Idézet 2016 #19

Minden héten 1-1 olvasással, vagy könyvekkel kapcsolatos idézetet hozok nektek. Íme az eheti:

“Aki könyvet olvas, maga idézi fel a látványt, maga teremti meg a hangokat, maga alkotja meg a mozdulatokat, az arcvonásokat, az érzelmeket. Maga alkot meg mindent, ami több a puszta szónál. És aki a legcsekélyebb örömét leli az alkotásban, annak olyasvalamit nyújt a könyv, amit a televízió soha.
És ha tízezer ember olvassa is egy időben ugyanazt a könyvet, mindegyikük saját látványát idézi fel, saját hangjait, mozdulatait, arcvonásait, érzelmeit teremti meg. Nem egy könyv lesz az, hanem tízezer. Nemcsak a szerző alkotása lesz, hanem a szerző és minden egyes olvasó együttműködésének gyümölcse. ”

/Isaac Asimov/ 

reading_3

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel, de akár követhetsz is a fenti “Kövesd a blogot” gomb megnyomásával.

Follow my blog with Bloglovin

Reklámok

Idézet 2016 #19” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Szia Dia!!
    Ez egy nagyon helytálló megállapítás!!! Most épp egy Arthur király korában játszódó könyvcikplus első részén vagyok túl és mondhatom, hogy szinte moziszerűen jöttek a fejemben a képek, sőt néha még az illatokat is mintha éreztem volna! Teljesen magával ragadott!😘😘😘😘

    • 🙂 Szia Ildi! Én ezért is nézek ritkán könyvadaptációt. Többnyire csalódást szoktak okozni. Tisztelet a kivételnek. Az emberi fantázia határtalan.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s