Könyvajánló – Nyereményjáték – Holden Rose: Hófehér kelepce (Howard Matheu különös esetei #5) – Blogturné

hofeher_kelepce_cover-1A Hófehér kelepce az első blogturné amin részt veszek. Ráadásul nem csak én, hanem a 9 éves fiam is bekapcsolódott az olvasásba. Így azt hiszem, hogy ez az esemény örök emlék marad a számunkra. Az elmúlt hetekben már olvashattátok a Könyv extrák, a Könyvsziget, és a  blueisthenewpink oldalak bloggerjeinek bejegyzéseit Howard kalandjáról, most pedig rajtunk a sor.

Ez tök kínos, mert én még sohasem írtam naplót, és nem is akarok, Nita viszont azt mondta, hogy írnunk kell.

Amikor megérkezett hozzánk a Hófehér kelepce, ráadásul Tamás nevére dedikálva, a fiam lányokat megszégyenítő örömujjongással rohangászott összevissza a házban. Még aznap este nekiállt az olvasásnak, és ha jól emlékszem három este ki is olvasta. Néha odakucorodott mellém a fotelbe és elmesélte, hol is tart, vagy épp mi történt Howarddal. Vagy egyszerűen csak kirohant a szobájából és felolvasott egy-egy számára vicces részt a könyvből. Akadt ilyen bőven. Miután elolvasta a regényt, nagy bajban volt. Már nem is számoltam, hányszor kérdzte meg tőlem, elárulja-e, hogy ki volt a tettes?

És, hogy Tamás szerint mikor jó egy könyv, azt pár pontba össze is írtuk:

jo-konyv

Miután Tamás végzett az olvasással, leültünk és összeírtuk a véleményét a Hófehér kelepcéről. Nem változtattam rajta semmit, így most egy kilencéves gondolatait olvashatjátok teljes valójában:

Howard volt a kedvenc szereplőm, mert nagyon ügyesen titkolózott arról, hogyan halad a nyomozás. Nagyon jó ötletei voltak. Nekem nem jutott volna eszembe, hogy wc papírra írjak. Tök jó, hogy ilyen fiatalon sikerült mindent kiderítenie. Sajnálom, hogy Gil nem volt benne a könyvbe, mert sokszor segíteni tudott volna Howardnak. A vége volt a legjobb, amikor kiderült, hogy ki volt a tettes. Nem rá gondoltam, és nagyon meglepődtem.

howard-2015Nagyon tetszettek a párbeszédek. Teljesen olyan volt, mintha gyerekek írták volna a regényt. Tetszettek a gyerekírások, meg a képek Nita naplójából. A virágok tényleg feldobták. Igazi lányos volt. Persze Nita pont olyan volt mint egy igazi lány. Néha nagyon bevágta a durcit.

Jók volt a smájlik is 🙂 A legdúrvább az volt, hogy olyan sok hó esett és nem lehetett kimenni a házból. Howard igazán küldhetne belőle nekünk, mert csak egyszer tudtunk szánkózni. A képek is nagyon tetszettek. Olyanok, mintha egy igazi rajzfilmből tették volna bele a könyvbe.

– Hogy áll a nyomozás?
– Honnan tudod, hogy nyomozok?
– Á, a vak is látta… olyan vagy, mint egy megijesztett szúnyog, csak repkedsz mindenhova, zzz, meg zzz, meg zzz…

Biztos, hogy a többi Howard regényt is el fogom olvasni. Sokkal jobb, mint a kötelező a sutyiban.


nita-2015A Hófehér kelepce a második Howard regényem, de máris olyan érzésem van, hogy nem hagyhatom ki a többi történetet sem. Ugyan nem lettem függő, de nem kétséges, folytatni akarom. Gyerekregény ide, vagy oda, remekül szórakoztam. Már az előző regény, A harmadik olvasásakor olyan érzésem volt, mintha Holden Rose elrabolta volna a fiaimat, majd összegyúrta őket és megalkotta belőlük Howard Matheut. De olvasás közben nem csak a saját gyerekeimre, hanem a barátaikra is ráismertem. Ezen jókat mosolyogtunk a fiúkkal.

