Könyvajánló – Sarah MacLean: Tizenegy botrány egy herceg meghódításához (A csábítás kilenc szabálya #3)

covers_394000Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, 2016

Oldalak száma: 416 oldal

„Lehet, hogy az írónő még újonc, de így sincs vetélytársa.”– Chicago Tribune

Egy botrány beláthatatlan következményekkel járhat…
Juliana Fiori éltető eleme a szenvedély.
Vakmerő, lobbanékony és csak úgy vonzza a bajt, ő aztán tényleg nem egy affektáló angolkisasszony. Esze ágában sincs megfelelni a társadalmi elvárásoknak: ami a szívén, az a száján, és ráadásul figyelemre méltó pontossággal céloz, amikor behúz valakinek. Botrányos természete miatt kedvelt témája London fő pletykafészkeinek és pontosan az a fajta nő, akit a jó hírnevét féltve őrző Simon Pearson, Leighton hercege a lehető legtávolabb szeretne tudni magától.

A férfi jól rendezett életébe legkevésbé a botrány hiányzik. Gúnynevén a Hencegő herceg szinte csak azzal van elfoglalva, hogy rangjához méltón feddhetetlen maradjon és a titkai ne kerüljenek nyilvánosságra. Ám amikor egy késő este felfedezi a kocsijában rejtőzködő Julianát, akkor minden számára kedves dolgot kockára téve megfogadja, hogy leckét ad jólneveltségből a zabolátlan szépségnek.
Julianának azonban más tervei vannak: csak két hetet akar, hogy bebizonyítsa, még egy rendíthetetlen nyugalmú herceg is a mindent elsöprő szenvedély rabjává válhat.

Hiába tévelyedek el időnként és kóstolok bele különböző irodalmi műfajokba, mégsem tudok messzire eltávolodni, vagy hosszabb időre búcsút inteni a jó öreg történelmi romantikusoknak. Sarah MacLean, A csábítás kilenc szabálya sorozatának pedig a kezdetek óta nem tudok ellenállni. Mára igazi kedvencemmé váltak ezek a könnyed romantikus történetet.

“Un momento con una donna capricciosa vale undici anni di vita noiosa.

Egy tüzes hölggyel töltött egyetlen pillanat többet ér tizenegy unalmas évnél. – olasz közmondás –”

9ba8a08556d06e713f689e056cda515ePersze az sem mellékes tény, hogy imádom Sarah MacLean stílusát. Valahogy a szereplői olyan hétköznapiak. Jó-jó szépek, de esendőek egytől egyig. Itt van példának okáért Ms. Juliana Fiori – már a nevének is olyan könnyed, dallamos lejtése van -, a Tizenegy botrány… főhőse. Gyönyörű, talpraesett, nem az a nebáncsvirág, első bálozó fajta. Ráadásul bármit csinál, az mindig balul sül el. Ms. Fiori hiába próbál meg tökéletesen viselkedni, betartani a szabályokat, a londoni elit előítéletével nehéz megküzdenie. Pedig csak egyetlen célja van: meggyőzni az embereket, hogy ő teljesen más, mint a botrányos életet élő anyja.

“Mi nők nem vagyunk olyan gyámoltalanok, mint hiszed!”

Leighton herceg nem az a tipikus megszokott főhős. Nincsenek botrányos kalandjai, nem áll szoknyapecér hírében, nem párbajozik nyakra főre és a családi vagyont sem veszítette el kártyán. Egy igazi karót nyelt angol nemes. Próbálja magát távol tartani Juliana pimaszságától, vakmerőségétől, szókimondásától, de a lány lépten-nyomon az útjába kerül, veszélyeztetve ezzel a „Hencegő herceg” és családjának makulátlan jó hírét. De mi olvasók nagyon jól tudjuk, hogy nincs is londoni báli szezon igazi szaftos pletykák és botrányok nélkül. Márpedig ahol Juliana Fiori felbukkan, legyen az egy előkelő bál, tópart ott a botrány nem maradhat el.

