Könyvajánló – Jennifer Probst: Keresd a szépet ( Szerelmi gyakorlatok haladóknak #3)

covers_393371Kiadó: Libri, 2016
Oldalak száma: 548 oldal

“Genevieve MacKenzie az esküvője napján döbben rá, súlyosan félreismerte vőlegényét, a sármos és sikeres orvost, minden nő álmát. A templom ablakán keresztül menekül el az oltárnál várakozó David elől, és szökés közben fut bele legjobb barátjába, Wolfe-ba. A milliomos hotelmágnás segít neki elrejtőzni, amíg elülnek a hullámok. Genevieve és Wolfe kapcsolatát alaposan próbára teszi az együtt töltött néhány nap, de közben az is kiderül, hogy titokban mindketten többet szeretnének. Ahogy a megsebzett és megalázott David egyre erőszakosabbá válik, Wolfe igyekszik megvédeni a lányt, akihez menthetetlenül egyre közelebb kerül…

Vajon érdemes kockára tenni a barátságot a szerelemért?

Jennifer Probst a Milliárdosfeleségek sorozattal világszerte bebizonyította: ő a női olvasók új kedvence. Okos nők, erős férfiak, túlfűtött vágy és egy csipetnyi humor – ez Probst sikerének titka.”

Évek óta olvasom Jennifer Probst regényeit. Amióta rátaláltam a Milliomos feleségek sorozat első kötetére, azóta nem volt olyan rész, amit meg ne vásároltam volna a megjelenést követő egy-két napon. Azt persze túlzás lenne állítanom, hogy minden egyes Probst könyv nagy kedvencem, de komolyabb csalódást eddig egyik sem okozott. Amellett, hogy igazi romantikus történet mindegyik, az írónő nagy hangsúlyt fektet a családi kötelékekre, és a feltétel nélküli barátságra, lojalitásra. Nincs ez másként a mostani, Keresd a szépet című regényben sem. Bár talán soha ekkora hangsúlyt nem fektetett még Probst a barátságra és és arra, hogyan is találjuk meg önmagunkat. Ehhez nem is találhatott volna jobb párost Genevievenél és Wolfenál.
“Óvakodj azoktól, akik azt hiszik, minden kérdésre tudják a választ.”
7fd3063dfeb3e7777f6c782f1c4f54d2Azóta áhítozom Wolfe történetére, amióta először találkoztam vele. Kíváncsi voltam az agyontetovált, piercingekkel tele aggatott lázadó kölyök történetére. Persze már nem lázadó, de ahogy egyre többet szerepelt az előző részekben, egyre jobban megszerettem. Kíváncsi voltam, vajon mi történhetett vele a múltban. Hogy hányatott gyerekkora lehetett, azt nagyjából sejtettem, ahogy nem volt nehéz rájönni arra sem, mi történhetett vele. Viszont rettentően érdekelt az, hogyan vált azzá aki és mennyire lesz képes megnyílni a szerettei előtt úgy, hogy megmaradjon annak, aki. Talán hablagyának tűnhet amit itt az előző pár mondatban összehordtam, de az, aki olvasta az előző részeket, az pontosan tudja mire is gondolok.
“A Wolfe olyan, mint egy nagy vadász neve. Hangsúlyozni akartam, hogy mostantól nálam van a hatalom. Többé nem rám vadásznak. Többé nem vagyok préda.”
Genevieve_CorteseGen sem egyszerű eset. A Daviddel való szakítás után rájön, hogy mennyire megváltozott az elmúlt években az élete. Hátat fordított mindennek amit fontosnak tartott, és mára teljesen elveszítette az egykori önmagát.
Kettejükben sokkal több a közös vonás, mint amennyit az ember első látásra gondolna. Makacsak, de a végletekig lojálisak a szeretteik iránt.
A regény hangulata fejezetről fejezetre változik. Hol komorabb, hol viccesebb, majd szenvedélyes. A feszültség Gen és Wolfe között folyamatosan jelen van, nem kevés érzelmet kiváltva az olvasóból. De hiába a komorabb, ridegebb részek, mindig azzal a bizonyossággal vettem kezembe a könyvet, hogy ha valaki, hát ők ketten tényleg megérdemlik a boldogságot. Amolyan zsák a foltját érzésem volt végig velük kapcsolatban.
Természetesen felbukkannak a Társszerzők lányai is. Kate, Kennedy, Arylin most is hozták a jól megszokott formájukat. Ahogy Probst nem feledkezett meg a Milliárdos feleségek szereplőiről sem. Jó volt ismét találkozni Alexával, Conte mamával és a többiekkel egy-egy bekezdés erejéig.
“– Maga dohányzik?
Barátnője metsző hangjától egész testében megborzongott. Hát, erről ennyit. Petty felvonta a szemöldökét, majd eltette a bagót a felső fiókba, és rideg pillantást vetett Arilynre.
– Van ezzel valami gond?
Arilyn az íróasztal viseltes lapjára könyökölt.
– Ami azt illeti, igen. Nem is kicsi. Túl azon, hogy szennyezi a környezetet, és ártatlan embereket gyilkol a passzív dohányzással, olyan lesz tőle, mint egy időzített egészségügyi bomba. Rák. Fájdalom. Halál.”
Egyszóval Jennifer Probst ismét remek szórakozást nyújtott. Sőt, nyugodt szívvel mondhatom, hogy ez lett a kedvenc kötetem a sorozatból, ami még közel sem ért véget. Remélem, hogy a Libri nem várat minket sokáig, és nagyon hamar elhozza nekünk Arilyn és Stone Petty rendőrtiszt regényét, mert az előzményeket, és Arilynt ismerve az sem lesz unalmas kötet.
A regényt ajánlom Jennifer Probst rajongóinak, de mindenkinek aki szereti a romantikus, humoros regényeket.
“– Minden oké? Mi történt, kiestél az ablakon?
A lánynak a nevetséges tűsarkúban alig-alig sikerült visszanyernie az egyensúlyát, de máris vadul hadonászott.
– Ja, megvagyok. Egy pillanatra beszorultam, de végül sikerült.
Úgy porolta le vakítóan fehér ruháját, mintha naponta ugrálna ki templomok ablakán. Belevaló csaj volt, az egyszer biztos.
– Öö… bébi? El akarod játszani az oltári nőt, vagy csak tudnod kellett, hogy működik-e a vészkijárat?”
Olvassatok sokat.
A sorozat eddig magyarul megjelent részei:
keresd a tökéletest
covers_321637

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod és csatlakozol a facebook oldalam kedvelőihez. Itt találod: klikk. Ha tovább olvasgatnál, nézd meg az oldalsávban a kategóriákat, vagy keresgélj a régi bejegyzések között, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet.

Follow my blog with Bloglovin

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s