Könyvajánló – Jennifer Ashley: A tökéletes nevelőnő (Mackenzie fivérek #7)

covers_380621Kiadó: Kossuth Kiadó, 2016

Oldalak száma: 416 oldal

“A Skót Gőzhengerként emlegetett ügyvéd, Sinclair McBride – aki hét éve özvegy – a tárgyalóteremben a legvadabb bűnözőkkel is elbánik, ám saját két gyerekét képtelen féken tartani. Caitriona és Andrew hetente kerget őrületbe egy-egy nevelőnőt, akik általában sírva hagyják el a McBride-házat. Csak egy nő akad a városban, akit képtelenek kikészíteni.

Roberta „Bertie” Frasier belépője Sinclair életébe igencsak sajátos: ellopja a férfi óráját, aztán csókot lop tőle. Útjaik elválnak, de Bertie – egy East End-i bandita lánya – nem tudja kiverni a fejéből a jóképű skót úriembert, s végül úgy alakul, hogy egy veszedelmes helyzetből kimenti Sinclair gyerekeit, majd hazakíséri őket. Amikor a férfi látja, hogy a két ördögfióka mennyire hallgat Bertie-re, felkéri nevelőnőnek, nem is sejtve, hogy a kis zsebtolvaj mennyi leckét ad majd neki is – szerelemből.”

Tavaly novemberben olvastam a sorozat utolsó itthon kiadott részét, a Mackenzie férfias játékait és már épp itt volt az ideje, hogy újra elmerülhessek kedvenc skót családom mindennapjaiban. Jó, most nem a Mackenziek, hanem a McBride-k voltak terítéken, de aki egy kicsit is képben van Jennifer Ashley sorozatával, az tudja, hogy a két család közötti kapcsolat elég bensőséges.

cover-rules-for-a-proper-governessAz előző könyvajánlóban belekötöttem a Bűnös éj borítójába, így úgy igazságos, ha egy pozitív külsőt is megemlítek. Nem tudom hányan láttátok A Mackenzie/McBride sorozat eredeti borítóit, de érdemes megnézni és összehasonlítani a Kossuth kiadó által kiadott könyvekkel. Az eredetiekre nem tudok mást mondani, mint hogy 12 egy tucat. Semmi extra. Talán kicsit giccsesnek is mondanám. Pont olyan, mint a többi történelmi romantikus. Nem szeretnék senkit megbántani, de sablonosak egytől egyig. Ám a magyar borítók nekem kimondottan tetszenek. Mindegyik kapcsolódik az épp aktuális történethez. Ott van példának okáért a fényképezőgép Eleanor és Hart könyvénél, vagy épp egy festőállvány részlete és egy szép női hát Mac és Isabella regényének kapcsán. Mindegyik utalva a történet valamely fontos mozzanatára.Ti is így látjátok, vagy esetleg más a véleményetek?

A gazdag nemesi származású híres ügyvéd és a London szegénynegyedében felnőtt zsebes mesébe illő románca. Röviden ezzel jellemezhetném A tökéletes nevelőnőt. Mégsem teszem. Igen, vannak benne jól megszokott klisék. Azt is eltaláltátok, hogy happy end lesz a vége. Ahogy azt is, hogy Bertie, a szegény lány egy igazi, csiszolatlan gyémánt. Hogy tucat regény lenne? Nem hiszem. Persze tény, hogy kedvelem Jennifer Ashley regényeit. Könnyedek, szórakoztatóak, kikapcsolnak. Mégsem nevezném sablonosnak. A McKenzie/McBride sorozat mindegyik történetének nagyon jó a főszála. A szerelem és a boldogan éltek csak a körítés.