Simon távolságtartását, indokait nehéz mai fejjel megérteni, de a családdal szembeni lojalitásával sikerült meggyőznie engem. Üdítő volt olvasni, ahogy Juliana fejezetről fejezetre romba dönti a herceg szépen és aprólékosan felépített terveit. Amolyan Simon tervez, Juliana végez módon.

“Nagy hazugság, hogy a szerelem csupa öröm meg magasztos érzés, és azok is hazudnak, akik szerint a szerelem gyönyörű.
Nincs benne semmi gyönyörű. A szerelem borzalmas!”

Nemcsak a főszereplőket, hanem a mellékszereplőket is szerettem. Pláne, hogy ismét olvashattam régi nagy kedvenceimről. Callie és Gabriel mellett újra velem volt Nicholas és Benedict is. Élvezet volt olvasni, ahogy az egész család felsorakozott Juliana mögött. Imádtam, ahogy a fivérek és a feleségeik minden botrány ellenére ragaszkodtak a húgukhoz.

Ha belekezdek egy sorozatba, akkor egy-két rész után már kialakul egy véleményem az íróról és igenis elvárásokkal kezdek bele a soron következő részbe. Persze egy idő után ritka az a regénysorozat, ami ne válna unalmassá, vagy akár kiszámíthatóvá, sablonossá. Szerencsére, Sarah MacLean sorozata még mindig üdítően hat rám, és egy cseppet sem unatkoztam olvasás közben. Nem lapoztam át olvasatlanul oldalak, nem raktam fél napokra félre a regényt. Továbbra is jókat derültem a párbeszédeken. Már ez garancia arra, hogy számomra a sorozat még közel sem ért véget.

Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, miszerint Julia Quinn a történelmi romantikusok nagyasszonya. Gondoljatok csak a Bridgerton család, vagy a Smythe-Smith Kvartett sorozatokra. Letehetetlen mindegyik. Megszámlálhatatlan regényt olvastam már a tollából és talán neki köszönhetem a történelmi romantikusok iránti rajongásomat. Deeee, Ms. Quinnek azt hiszem jó lesz vigyáznia, mert egy új trónkövetelő lépett elő Sarah MacLean személyében, aminek mi olvasók, csak örülhetünk.

És még mielőtt elfelejteném, muszáj megemlítenem – ha csak egy mondat erejéig is -, hogy a KMK-s borító ismét jobban sikerült az eredetinél. Íme az eredeti, ami ezzel a rózsaszínnel, hát nem is tudom…:

covers_263710

Könnyed, élvezetes történetet olvashattok, ha Sarah MacLean könyvére esik a választásotok.

A sorozat eddig megjelent részei:

covers_329806 covers_277871
Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod és csatlakozol a facebook oldalam kedvelőihez. Itt találod: klikk.. Ha tovább olvasgatnál, nézd meg az oldalsávban a kategóriákat, vagy keresgélj a régi bejegyzések között, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. De ami a lényeg, hogy olvassatok sokat!
Reklámok

Könyvajánló – Sarah MacLean: Tizenegy botrány egy herceg meghódításához (A csábítás kilenc szabálya #3)” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Én szeretem a könyveit kikapcsol 2016.06.03. 18:09 ezt írta (“Diana Landry” ):

  > dianalandry73 posted: “Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, 2016 Oldalak száma: > 416 oldal „Lehet, hogy az írónő még újonc, de így sincs vetélytársa.”– > Chicago Tribune Egy botrány beláthatatlan következményekkel járhat… Juliana > Fiori éltető eleme a szenvedély. Vakmerő, lobbané” >

 2. Szia Dia!!
  Teljesen egy véleményen vagyunk!
  Imádom az írónő könnyed stílusát!
  Talán azért is , mert nem ontja a sablonos cukormázas sztorikat, és a szereplői nagyon jól kidolgozott , egyedi figurák!
  Tehát várjuk a következő regényt!
  Kellemes hétvégét kívánok!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s