
– Azt mesélik, egész Skóciában nincs egy csinos lyány sem, akit meg ne döntött vón’…
– De Angliában sincs már!
– …és egynek sem emlékszik a nevére.
– Azt mondják, szép, mint egy ifjú isten, és igen gyakorlott a csábítás művészetében!
– Hírhedten gazdag, és azt mesélik, a kastélya maga az élvezetek hona!
Adrienne pislogott egyet.
– Hát ez csodálatos! Egy anyagias, hűtlen, csodaszép playboy, egy igazi önző, szívtelen gazember, rossz memóriával. És csak az enyém! Édes jó Istenem, mivel érdemeltem ki én ezt? – morfondírozott hangosan.”

Nagy kedvencem volt még mellettük Lydia és Grimm is. De nem feledkezem meg a tündérkirálynőről  sem. Hiszen az egész sztori mit sem érne unatkozó tündérek nélkül, akiknek más szórakozásuk sincs, mint jól megkutyulni szegény halandók életét.

Mindanyian sokat dobtak a történeten. Itt jegyezném meg, hogy a következő rész főszereplője Gavrael McIllioch, aki nem más, mit (Grimm Roderick). Már csak azt remélem, hogy lesz akkora sikere A Felföld ködén túlnak, hogy a kiadó hamarosan megjelenteti Grimm könyvét. Én biztos vevő lennék rá.

Az időutazás ötletét is nagyon jól kidolgozta az írónő. Mielőtt bárki a homlokára csapna, és párhuzamot vonna ama bizonyos időutazós regénnyel kapcsolatban, gyorsan szólok, hogy semmi közük egymáshoz. Sőt. Moning nagyon jól játszadozott az idővel és ezzel mosolyt is csalt az arcomra.

Egyszóval szerettem a regényt, de teljesen mégsem varázsolt el, mert valami hiányzott, amire a mai napig nem tudok rájönni, hogy mi. Talán a kiszámíthatóság. Egy percig sem izgultam azért, hogy vajon mi lesz a történet vége.

Akik szeretik a skóciában játszódó regényeket, azoknak kellemes kikapcsolódás lesz A Felföld ködén túl. De ajánlom a Tündérkrónikák rajongóinak is. Talán nem olyan színvonalas ez a regény, de jó látni, hogy honnan, hová jutott el az írónő.

 

Reklámok

Könyvajánló – Karen Marie Morning: A Felföld ködén túl (Felföldi krónikák #1)” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Szia Dia!!
    Te mindig ezt csinálod velem!!! Írsz egy értékelést és megint csak azt veszem észre , hogy egyre több a lemaradásom , mert kevés a 24 óra arra , hogy a sok jó könyvet elolvassam!!
    Jelentem a lista megint egyel bővült!!!
    Minden esetre kellemes hétvégét kívánok!!
    Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s