Könyvajánló: Amy Harmon – Arctalan szerelem

covers_390918Kiadó: Twister Media, 2016

Oldalak száma: 366 oldal

Ambrose Young nagyon szép volt – olyan szép, mint a romantikus regények borítóin látható férfiak. Ezt Fern Taylor is tudta, hiszen tizenhárom éves kora óta falta ezeket a könyveket. És mivel Ambrose Young ennyire szép volt, Fernnek meg sem fordult a fejében, hogy valaha is övé lehet a férfi… egészen addig, amíg Ambrose Young már nem volt szép többé.

Az Arctalan szerelem egy kisváros története, ahonnan öt fiatalember indul el a háborúba, de közülük csak egy tér vissza. Az Arctalan szerelem a gyász története: a közös gyászé, az egyéni gyászé, a szépség, az élet és az önazonosság elvesztése fölötti gyászé. Az Arctalan szerelem egy lány szerelmének a története, amit egy megtört fiú iránt érez, és egy sebesült harcosé, akit ez az érzés egy hétköznapi lányhoz fűz. Az Arctalan szerelem a vigasztaló barátság története, a rendkívüli hősiességé, és egy olyan, modern A szépség és a szörnyeteg-mese, amely megmutatja, hogy mindannyiunkban megtalálható egy kicsi a szépségből, és egy kicsi a szörnyetegből is

Ritka az amikor nehéz helyzetbe kerülök egy könyvajánló megírásakor. Általában tudom, hogy mit szeretnék írni, vagy miért hatott rám egyik történet jobban, mint a másik. Persze most is tudom, de Amy Harmon, Arctalan szerelem című regényével nagyon nehéz dolgom volt. Mindig őszíntén megpróbálom leírni az érzéseimet egy-egy könyvvel kapcsolatban és ez most sem lesz másként.

Az átlagos olvasási tempómhoz képest sokáig tartott mire a regény elejétől elértem a végére. Őszíntén szólva az első pár oldal után elég rendesen rezegett a léc, és abban sem voltam biztos, hogy én valaha is ennek a történetnek a végére fogok érni. Igen. Jól gondoljátok. Majdnem feladtam az első pár oldal után. Ezer éve már annak, hogy kinőttem a gimis szerelmekből és nem is szeretek ilyen jellegű regényeket olvasni. A tini irodalmat jobb szeretem meghagyni a tiniknek. Mégis, lépten nyomon olyan bloggerek, könyvmolyok értékeléseibe botlottam, akiknek az izlésvilága és az érdeklődési köre nagyban megegyezik az enyémmel. Mindannyian nagyon pozitívan vélekedtek Amy Harmon regényéről. Így vettem egy nagy levegőt, újra felütöttem a lapokat, és milyen jól tettem. Egy gyönyörű történet képei bontakoztak ki a szemem előtt. Egy idő után azon kaptam magam, hogy lassan nem férek el a fotelemben a megszámlálhatatlan telesírt zsepitől.

Az arctalan szerelem a lelki szépség, a második esély, az állandó küzdelem regénye. Egy megható, gyönyörű történet szerelemről, barátságról, önfeláldozásról, bátorságról, vezeklésről.

A regény főhőse Fern, a “láthatatlan” vöröshajú, mindenkivel kedves középiskolás lány, aki reménytelenül szerelmes Amrose Youngba, az iskola tehetséges bírkózó bajnokába. Ambrose a város reménysége. Csodálatos jövő áll előtte a középiskola elvégzése után. A tökéletes férfiszépség és az amerikai álom megtestesítője. De 2001 szeptember 11.-e nemcsak Ambrose, hanem az ő és négy legjobb barátja jövőjét is megpecsételi. Hátatfordítva az élet adta kivételes lehetőségeknek, jelentkeznek az amerikai hadseregbe, ahonnan Ambrose testileg és lelkileg is megtörten tér vissza.

“Fernnek igaza volt. Ambrose félig vak volt, de ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, tisztábban látott, mint azelőtt bármikor.”

Az arctalan szerelem számomra mégsem csupán Fern és Ambrose szerelmének a története. Ha csupán ennyi lenne, akkor nem tűnne ki az átlagos romantikus, vagy a manapság olyan nagyon felkapott YA regények közül. Bár Ambrose és Fern karaktere nagyon jól kidolgozott és a közöttük fokozatosan felépülő barátság és szerelem jól felépített, mégsem ők voltak a leghangsúlyosabb szereplő számomra. Baley Sheen karaktere és az élethez való ellenkezést nem tűrő ragaszkodása az, ami ezt a regényt kiemeli a többi romantikus regény közül. Baley személyisége nagyon magával ragadó és amilyen hatással van az őt körülvevő emberekre, az irigylésre méltó.

 “Bailey megtanította őt szeretni, új oldalról látni a világot, a jelenben élni, és gyakran kimondani, hogy szeretlek. És hálásnak lenni minden egyes napért. Türelmet és állhatatosságot tanított neki. Megtanította neki, hogy vannak a világon olyan dolgok, amik fontosabbak a birkózásnál.”

Amikor elolvastam a fülszöveget és többszöri nekifutásra újra belevégtam az olvasásba, nem gondoltam, hogy egy ennyire megható történetet fogok kapni. Pár nappal ezelőtt Adri, az Adri könyvmoly bloggere megkérdeztem hogy vannak-e olyan könyvek, amikbefolyásolták a gondolkodásmódomat. Ha Adri most tenné fel nekem ezt a kérdést, akkor nagy valószínűséggel Amy Harmon Arctalan szerelem című regénye a felsorolt könyvek között. Megható, tanulságos és gyönyörű történet. Nálam bekerült a 2016-os év top 10-es listájába.

“Ha minden ember arcát Isten alkotta,
vajon nevetett, amikor az enyém került sorra?
Vajon ő teremti a lábakat, melyek nem tudnak járni,
és a szemeket, melyek nem látnak?
Vajon ő göndöríti be úgy a hajamat,
hogy ne tudjak mit kezdeni vele?
Vajon ő fogja be a süketek fülét,
és teszi őket kiszolgáltatottá?
Vajon színtiszta balszerencse, hogy így nézek ki,
vagy a sors keze van a dologban?
Ha ő teremtett ilyennek, jogom van hibáztatni őt
mindazért, amit utálok magamban?
A hibáimért, melyek minden alkalommal,
amikor belenézek a tükörbe, egyre súlyosabbnak tűnnek?
A csúfságomért, az undorért, a félelmért?
Vajon megvan az oka annak, hogy ilyenre formált minket?
Ha minden ember arcát Isten alkotta,
vajon nevetett, amikor az enyém került sorra?”

S, hogy kinek ajánlanám? Egyszerűen mindenkinek. Olvasd el! Nem fogod megbánni.

Köszönöm a regényt a Twister Media kiadónak.

Olvassatok sokat.

Ha még van kedved olvasgatni, akkor az alábbi linkeken az én regényeim első pár fejezetébe is beleolvashatsz:

https://publioboox.com/hu_HU/nem-bujhatsz-el

https://publioboox.com/hu_HU/nem-felejthetsz-el

nbe-3d-hatternelkul nfe-konyvformatum-hatternelkul_publio

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnál, nézd meg az oldalsávban a kategóriákat, vagy keresgélj a régi bejegyzések között, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet.

Follow my blog with Bloglovin

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s