Beharangozó – Nicolas Barreau: Egy este Párizsban

3678383_5Mi jut eszedbe, ha azt mondom Párizs és piros? Az évek során ez a két szó nálam összeforrt Nicolas Barreau nevével. Párizs állandó színtere a regényeinek, a borítóin pedig mindig középpontban áll valami, ami piros. Lehet az egy esernyő (Álmaim asszonya), egy piros kabát (A nő mosolya), vagy egy piros ruha (A világ végén megtalálsz).

Ezek egytől egyig kedves, bájos történetek. Semmi rózsaszín ködfátyol, remegő lábak, édes cukormáz, csupán romantikus regények, hétköznapi szereplőkkel.

Február elején, pontosabban 9.-én pedig jön Nicolas Barreau következő regénye, az Egy este Párizsban.

“Alain Bonnard, egy kis párizsi művészmozi tulajdonosa, javíthatatlan álmodozó. Feltűnik neki, hogy szerdánként az esti vetítésen gyakran ott ül egy csinos, piros kabátos fiatal nő, aki a 17. sornak mindig ugyanarra a helyére vesz jegyet. Alainnek megtetszik a lány, és meghívja vacsorára. Csodálatos estét töltenek el, ám a szépséges idegent ekkor látja utoljára. Hova tűnhetett? Alain mindent elkövet, hogy a nyomára bukkanjon, s közben filmbe illő kalandokban lesz része.

Ha a szerelmet keresem, mindig a Cinéma Paradis-ba megyek.”

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnál, nézd meg az oldalsávban a kategóriákat, vagy keresgélj a régi bejegyzések között, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet.

Follow my blog with Bloglovin

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s