Könyvajánló – Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz (Sötét Vadászok #6)

Kiadó: Ulpius-Ház Kiadó, 2011

Oldalak száma: 408 oldal

Bride McTierney-vel éppen most szakított a barátja FedEx útján. A nő szíve majdnem megszakad a fájdalomtól, ám váratlanul belép az életébe Vane Kattalakis, aki felbukkan Bride üzletében. Viharos románcuk túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen.

Vane halálosan veszélyes és elgyötört, de nem az, aminek látszik. Sok nő panaszkodik, hogy a barátja egy állat. Bride esetében ez az állat egy farkas. Egy Ember Vadász farkas. Vane-t meg akarják ölni az ellenségei, ezért nem keres párt magának. A Sorsok azonban Bride-ot jelölték ki a számára. A férfinek három hete van, hogy meggyőzze Bride-ot, hogy a lehetetlen létezik, ellenkező esetben szex nélkül kell leélnie hátralévő életét. Egy öntudatos farkas számára ez elfogadhatatlan…

Hogyan képes azonban egy farkas rávenni egy embert, hogy bízza rá az életét, amikor a saját élete is veszélyben van? Az Ember Vadászok világában valóban farkastörvények uralkodnak. És csakis az alfa hím kerülhet ki győztesen.

Ismét Sötét Vadászokat hoztam nektek. Vagyis nem teljesen.

Gondolom feltűnt amikor megnyitottátok a posztot, hogy újra a külföldi borítót csatoltam a fülszöveghez. Őszinte leszek. A magyar verziók egyáltalán nem tetszenek. Bár sokat fejlődött az első részhez képest, de az eredeti borítókat sajnos még mindig nem közelítik meg .Hogy ne érje szó a ház elejét, ezért egy ici-pici kis képet teszek nektek a bejegyzés végére, hátha valakinek ez jobban tetszik…

“Nehéz optimistának lenni egy olyan világban, amelyben nem díjazzák az optimizmust.”

2-brideAzt hiszem, hogy rájöttem mi Sherrilyn Kenyon igazi titka. Persze marha jól ír és olyan képzelettel rendelkezik ami irigylésre méltó, de van még valami, ami ritkán jellemző a sikeres regényekre, pláne a sorozatokra A romantikus regények általános jellemzője, hogy a főhős általában bugyiszaggatóan ellenállhatatlan, míg a főhősnő tökéletes alakkal, ártatlan szemekkel, hosszú combokkal rendelkezik. Gyakorlatilag majdnem olyan, mint egy megtestesült Victoria’s Secret angyal. De Kenyon kilépett a sorból és adott nekem/nekünk egy igazi, hús-vér nőt. Bride McTierney annyira hétköznapi, hogy hétköznapibb már nem is lehetne. Egyáltalán nem modell alkat, kellően gömbölyödik ott, ahol kell. Emellett kedves, bár egy önbizalom-fejlesztő tréning igazán ráférne. Tele van gátlásokkal és nem igazán érti, vajon mit is szerethetne benne egy igazi férfi.

4-vaneA regény másik főszereplője Vane Kattalakis, alakváltó katagari farkas. Vane, és a testvére, Fang már feltűntek a sorozat harmadik részében (Végzetes ölelés), és én azóta is rettenetesen kíváncsi vagyok a két kitaszított farkas történetére. Látjátok, nem véletlenül írtam, hogy a sorozat részei összefüggnek és akik egy-egy regényben mellékszerepet kaptak, idővel főszereplővé lépnek elő.

Vane és a testvérei egy olyan faj tagjai, akik nem ismernek kegyelmet. Nem csak az ellenségeikkel, de a saját családtagjaikkal is könyörtelenek. Őseiket a végzet istennői alkották, akik létrehozták a két fajt. Egyik, a katagariai, akik állatnak született és állatként is éltek, de ahogy elérték a serdülőkort, a mágikus erejüket felszabadították a hormonok, képesek lettek emberré változni – legalábbis kívülről. De akkor is állati szívük vezette cselekedeteiket.
A másik faj az arcadiaiak, akik embernek születtek és emberként is éltek, egészen addig, míg a pubertáskor meg nem hozta varázserejüket és ezzel a képességet, hogy állati alakba változzanak. 

Egyszóval újabb fajjal ismerkedhettem meg közelebbről. Kenyon megint nem sajnálta a sorokat, hogy bemutassa az alakváltók múltját, a falkában uralkodó hierarchiát, vagy akár a párválasztási rituálét. Amikor alakváltókról beszélek, akkor nem csak a farkasokra gondolok, hanem a Peltier klánra is. Mondtam már többször, hogy figyeljetek minden részletre olvasás közben, mert később még fontos lehet. Peltierék is vissza fognak még térni, ezt megígérhetem. 

Valójában a Sötét vadászok most kicsit háttérbe szorultak, de kellően jelen voltak ahhoz, hogy teljesen ne feledkezzek meg róluk olvasás közben. Hogy őszinte legyek, jót tett a sorozatnak, hogy nem újra egy sötét vadász került újra előtérbe. Ettől új lendületet kapott az egész történet. 

Természetfelettiben most sem volt hiány, de a Pokoli tűz bővelkedett humorban is. Ash és Simi még mindig hatalmas kedvenceim. Őket nem lehet nem szeretni.

“– Hogyan randiztok ti, farkasok? – kérdezte Nick.
– Mi nem randizunk – felelte Vane. – Amikor egy nőstény tüzel, megküzdünk érte, ő pedig kiválasztja, hogy kit enged magára.
Nick eltátotta a száját.
– Te most hülyéskedsz? Nem kell meghívnod vacsorára? Még beszélgetned sem kell vele?
Nick Acheronhoz fordult.
– Azonnal változtass farkassá, Ash!
– Nem tetszene neked a farkasélet, Nick! – figyelmeztette Ash. – Nyers húst kellene enned, és a szabad ég alatt kellene aludnod.
Nick összerázkódott.
– Ez úgy hangzik, mint egy átlagos Mardi Gras.”

Azért voltak negatív részei is a Pokoli tűznek. Hiába voltak a főszereplők nagyon szerethetőek és hiába tértek vissza a régi kedvencek, mégis azt kell mondjam, hogy eddig ez a sorozat talán leggyengébb része. Kicsit túl sok szereplő vonult fel Vane múltjából. És talán kicsit kuszára sikeredett a farkas fajon belüli ki, kicsoda. Ki, kit, miért utál. Első olvasásra nekem legalább is gondot okozott. Ettől függetlenül még mindig azt mondom, hogy egy remek sorozat. A következő rész pedig mindenkit kárpótolni fog, ezt megígérhetem, mert az Éjféli gyönyörök igazán meghatóra sikerült. 

A sorozat itthon megjelent részei:

1, Álomszerető

2, Éjféli vad

3, Végzetes ölelés

4, Ördögi tánc

5, Angyali csók

6, Pokoli tűz

7, Éjféli gyönyörök

kenyon

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s