A Hófehér kelepcében Howard és Nita egy szállodában rekednek, amit elzárt a hó a külvilágtól. Balszerencséjükre nem csak ők és más diákok, tanárok, hanem velük együtt két bankrabló is a hó fogságába esett. Nem csoda hát, hogy Howard újra akcióba lendült, ami több kalamajkát is okozott neki. Akárcsak a felnőtt krimikben, egy idő után mindenki gyanussá vált. De nem Howardról beszélnénk, ha nem vágná ki magát ügyesen egy-egy szorult helyzetből

lista

Sajnos Gil most nem tartott velük, de ezért Nita és Howard mulatságos párbeszédei kárpótoltak. Ahogy Tamás is mondta, remek volt bepillantani Nita naplójába.

Érdekesség, hogy a regényben szereplő gyerekírás valóban egy gyerek írása. Hogy ki ő, arra választ kaphattok az író, Holden Rose oldalán. Katti IDE.

Howard és Nita kalandja most is remek szórakozást jelentett. Csatlakozom Tamáshoz és én is elolvasom a többi történetet is. Eddig 5 regény jelent meg, ahol a történetek havonta követik egymást. De ne ijedjetek meg, mert ezek a regények bármilyen sorrendbe olvashatóak. A sorozat részei:

  • howard_promoA harmadik – szeptember
  • A Nyúl akta – október
  • A fáraó jogara – november
  • Az ellopott karácsony – december
  • Hófehér kelepce – január

NYEREMÉNYJÁTÉK

Ha Ti is legalább annyira szerettek nyomozni, mint Howard, akkor tartsatok a blogturnéval január 31 és március 2 között, hogy megnyerhesd a három nyereménykönyv egyikét.

Hogy mit is kell ehhez pontosan tennetek? Látogassatok el Howard oldalár, IDE és válaszoljatok a kérdésekre.
FONTOS! Minél több állomáson vesztek részt a játékban, annál nagyobb eséllyel indulhattok a nyereményekért! Mi, Tamással szorítunk nektek.

hofeher_blogturne_04_dianalandry

Öt nap múlva MF Kata gondolatai blogon landol a turné, ahová érdemes lesz nektek is ellátogatnotok. Egyéb érdekességeket, híreket olvashattok Howard Facebook oldalán is.

Hófehér kelepce (Howard Matheu különös esetei 5.)

Kiadó: Főnix Könyvműhely

Ajánlók, vélemények, idézetek: Moly.hu

Blogt

Fülszöveg:

Howard Matheu vagyok, nyolc és fél éves, és még nem tudok síelni.
Ráadásul, ahogy a dolgok állnak, ez a legkisebb gondom, mert a szállodát teljesen elzárta a külvilágtól a hó, így itt ragadtunk. Huszonkét gyerek, három tanár, négy fő személyzet, tizenkét vendég, köztük két bankrabló.
Gil azt mondja, semmi gond nem lesz, ha nem ugrálunk. De ő nincs itt, csak Nita, és én, a fehérség közepén. Na, meg ez a nagy csönd.
Most pedig leírtam ide azt, amit tudnod kell, neked és mindazoknak, akik kíváncsiak rá, mi is történt valójában.

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnál, nézd meg az oldalsávban a kategóriákat, vagy keresgélj a régi bejegyzések között, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet.

Follow my blog with Bloglovin

Könyvajánló – Nyereményjáték – Holden Rose: Hófehér kelepce (Howard Matheu különös esetei #5) – Blogturné” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Howard Matheu különös esetei - detektívtörténet gyerekeknek » » Nyeményekkel zárult a Hófehér blogturné

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s