Könyvajánló- Lisa Kleypas: Bow-Street Runners sorozat

BOWSTREETHetek óta nem hoztam nektek újabb könyvajánlót. Na nem azért, mert hanyagoltam volna az olvasást. Sőt… Pár melléfogást leszámítva, amit Julia Quinn-nek köszönhetek – néha még a nagyoknak sem sikerül tökéleteset alkotni -, egész jó regényeket olvastam az elmúlt időszakba.

Ennek köszönhető, hogy most kivételesen nem egyetle regényt, hanem egy sorozatot ajánlok a figyelmetekbe. Ami még talán ennél is meglepőbb, hogy nem új sorozatról van szó. Pár héttel ezelőtt kezdtem bele Lisa Kleypass Wallflowers sorozatába, melyet idén kezdett a magyar közönság elé tárni a Gabo kiadó. Részről részre ragadott magával Lisa Kleypass, ezért úgy gondoltam, amíg megjelenik a sorozat következő része, belekezdek egy másik sorozatába, ezzel is visszakanyarodva a történelmi romantikusokhoz.

Egy kis történelem. Na ne ijedjetek meg, nem lesz sok, csupán egy kevés a sztori kedvéért. Nagy-Britanniában 1829 előtt a bűnügyek a Bow Street Runners felügyelete alá tartoztak. Ez volt az első hivatásos rendőri szolgálat. Mielőtt a Bow Street Runners megalakult volna, hatalmas méreteket öltött a korrupció és az önkényes ítélkezés Angliában. Henry Fielding bíró vezetésével hozták létre az új szervezetet, és legalizálták a bűnüldözést. A Bow Street “tolvaj elfogói” nem csak London utcáin, hanem országszerte végeztek letartóztatásokat, de nem egyszer előfordult, hogy magán megbízásokat is vállaltak.

A Bow Street kopói ihlették Lisa Kleypast a sorozat megírására, és milyen jól tette, hogy szentelt egy sorozatot ennek az izgalmas világnak.

A sorozat három regényből áll, és szerencsére mindegyik rész tartotag új és meglepő fordulatokat az előzőhöz képest. A harmadik rész végeztével kicsit sajnáltam is, hogy az írónő nem szőtte tovább a történetet, de szerencsére egyik másik szereplő, vagy helyszín felbukkan még Kleypass Wallflowers sorozatában is. Igazság szerint létezik egy kiegészítő novella, amit Lisa Kleypass két másik nagy kedvencemmel Julia Quinn és Kinley MacGregor irónőkkel karöltve hozott össze. Sajnos ez a novella már nem került a magyar olvasóközönség elé, amin manapság már meg sem lepődök. Tényleg ritkaságszámba megy itthon, ha egy sorozatot elejétől a végéig elolvashatunk magyarul. Azért ez egy icsit dühítő.

“Mintha a külsőnek bármi köze lenne ahhoz, hogy hogy a rossebbe végzi az ember a munkáját!”

Aki olvasott már az írónőtől, az tudja, hogy a regényei többnyire – bár én csak ilyenekkel találkoztam eddig -, bosszúról, intrikáról, csábításról és szenvedélyről szólnak. Na meg a mostani sorozatnál egy-egy megoldásra váró rejtélyről.

A Sorozat részei:

covers_314681, Légy az őrangyalom:

“Egy gyilkossági kísérletet követően gyönyörű fiatal nőt fognak ki a jéghideg Temzéből. Csodával határos módon életben marad, bár minden emlékét elveszíti. Ő Vivien Duvall, London legexkluzívabb kurtizánja. Az eset felderítését a legendás nyomozóra, Grant Morganra bízzák, aki azonnal házába fogadja a zavarodott Vivient. A szerelmet hírből sem ismerő Grant személyes bosszúra készül a rossz hírét keltő kurtizán ellen, miközben látszólag London legfelsőbb köreiben nyomoz a tettes után. Idővel azonban a bosszú szenvedélybe, az érzéki vágy szerelembe csap át, miközben Vivien feltáruló múltja is meglepő fordulatokat tartogat…

Lisa Kleypas huszonegy éves kora óta több mint tizenhat romantikus bestsellert írt. Világszerte nagy sikerű történetei csábításról, érzéki vágyról, intrikáról és bosszúról szólnak, kritikusai a női lélek rejtelmeinek egyik legnagyobb ismerőjeként ünneplik a szerzőt.”

Imádtam ezt a regényt olvasni, bár a női főszereplő, Vivien nekem kicsit gyengére sikeredett. Amint végeztem a második, majd a harmadik könyvvel, rá kellett jönnöm, hogy az első volt a sorozat leggyengébb része. Persze izgalmas és szenvedélyes, és bevezető kötetnek sem volt utolsó, de Vivien miatt mégis hiányérzetem volt olvasás közben.

covers_116172, Lady Sophia szeretője

“A nő bosszúra szomjazott… és szerelmet talált.

Lady Sophia bármit megtenne, hogy az ágyába csalogassa a megközelíthetetlen Ross Cannont, London legkívánatosabb férfiját. Szeretné bemocskolni Sir Ross jó hírét, és olyan botrányt akar, amiről egész London beszél. Ezért behízelgi magát a rettegett rendőrbíró életébe, beköltözik a házába, és nap mint nap őrült vágyakat ébreszt a férfiban. Az érzéki csábító bosszúra szomjazik, csupán arra nem számít, hogy ő is beleszeret abba, aki egykor tönkretette öccse életét. Egy ismeretlen rosszakaró azonban mindkettőjük boldogságának útjába áll, és a londoni alvilág is mozgolódni kezd a közelgő esküvő hírére…

Minden, amit az előző részben hiányoltam, az ebben a kötetben benne volt. És talán ez volt az a rész, ahol a legnagyobb betekintést kaptam a Bow Street világába. Igaz, hogy elsősorban a nyomozók oldaláról, de Gentry feltűnése betekintést engedett a másik, sötétebb világba is. Jó kis rész volt, az egyszer biztos.

Egyébként nálam ez a rész volt a sorozat csúcsa.

covers_1313313, Mindenem a tiéd

“Nick Gentry egykor hírhedt bűnöző volt, majd csatlakozott London elit nyomozóirodájához a Bow Streeten. Legújabb feladata megtalálni Charlotte Howardot, egy különc gróf szökésben lévő gyönyörű menyasszonyát.
Csakhogy mikor Nick találkozik Lottie-val, kettőjük között fellobban a láng, nem tudnak ellenállni a perzselő vágynak, és botrányos megállapodást kötnek, ami mindkettőjüket veszélybe sodorja…”

Izgalmas és fordulatokban gazdag rész volt a harmadik is, bár kicsit csalodtam a történetben. Nick karaktere már felbukkant az előző részben. Amolyan igazi, az utca edzette rosszfiú. Pont emiatt kicsit többet vártam tőle. Ezért egy csillagot le is vontam a molyos értékelésemkor.

Összegezve remek sorozatot kaptam és örültem, hogy Kleypass most sem okozott csalódást. Bár lassan vége a nyárnak, de ha egy könnyed, ám mégis izgalmas és szenvedélyes történelmi romantikust olvasnál, akkor ez a három regény biztosan nyerő lesz.

“Emlékszem, hogy volt benne valami, amit érdemes volt megmenteni.”

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod és csatlakozol a facebook oldalam kedvelőihez. Itt találod: klikk. Ha tovább olvasgatnál, nézd meg az oldalsávban a kategóriákat, vagy keresgélj a régi bejegyzések között, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet.

Follow my blog with Bloglovin

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s