“A barátaim és a családom is azt akarja, hogy lépjek tovább. El tudod ezt képzelni? Csakhogy tőlük nem rabolta el senki legféltettebb kincsüket, igaz? Ha elvesztették volna a szerelmüket, biztosan nem beszélnének efféle badarságot! (…) Ha már készen leszel arra, hogy engedj továbblépnem, biztosan jelzed felém, tudom.”

dukeJennifer most sem szakított a jól bevállt recepten. Ismét keresett egy komor, kellően viszontagságos múlttal rendelkező, ámbár iszonyat férfias külsővel megáldott skót nemest. Hogy ne essen a megszokás csapdájába, most nem a Mackenzie, hanem a McBride család férfiai közül választott. A sorozat női főszereplői között volt már gazdag özvegyasszony, kémkedő udvarhölgy, munkásosztálybeli szélhámos. Aki azt képzelte, hogy ezt a sort nem lehet fokozni, az alaposan tévedett. Igaz, jó mélyre kellett ásnia Ms. Ashleynek, de sikerült megtalálnia a tökéletes társat a búskomor főhösnek Roberta Fraiser személyében. Persze mindez nem lenne tökéletes a két égetnivaló McBride gyerek, vagy a Mackenzie család tagjai nélkül.

“– Akkor most te vagy az új nevelőnőnk? – kérdezte elkerekedett szemmel. – Nekem jobban tetszel, mint Miss Evans. – Andrew belefúrta arcát Bertie kabátjába és megszagolta. -És nincs csukamájolaj szagod.
– Szóval ezt éreztem? kérdezte Bertie a távozó Miss Evans lobogó hosszúkabátját nézve. A nevelőnő cikázva haladt a kocsik és hintók között. Nem vitás, sietős tempót tudott diktálni. – Kicsit büdös volt, ugye?”

Olvasás közben kicsit megkeveredtem. A tökéletes nevelőnő időben a Mackenzie férfias játékai előtt játszódik. Daniel, az én személyes nagy kedvencem, még “ifjú legény”. Először komolyan azt hittem, hogy a kiadó kutyulta össze a dolgokat, de az írónő oldalán rájöttem, hogy csupán egy kötet maradt ki nálunk. Ettől függetlenül a sorrendet megtartották. Így nem igazán értettem, hogy az írónő részéről ezekre az időrendi visszafelé ugrásokra miért volt szükség. Idővel rá is akadtam a válaszra Jennifer oldalán. Ő ezt a könyveinek a szerződésével magyarázta. 2-3 könyvre szerződik általában a kiadóval és Daniel történetét feltétlen szerette volna megmutatni az olvasóknak. Ezért vette előrébb a sorban. De szerencsére a kiadó a további regényeket is bekérte, így kerülhetett sor Sinclair könyvére. http://www.jenniferashley.com/jennifer-ashley-books/hig… Minden esetre engem kicsit megzavart ez az ugrálás és olyan érzésem volt, mintha utólag jutott volna eszébe Ms. Ashleynek, hogy bizony Sinclairről megfeledkezett és gyorsan írt neki is egy történetet. Másra nem tudtam gondolni.

“A nők úgy osztogatták a parancsokat, akár a törzsőrmesterek. Valahányszor átmasíroztak a termeken, a falkában mozgó kutyák szétrebbentek, majd ismét összeverődve az asszonyok nyomába szegődtek.”

Így utólag bevallhatom nektek, hogy az előző rész után nem sok esélyt adtam a további részeknek. Miután Daniel, a legkedvesebb szereplőm is párra talált nem gondoltam, hogy továbbra is képes fentartani az sorozat az érdeklődésemet. De Mrs. Ashley keresztülhúzta a számításaimat és elérte ugyanazt a hatást, amitől imádom a regényeit. Talán a krimi szállnak köszönhető, vagy a szereplők színes egyéniségének? Nem tudom. Az biztos, hogy egyre jobban belemerültem A tökéletes nevelőnő történetébe ahogy oldalról oldalra haladtam.

Olvassátok el!

A sorozat eddig megjelent részei:

Jennifer Ashley

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel, de akár követhetsz is a fenti “Kövesd a blogot” gomb megnyomásával.

Follow my blog with Bloglovin

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s