Könyvajánló – C.J. Roberts: Megigézve a sötétben (Sötét páros #2)

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, 2015

Oldalak száma: 480 oldal

“A The Dark Duet második kötete – a Captive in the Dark izgalmas, bizsergető, mozgalmas folytatása.
Mi a bosszú ára?
Calebet egy titokzatos pakisztáni férfi tartotta fogva szexrabszolgaként. Kiszabadulása óta olyan adósságot cipel, amit csak vérben lehet visszafizetni.
Az út hosszú és bizonytalansággal teli, de Caleb és Livvie számára minden véget ér.
Vajon Caleb képes odadobni a szeretett nőt a bosszú kedvéért? Vagy meghozza a végső áldozatot?”

Rendhagyó módon kicsit másként kezdem a mai könyvajánlót. Néha egy-egy mondat erejéig megemlítem nektek, hogy mennyire vagyok elégedett az éppen aktuális könyv borítójával. Az előző év végén különösen sok könyvet vásároltam a KMK Kiadótól. Nem titok, hogy kedvelem a regényeiket. Amellett, hogy színvonalasak a történeteik, nagy hangsúlyt helyeznek a megjelenésre is. Talán nem véletlen, hogy az idei III. Magyar Könyvek Viadalán, Az év legszebb borítója kategóriában két KMK jelölt is van.

A megigézve a sötétben borítója gyönyörű és titokzatos. Olyan, mint az egész trilógia. Ránézel és tudod, hogy sokkal több van benne, mint amennyit a szemeddel látsz. Imádom, ahogy a lánc fényesen kidomborodik a borítón.

“KIBELEZVE. Csak ez az egy szó jut eszembe, amivel kifejezhetném, hogy érzem magam: kibelezve.”

Aki elolvassa a trilógia első részét, az talán azt gondolhatja, hogy egy kommersz elrabol, beleszeret Stockholm-szindróma egyveleget kap. Bár be kell valljam, hogy remek stílusban megírt egyveleget. Azután fogja az olvasó a Megigézve a sötétben-t, és már az első oldalak után “robban a bomba”. Mert ez a kötet sokkal, de sokkal több, összetettebb egy egyszerű regénynél.

“- Régóta csinálom ezt. Ráveszem az embereket, hogy azt csinálják, amit én akarok. Ezért hiszed, hogy szeretsz. Mert leromboltalak és újra felépítettelek, hogy ebben higgy. Nem véletlen a dolog. Amint magad mögött hagyod ezt az egészet, látni fogod.”

BDSM-101-Guide-56Egy cseppet sem bánom, hogy az első rész után nem álltam egyből neki a második kötetnek. És bármennyire is csábító, az Epilógussal is várok pár hetet. Addig talán leülepednek bennem azok az érzések, amiket a Megigézve a sötétben okozott olvasás közben. Nem véletlenül jelölték a regényt 18+-os karikával. Hogy milyen volt A sötét páros második része? Intenzív. Nyers. Brutális. Felkavaró. Egy tabutémával átszőtt love sztori, ami teljesen leszívja érzelmileg az embert. Emellett egy zseniálisan felépített regény összetett szereplőkkel.

“Légy észnél! Vívd meg azokat a csatákat, amiket megnyerhetsz, és fogadd el azokat, amiket nem. Így éled majd túl.”

A történetről semmit nem fogok mondani. Annyira összetett, hogy pár mondatban nem lehetne róla úgy beszélni, hogy ne rontanám el a várakozás izgalmát azoknál, akik még nem olvasták. A megigézve a sötétben teljesen más, mint A fogoly a sötétben. C. J. Roberts keverte a jelent a múlt eseményeivel, az E/1-et az E/3-al. Kevés olyan regény létezik, ahol ezt a kettőt ilyen zseniálisan és ennyire élvezhetően megoldotta volna az író. Olyannyira jól sikerült, hogy szinte természetesnek hatottak ezek a váltások és ettől lett ennyire lebilincselő a regény.

lead_960Livvie nagyon sokat változott az első regény elejéhez képest. Olyan túlélési ösztönnel rendelkezik, ami megmentheti az életét. Erre szüksége is van, ha valaha normális életet szeretne élni. Sokszor fejet hajtottam előtte, amiért mindig megpróbált harcolni a saját eszközeivel. Úgy éreztem, mintha két nő élne benne: az egyik Cica, aki kész behódolni és engedelmeskedni a mesterének. A másik egy erős nő. Ő Livvie, aki a számára elérhető összes eszközzel azért küzd, hogy végre szabad lehessen.

“Szégyentelen könnyek csorogtak az arcomon, ám nem vettem a fáradtságot, hogy letöröljem őket. Kiérdemeltem azokat a könnyeket, és mindannak a szimbólumaként viseltem őket, amin keresztülmentem. Megmutatták a fájdalmat, a szerelmet és azt az óriási veszteséget, amit éreztem. Végre megtanultam engedelmeskedni…”

Caleb… Nagyon megosztó személyiség. Egyenlőre nem tudom eldönteni, hogy mit érezzek iránta. Sajnálom, de nem tudom megbocsájtani a tetteit. Nem megy. Még így sem, hogy valamennyire ismerem a múltját és tudom ki ő, honnan jött. Talán más szemmel gondolok majd rá, ha elolvastam az Epilógust. De az nem most lesz. Szükségem van egy kis napfényre ennyi sötétség után.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy kizárólag felnőtteknek ajánlom a sorozatot. Sötét, brutális, kegyetlen történet ez. De emellett egy zseniálisan megírt regény.

A sorozat részei:

1, Fogoly a sötétben

2, Megigézve a sötétben

3. Epilógus

Clipboard02

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel, de akár követhetsz is a fenti “Kövesd a blogot” gomb megnyomásával.

Follow my blog with Bloglovin

Reklámok

Könyvajánló – C.J. Roberts: Megigézve a sötétben (Sötét páros #2)” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Szia Dia!!
  Hát én a második résszel is a halogatás fázisában vagyok,mivel kicsit még így, hónapokkal az első elolvasása után sem tudom,hogy akarom-e a folytatást!
  Persze el fogom olvasni,csak el kell szánnom magam!!
  Mennyire fura dolog,hogy filmen biztos nem nézném meg,mivel ott soha nem azt kapom amit a könyv alapján várok! Pedig a könyv lelkileg alapossan megviselt,de ebböl biztos egy szadizmussal,kegyetlenséggel bőven megtűzdelt thrillert csinálnának, a szexet a középpontba helyezve. Igaz pont erről is szól,csak a lelki tényezők mindíg valahogy kimaradnak a filmből!
  Minden esetre itt várja hogy belefogjak!
  Most az Arab került a kezem közé,de utánna azt hiszem ez lesz a következő!!
  További kellemes hosszú hétvégét kívánok!!!
  Üdv!
  Ildikó

 2. Szia Ildi! Én is pont emiatt halogattam és ezért is nem fogok bele azonnal az Epilógusba. Idő kell ahhoz, hogy a lelki része leülepedjen. Megkockáztatom, hogy igazad van és ez a regénysorozat azok közé tartozik, amiből nem biztos, hogy jó filmet forgatnának. Szerintem is a szexet használnák fel, mint nézőcsalogató, pedig ebben a történetben sokkal, de sokkal több van.
  Az Arabra egyre kíváncsibb vagyok, de azt hiszem, hogy megvárom, amíg a végére érsz. Ird majd meg, hogy mennyire tetszett.
  Szép hétvégét!
  Dia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s