Könyvajánló – Lisa Kleypas: Botrány tavasszal (Wallflowers #5)

Kiadó: GABO, 2017

Oldalak száma: 328 oldal

Három sikertelen londoni szezon után Daisy Bowman apja félreérthetetlenül a lánya tudtára adja, muszáj férjet találnia. Azonnal! És ha Daisy nem képes megfelelő férfit fogni magának, akkor az ő választottjához kell feleségül mennie… a szívtelen és zárkózott Matthew Swifthez.

Daisy megretten. Egy Bowman sohasem ismeri el a vereségét, ezért úgy dönt, hogy mindent megtesz, hogy találjon magának valakit… bárkit… csak Matthew Swiftet ne! De nem számol Matthew vonzerejével, amely váratlanul éri… sem a férfi izzó érzékiségével, amely hamarosan olyan hevesen lángol fel, hogy egyikük sem tudja többé uralni. Daisy rájön, hogy talán éppen az a férfi válik álmai lovagjává, akit mindig is utált.

Ám abban az édes pillanatban, amikor megadja magát a sorsának, botrányos titok pattan ki… olyan titok, amely tönkrezúzhatja Matthew-t és a szenvedélyességében, ellenállhatatlanságában Daisy legvadabb képzeletét is felülmúló szerelmét.

 

Évek óta falom Lisa Kleypas regényeit és azok közé tartozom, akik az itthon megjelent összes történelmi romantikusát olvasták. Kicsit ugyan megijedtem, amikor kiderült, hogy magyar kiadó nélkül maradnak ezek a remek történetek, de szerencsére a Gabo Kiadó nem hagyta cserben Lisa magyar rajongóit.  Igaz nem az Ulpius ház által megkezdett sorozatot folytatták, hanem az írónő egy korábbi sorozatát hozták el nekünk. Történelmi romantikus kedvelőként én ennek is teljes szívemből örültem.

A Wallflowers sorozat hat kötetből áll, aminek első négy kötete gyors egymásutánban, még 2016-ban megjelent, amiért örök hála a kiadónak. A hónap elején pedig megjelent az ötödik rész is, amit azon nyomban meg is szereztem. Azok, akik legalább akkora sorozatfüggők mint én, nagyon jól tudják, hogy kivételes a mostani eset. Sajnos ritkaságszámba megy, hogy ilyen gyorsan jelenik meg itthon egy könyvsorozat egyik része a másik után. Lassan már annak is örülünk, ha ugyan évek telnek el egy-egy rész között, de legalább megjelenik az áhított regény. Már emiatt is nagyot nőtt a kiadó a szememben.

Ahol nagy a hajlandóság, ott nehézség nem lehet.

Bár a Botrány tavasszal nem a erősebb része a sorozatnak, pár nappal ezelőtt mégis *****-t adtam rá azon a bizonyos könyves oldalon. Ez a véleményem azóta sem változott, ezért kicsit kibővítve leírom itt is, hogy miért járt ennek a regénynek a maximális értékelés. Erre pontosan 5 okom volt:

* mert Lisa Kleypas még mindig tudja hogyan kell ötvözni a romantikát a finom erotikával. Vannak akik nem igazán szeretik, ha erotikus jelenetek vannak egy regényben, de én nem bánom. Pláne, ha ezt olyan ízlésesen tálalja az író, ahogy azt már Lisánál megszokhattam. Ezek a jelenetek se nem közönségesek, se nem durvák.

** mert még mindig nem találtam sablonosnak a sorozatot. Kimondottan örültem, hogy a helyszín nem London volt a szokásos báli szezonnal, hanem Stony Cross Park. Gyönyörű lehet a Hampshire-i birtok tavasszal.

*** mert bár Matthew gyakran elég karótnyeltnek tűnt, a humor most sem hiányzott a regényből. A lányok, főleg Daisy gyakran megnevettetett. A komolyság és a könnyedség összecsapása folyamatosan jelen volt. Imádom, ahogy Daisy saját magáról beszél és ahogy a hátrányos tulajdonságait – amik nem is hátrányosak szerintem – mindig az előnyére fordította.

– Sokoldalú virág a margaréta – törte meg a csendet Matthew. – Csodálatos a maga üdeségében és egyszerűségében. Mindig úgy véltem, bármilyen csokorban jól mutat.

**** mert ha csak pár mondat erejéig, de Cam Rohan is szóba került. Aki olvasta az írónő Hathawayek sorozatát, az tudja miről beszélek. Westcliff pedig nagyon, nagyon nagyon…

Külön örültem, hogy az előző részek szereplői most is jelen voltak a regényben. Nem csak amolyan mellékszereplőcskék szinten, hanem igazi résztvevői voltak a történetnek.

***** mert – és ez elég nyomós indok – végre a kezembe akadt egy olyan ötrészes sorozat, amit elejétől a végéig olvashattam. Sajnos ez manapság nem megszokott dolog. Pláne, hogy az első és az ötödik rész között alig több, mint fél év telt el. Azért ez nem semmi!
Innen is köszönet a kiadónak, hogy befejezték amit elkezdtek :-)))) Jó hír a rajongoknak, hogy a következő, hatodik részre sem kell sokat várnunk.
Ennél már csak az lenne csodásabb, ha Lisa Kleypass Hathawayek sorozatát is átvenné a kiadó és folytatná.

Westcliff figyelmét nem kerülte el Swift megigézett tekintete.
– Egészen egyedi az udvarlási módszere – jegyezte meg. – Nem
gondoltam volna, hogy Daisy érdeklődését fel lehet azzal kelteni, ha
megverik gyeptekében, de úgy tűnik, önnek mégis sikerült.
Matthew a földre szegezte a tekintetét, és a hangját igyekezett
közönyösre fogni.
– Nem udvarolok Bowman kisasszonynak.
– Akkor nyilván félreértelmeztem a teke iránt mutatott nyilvánvaló
szenvedélyét.
Matthew védekező pillantással nézett a grófra.
– Beismerem, szórakoztatónak tartom. De ez nem azt jelenti, hogy
feleségül is akarom venni.
– A Bowman nővérek meglehetősen veszélyesek e tekintetben. Amikor
valamelyikük először felkelti az érdeklődését, csak annyi tudatosul az
emberben, hogy nála bosszantóbb nőszeméllyel még nem találkozott. De
amikor rájön, hogy milyen őrjítő teremtmény, alig várja, hogy újra lássa.
Mint egy gyógyíthatatlan betegség, terjed egyik szervéről a másikra. Elfogja
a sóvárgás. Vele összehasonlítva a többi nő szürkévé és unalmassá válik.
Annyira vágyik utána, hogy a végén úgy érzi, ebbe bele fog őrülni. Képtelen
másra gondolni…

A sorozat eddig megjelent részei:

1, Nem múló varázs

2, Egy nyáréjszaka titkai

3, Ősszel történt

4, Az ördög télen

5, Botrány tavasszal

Ha már erre jársz és még van kedved olvasgatni, akkor az alábbi linkeken az én regényeim első pár fejezetébe is beleolvashatsz:

https://publioboox.com/hu_HU/nem-bujhatsz-el

https://publioboox.com/hu_HU/nem-felejthetsz-el

nbe-3d-hatternelkul nfe-konyvformatum-hatternelkul_publio

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnál, nézd meg az oldalsávban a kategóriákat, vagy keresgélj a régi bejegyzések között, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet.

Follow my blog with Bloglovin

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s